Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Högre utbildning skidlärare

Lillsved Idrottsfolkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
38 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2021-09-01 - Stockholm

Högre utbildning skidlärare

Läs till skidlärare -
Bli framtidens snösportledare 1-årig yrkesutbildning!

Skidteknik och mekanik, snö och lavinkunskap, turism och service samt försäljning. Eller vad sägs om ledarskap, pedagogik, metodik, kommunikation eller prestationspsykologi? Detta är en del av Lillsved Idrottsfolkhögskolans utbildning till skidlärare/snösportledare – perfekt för dig som brinner för snösport!

I samarbete med SLAO

Utbildningen bedrivs i samarbete med SLAO och har som mål att ge dig IVSI status. Du har efter utbildningen titeln skidlärare och kunskapen att arbeta med skidåkare på alla färdighetsnivåer. Målet är även att du ska kunna utbilda dig vidare till arbetsledare, utbildare, clinicinstruktör, examinator och utvecklare av svensk skidskola för framtiden, om du vill det.

Praktisera som skidlärare på en skidskola

Utbildningen till snösportledare på Lillsved innehåller både teori och praktik där du praktiserar på en skidskola/ sportservice. Dessutom ingår bl a SISU's Grundtränarutbildning, en HLR-instruktörskurs och ledarskapskurser där du får fördjupade kunskaper i äventyrspedagogik, kajak & MTB. Saknar du högskolebehörighet har du även möjlighet att komplettera dina kärnämnen.

Du kommer att få förutsättning att vara väl förberedd för att genomgå Svensk skidlärarexamen och vidare mot ISIA status (International Ski Instructors Association).

Lärare på utbildningen är namnkunniga utbildare från snösportbranschen (Sv. Demoteamet) och pedagoger på Lillsved IFHS. Kursföreståndare Peter ”Pepe” Lagerström har 30 års erfarenhet som utbildare i snösportbranchen, har svensk och amerikansk skidlärarexamen, och är fd medlem i Sv. Demoteamet.

För mer information om Högre utbildning skidlärare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

KURSINNEHÅLL TEORI
- Skidteknik & mekanik
- Snö och lavinkunskap
- Service, Turism & värdskap
- Ledarskap
- Pedagogik och metodik
- Kommunikation
- Prestationspsykologi
- Funktionell anatomi & rörelselära
- Fysiologi & träningslära
- GrundTränarUtbildning - SISU
- Friluftsliv


PRAKTISKA DELKURSER
- SLAO steg 3 & 4
- Skidvård
- Massage
- HLR - instruktör
- Praktiskt ledarskap
- Äventyrspedagogik
- Vandring

För mer information om kursinnehållet, ta kontakt med Lillsved idrottsfolkhögskolan här.

Ansökan och behörighet

VEM KAN SÖKA?
Vi söker dig som har gått motsvarande 2:a utbildningsnivån hos SSLF, Främjandet, SLAO eller SSF (Satu 2) och har minst en säsongs arbetserfarenhet i skidskola eller som tränare inom alpin skidåkning. Rekommendation från skidskolechef eller motsvarande är meriterande. Medlemskap i SSLF.

Ansökan görs på Lillsved Idrottsfolkhögskolas hemsida. Frågor gällande ansökan eller behörighetskrav riktas även dit. Du kan fylla i en intresseanmälan här.

Examen, diplom m.m.

Efter fullgjord och godkänd utbildning erhåller du IVSI status.

Du kommer att bli väl förberedd för att genomgå Svensk skidlärarexamen och vidare mot ISIA status (International Ski Instructors Association).

Kostnader

Utbildning berättigar till studiemedel (gymnasial nivå). Undervisningen är kostnadsfri men du betalar själv för arbetsmaterial, kurslitteratur, resor, liftkort och egen utrustning samt mat och ev. boende på Lillsveds internat.

Lillsved Idrottsfolkhögskolan Facebook

Lillsved IdrottsfolkhögskolaLillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill skolan bidra till en högre livskvalitet. Lillsved Idrottsfolkhögskola betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan.  Lillsved Idrottsfolkhögskola ligger på en udde av Värmdölandet....


Läs mer om Lillsved Idrottsfolkhögskola och visa alla utbildningar.

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Högre utbildning skidlärare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Lillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Tel: 08 - 541 385 30
Fax 08 - 541 383 16
lillsved.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 8 recensioner.

Sebastian
(4)
Utbildning bra, lösning av covid 19 bra, ämnena relevans för mina mål bra, boendena/lokalerna dåligt
rektor Christina på Lillsved Kommentar:
Tack för din recension. Känns bra att du är nöjd med din utbildning. Avseende boende så renoverar vi nu för fullt och hoppas att framtida studerande får bättre boende.
Elev
(4)
Otroligt glad att jag valde att gå HUS på lillsved. Så härlig miljö att vistas av och jättebra häng på skolan! Utbildningen ger än verkligen möjligheten att grotta ner sig i skidåkning på alla möjliga sätt både praktiskt och teoretiskt men jag lärde mig också väldigt mycket om mig själv!
rektor Christina på Lillsved Kommentar:
Det är folkhögskolans hela idé du beskriver med häng och personlig utveckling. Sen är det ju inte fel att få grotta i det man gillar bäst.
HH
(4)
Bred utbildning som balanserar tydligt ämnesfokus med möjlighet för egna vägval. Kunniga lärare i och utanför ämnet. Utvecklar ledarskap och social kompetens genom självkännedom och den personliga resan. Gå in med öppet sinne och kom ut med starkare kompetens om ämnet, industrin och människors utveckling. Ett härligt år som fortsätter ge ...
Rektor Christina på Lillsved Kommentar:
Tack för din fina recension! Du har fått uppleva folkhögskola när det är som bäst. Hoppas du funnit ett jobb som du trivs med och känner dig väl förberedd för.
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in