Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Högre utbildning skidlärare

Lillsved Idrottsfolkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
38 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2021-08-30 - Stockholm
Sista ansökan: 2021-05-15

Högre utbildning skidlärare

Läs till skidlärare -
Bli framtidens snösportledare 1-årig yrkesutbildning!

Skidteknik och mekanik, snö och lavinkunskap, turism och service samt försäljning. Eller vad sägs om ledarskap, pedagogik, metodik, kommunikation eller prestationspsykologi? Detta är en del av Lillsved Idrottsfolkhögskolans utbildning till skidlärare/snösportledare – perfekt för dig som brinner för snösport!

I samarbete med SLAO

Utbildningen bedrivs i samarbete med SLAO och har som mål att ge dig IVSI status. Du har efter utbildningen titeln skidlärare och kunskapen att arbeta med skidåkare på alla färdighetsnivåer. Målet är även att du ska kunna utbilda dig vidare till arbetsledare, utbildare, clinicinstruktör, examinator och utvecklare av svensk skidskola för framtiden, om du vill det.

Praktisera som skidlärare på en skidskola

Utbildningen till snösportledare på Lillsved innehåller både teori och praktik där du praktiserar på en skidskola/ sportservice. Dessutom ingår bl a SISU's Grundtränarutbildning, en HLR-instruktörskurs och ledarskapskurser där du får fördjupade kunskaper i äventyrspedagogik, kajak & MTB. Saknar du högskolebehörighet har du även möjlighet att komplettera dina kärnämnen.

Du kommer att få förutsättning att vara väl förberedd för att genomgå Svensk skidlärarexamen och vidare mot ISIA status (International Ski Instructors Association).

Lärare på utbildningen är namnkunniga utbildare från snösportbranschen (Sv. Demoteamet) och pedagoger på Lillsved IFHS. Kursföreståndare Peter ”Pepe” Lagerström har 30 års erfarenhet som utbildare i snösportbranchen, har svensk och amerikansk skidlärarexamen, och är fd medlem i Sv. Demoteamet.

För mer information om Högre utbildning skidlärare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

KURSINNEHÅLL TEORI
- Skidteknik & mekanik
- Snö och lavinkunskap
- Service, Turism & värdskap
- Ledarskap
- Pedagogik och metodik
- Kommunikation
- Prestationspsykologi
- Funktionell anatomi & rörelselära
- Fysiologi & träningslära
- GrundTränarUtbildning - SISU
- Friluftsliv


PRAKTISKA DELKURSER
- SLAO steg 3 & 4
- Skidvård
- Massage
- HLR - instruktör
- Praktiskt ledarskap
- Äventyrspedagogik
- Vandring

För mer information om kursinnehållet, ta kontakt med Lillsved idrottsfolkhögskolan här.

Ansökan och behörighet

VEM KAN SÖKA?
Vi söker dig som har gått motsvarande 2:a utbildningsnivån hos SSLF, Främjandet, SLAO eller SSF (Satu 2) och har minst en säsongs arbetserfarenhet i skidskola eller som tränare inom alpin skidåkning. Rekommendation från skidskolechef eller motsvarande är meriterande. Medlemskap i SSLF.

Ansökan görs på Lillsved Idrottsfolkhögskolas hemsida. Frågor gällande ansökan eller behörighetskrav riktas även dit. Du kan fylla i en intresseanmälan här.

Examen, diplom m.m.

Efter fullgjord och godkänd utbildning erhåller du IVSI status.

Du kommer att bli väl förberedd för att genomgå Svensk skidlärarexamen och vidare mot ISIA status (International Ski Instructors Association).

Kostnader

Utbildning berättigar till studiemedel (gymnasial nivå). Undervisningen är kostnadsfri men du betalar själv för arbetsmaterial, kurslitteratur, resor, liftkort och egen utrustning samt mat och ev. boende på Lillsveds internat.

Lillsved Idrottsfolkhögskolan Facebook

Lillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved IdrottsfolkhögskolaLillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill skolan bidra till en högre livskvalitet. Lillsved Idrottsfolkhögskola betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan.  Lillsved Idrottsfolkhögskola ligger på en udde av Värmdölandet....


Läs mer om Lillsved Idrottsfolkhögskola och visa alla utbildningar.

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Högre utbildning skidlärare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Lillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Tel: 08 - 541 385 30
Fax 08 - 541 383 16
lillsved.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Hugo Elvingsson
(5)
Under detta året fick jag nä ger med kunskap om skidåkningen, men det viktigaste av allt är dem vänner och kontakter jag fått. Ovärderligt!
rektor Christina Kommentar:
Vad roligt att du är så nöjd med din utbildning på alla plan. Hoppas du bidrar väl till framtidens snösportledare/skidlärare och känner att du har nytta av din utbildning på Lillsved.
Filip Andersson
(5)
Det var otroligt lärorikt för mig att studera och bo på en folkhögskola. Utöver det fick jag med mig massvis med kunskap, idéer från andra och erfarenhet som sen har hjälpt mig att utvecklas till en bättre skidlärare men även som person. Jag hade otroligt roligt under min tid på Lillsved och har nu vänner i skidorter över hela landet (Sverige ...
rektor Christina Kommentar:
Tack för dina fina ord och att du fick med dig så mycket mer än bara utbildningen. Det är essensen av att gå på folkhögskola.
Visa mer
Erika
(5)
Hade inga direkta förväntningar på utbildningen men oj vad kul jag har haft. Och så mycket jag har lärt mig, både om mig själv och inom yrket. Är inte den som gillar att gå i skolan men om alla skolor var som den här med samma typ av upplägg på utbildningen. Då hade jag sökt fler utbildningar och pluggat så mycket mer. Dessutom får man vänn...
rektor Christina Kommentar:
Grym Erika! Vi erbjuder fler utbildningar om du i framtiden skulle lägga skidorna på hyllan. Lycka till med ditt arbete.
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: