Visar 1-20 av 30 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 30 träffar
1
2

kvinna i möte på jobbet

När service är A och O

Har du alltid drömt att få jobba inom hotellbranschen? Kanske har du funderat på hur det skulle vara att jobba med event och samordna större fysiska möten? Eller är det turistnäringen som lockat?

Det finns otaliga variationer mellan de olika områdena, men vad som är den gemensamma nämnaren för dig som vill studera en yrkesutbildning inom hotell, event och turism är att du brinner för service! Som person gillar du möten med nya människor och här kan du som är språkbegåvad ha stora fördelar. Utöver det ger en yrkesutbildning inom hotell, event och turism dig de bästa förutsättningar för att kunna anpassa dig i olika situationer med varierande arbetsuppgifter!

Vad gör en person som jobbar inom hotell, event och turism?

En yrkesutbildning inom hotell, event och turism ger dig en mängd olika yrkesval du kan välja. De tre områden skiljer sig en hel del, så det handlar först och främst vilken inriktning av hotell, event och turism du väljer att ta.

Arbetar du inom hotellbranschen finns det yrken som receptionist och servitör/servitris och det innebär bemötande av gäster på olika sätt. Arbeten inom branschen lägger ofta stor vikt vid att man har en bra planerings- och samarbetsförmåga. Att jobba inom eventbranschen kan ofta liknas med yrken som projektledare. I båda fall handlar det till stor del om att planera och genomföra projekt. Exempel på arbetsuppgifter inom eventbranschen är att genomföra och utvärdera olika evenemang så som mässor, festivaler eller konferenser.

Till yrkesutbildningar inom Event/Upplevelseproduktion

Du som vill jobba med turism efter du genomfört en yrkesutbildning inom hotell, event och turism kan göra alltifrån att ge information till turister och besökare till att sätta strategier för turistnäringen för besöksmål och ibland hela städer!

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Framtidsutsikterna ser ljusa ut för dig som väljer att läsa en yrkesutbildning inom hotell, event och turism. Just turistnäringen är ett väldigt aktuellt område, med praktiskt taget hela världen som konkurrent. Oavsett var du väljer att studera, är kompetensen inom turism väldigt efterfrågat. Även hotell- och eventbranschen växer stadigt, och det råder idag en stor brist på utbildad och kompetent personal inom området i Sverige. Vi tar årligen emot ca 5 miljoner turister*, så behovet av utbildade personer inom området behövs.


Källa*: Tillväxtverket

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in