Filtrera efter
Ekonomi
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 129 träffar
1
2
3
4
...
7
Annonser

Fler kategorier inom Ekonomi

Populära platser

Reportage inom Ekonomi

yrkesutbildning inom ekonomi

En stjärna på siffror

Ett sinne för affärer, analys och siffror kommer kan ta dig långt. Om du är en noggrann person som trivs med ett ansvarsfyllt jobb kommer du att passa som ekonom! Ekonomer finns inom alla branscher och dina kommande arbetsuppgifter kan se olika ut beroende på den inriktning du väljer.


Vad gör en ekonom?

Som ekonom kan du ha väldigt varierande arbetsuppgifter. Gemensamt för de flesta ekonomer är de arbetar med analys och utvärdering av olika ekonomiska resultat. Som ekonom kan du till exempel arbeta med ekonomisk planering, budgetering, controller, försäljning, marknadsföring, redovisning, revision och verksamhetsutveckling. Ekonomer finns inom alla branscher på arbetsmarknaden och dina arbetsuppgifter kan därför se olika ut beroende på inriktning.


En yrkesutbildning inom ekonomi

Det finns många olika alternativ att välja mellan för dig som vill läsa en yrkesutbildning inom ekonomi. Utbildningarna finns med många olika inriktningar du kan välja mellan beroende på vad du vill studera. Många utbildningar består av en del praktik vilket ger dig möjlighet att få praktisk erfarenhet redan under studietiden. Du får också chans att träffa potentiella arbetsgivare och bredda ditt nätverk.

Efter dina studier

När du är klar med dina studier har du stor valmöjligheter när det gäller framtida jobb. Du har möjlighet att jobba med kvalificerade arbetsuppgifter i många branscher, företag och länder. Vad du kommer att jobba med varierar beroende på vilken inriktning din utbildning har haft.  

Lycka till med dina studier!