Certifierad ekonomiassistent

BRT Panorama Competence AB
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
80 timmar (läs i egen takt).
12 437,50 SEK inkl. moms
Startdatum: När det passar dig - Distans
Ekonomiassistent

Certifierad ekonomiassistent

Läs distansutbildningen Certifierad ekonomiassistent! 

Med allt hårdare konkurrens och ökat fokus på lönsamhet, mer eller mindre oavsett bransch, har kraven på ekonomiarbetet ökat. Det handlar om att optimera lönsamheten genom att veta var man tjänar mer/mindre i verksamheten eller tex. mer korrekta kalkyler och bevakning av nyckeltal. Genom denna kurs får du både förståelse för denna del av ekonomiarbetet och kommer lära dig hur det ska gå till.

Skicka en intresseanmälan och få första lektionen gratis

Kopplingen mellan verksamhet och ekonomi

På i princip alla företag har man personer som är duktiga på det som företaget gör men mer sällan har man förståelsen för kopplingen mellan verksamheten och ekonomin, hur ska vi fördela ut kostnaderna på leveranserna så vi verkligen vet lönsamheten i varje affär, vad är det som gör en affär mer lönsam än en annan och förändringen vi gjorde i verksamheten, hur mäter vi om det blev en förbättring ekonomiskt?

Oavsett vad du vill arbeta med så är konkurrensen hård och många är duktiga på företagets produkt, oavsett vad produkten är. Det råder dock ofta brist på personer som både kan produkten och förstår ekonomin i ett företag inklusive hur man upprättar/läser olika ekonomiska underlag. Så både om du vill arbeta renodlat med ekonomin i företaget eller du vill vara en nyttigare medarbetare som bättre utvecklar företaget i riktning mot ökad lönsamhet så är detta den utbildning du behöver.

Ekonomi behöver inte vara svårt

Vad många upptäcker är att ekonomi inte alls är så svårt när man väl får hjälp med att förstå vad det handlar om, och det är en väldigt rolig del av ett företags sysslor.

Utbildningen till Certifierad ekonomiassistent är en utbildning som tar upp allt från tänket bakom företagande och hur bokföringen fungerar till hur man ökar lönsamheten genom korrekta kalkyler och förståelse för olika nyckeltal. 

Videoreportage

Målgrupp

Utbildningen Certifierad ekonomiassistent vänder sig både till dig som har vissa förkunskaper och till dig som är nybörjare inom området. Den passar även lika bra för dig som vill arbeta fokuserat med ekonomi och för dig som vill förstå mer hur företaget eller organisationen styrs och leds med fokus på lönsamhet.

Med den grundförståelse som kursen ger kan du både genom mer formella utbildningar och studier på egen hand på ett bra sätt ta till dig ytterligare kunskaper inom tex. ekonomistyrning, redovisning, lönsamhetsutveckling etc.

En bred utbildning öppen för flertalet målgrupper

Utbildningen lämpar sig väl för blivande småföretagare, du som redan är företagare, för den som på jobbet vill få ökad förståelse för ekonomin som styr en hel del av besluten i ett företag eller organisation men även för dig som kort och gott vill stärka din konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Utbildningen kräver inga förkunskaper.

Upplägg

Utbildningen består av ett antal avsnitt, fördelade på 7 lektioner. Varje lektion följer samma struktur.

 • Läs i läroboken för att få översiktlig kunskap om ämnet (boken ingår naturligtivs i priset) 
 • Fördjupa sedan din förståelse med hjälp av våra inspelade föreläsningar med kunniga och inspirerande pedagoger.
 • Lär dig materialet med hjälp av instuderingsfrågor.
 • Öva dina praktiska färdigheter med övningsuppgifter.
 • Bekräfta för dig själva att du behärskar avsnittet med ett Quiz.
 • Klappa dig på axeln och gå vidare till nästan lektion

Vi gör detta tillsammans

Det finns inga hålltider eller deadlines, utan du gör detta i din egen takt och dina egna villkor. Utbildningen är även helt på distans men du behöver inte göra det ensam. Förutom materialet, så kommer du under kursens gång att kunna ställa frågor till läraren och andra studerande via vår lärplattform. Du kommer också regelbundet att bjudas in till digitala träffar där du kan ställa frågor, diskutera olika frågor och ta del av inspirerande case.

 • Du startar din utbildning när du vill
 • Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon
 • Du avgör själv studietakten
 • Du studerar var du vill

Kursinnehåll

Kursen består av 7 lektioner som täcker de områden som du behöver känna till för att förstå företagets ekonomi och kunna titulera dig Certifierad ekonomiassistent.

Efter genomförd kurs har du fått kunskap inom:  

 • Ekonomiarbetet generellt, vad handlar det om
 • Företagets Affärsidé
 • Budgetering
 • Resultatplanering
 • Kalkylmetoder
 • Bidragskalkyl
 • Lönsamhetsoptimering
 • Påläggskalkylering
 • ABC-kalkylering
 • Investeringskalkylering med Pay-off-metoden
 • Grunder i bokföring
 • Periodiseringar
 • Avskrivningar
 • Läsa en Resultat- och Balansräkning
 • De vanligaste ekonomiska nyckeltalen

Du kommer också att ha färdighet och kompetenser att:   

 • Kostnadsbestämma produkter och tjänster
 • Prissätta produkter och tjänster utifrån satta lönsamhetskrav
 • Bestämma olika varors/tjänsters lönsamhet
 • Ta fram beslutsunderlag avseende investeringar (pay-off-metoden)
 • Upprätta en budget
 • Bokföra enklare händelser

Kostnader

Betalning sker med kort eller mot faktura och det finns även möjlighet att dela upp betalningen på upp till 12 månader räntefritt eller upp till 24 månader (ränta tillkommer). Detta görs via vår partner SVEA ekonomi. All kurslitteratur ingår i avgiften.

Ångerrätt 14 dagar gäller.

Företag kan välja att betala med kort eller mot faktura.

Kursledare

Peter Rosell

Peter Rosell är förmodligen en av Sveriges främsta utbildare och Workshopledare och uppskattad för sin positiva energi. Under mer än 20 år har han, genom det egna bolaget Panorama Competence, hjälpt individer och organisationer att utvecklas för att mål ska nås och överträffas. Som certifierad internrevisor inom ISO9001, certifierad styrelseordförande och med Green Belt inom Sixsigma är Peter en frekvent anlitad föreläsare och utbildare på såväl universitetet och högskolor som inom näringsliv och offentlig sektor.

Jonatan Östberg

Jonatan Östberg är kanske en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom ekonomi och företagande med inriktning redovisning. Jonatan har mer än 30 års erfarenhet som föreläsare bland annat på Högskolan Dalarna och i olika utbildningsorganisationer och företag.

Examen & Intyg

Diplom efter genomförd utbildning. Diplomering ställer inga krav på inlämning av övningsuppgifter, instuderingsfrågor eller prov. Certifikat efter genomförd utbildning och godkänt arbetsprov.

Samarbete med TrueCrt

I samarbete med TrueCrt så erhåller du även inte bara Sveriges utan hela världens modernaste och blockchain-säkrade diplom och certifikat. 100% säkra, verifierbara, moderna,  animerade och anpassade för delning i alla typer av social medier.

BRT Panorama Competence AB

Panorama Competence

Vi realiserar affärsmålen genom utbildning och kompetensutveckling hjälpa våra kunder att synliggöra de önskade resultaten för verksamheten, vägen dit och vad som krävs hos var och en för att lyckas. Panorama ser sig idag som en av ytterst få aktörer...


Läs mer om BRT Panorama Competence AB och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad ekonomiassistent

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BRT Panorama Competence AB

Västra Henriksborgsvägen 15
131 72 Nacka

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 9 recensioner.

Susanna

Bra blandning av videoledda lektioner och djupdykning i kurslitteratur. Bra innehåll i böckerna om än lite väl krångligt att förstå utan videolektionerna. Peter var underbart pedagogisk och fångade intresset

Alva

Som en som inte gått eller läst ekonomi i gymnasiet hängde jag med på allt och kom in i det fort. Dem förklarade bra i lektionerna så att man hängde med.

Philip

bra lärare,väldigt pedagogiska och lär ut på ett bra sätt, enkel, bra sätt att börja en ny karriär med, ganska bred lite om mycket.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in