Filtrera efter
Redovisning / Bokföring
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 32 träffar
1
2
Annonser

Populära platser

Reportage inom Redovisning / Bokföring

yrkesutbildningar inom bokföring

Vikten av bra bokföring

Att ha ordning på en verksamhets ekonomi är a och o. Det kan låta klyschigt, men det är sant. Är det ordning och reda och finns en bra bokföring går det lättare att ta beslut som tar företaget framåt. Alla företag som driver näringsverksamhet i någon form är bokföringsskyldiga – du kan alltså arbeta inom de flesta branscher.

Vad är bokföring?

Kort och gott innebär bokföring att föra anteckningar över affärstransaktioner och redovisa de ekonomiska händelserna. En längre förklaring är att bokföra innebär att ordna, sammanställa, värdera och rapportera ett företags affärshändelser. Affärshändelser är olika in- och utbetalningar som påverkar ett företags resultat och ställning. De olika affärshändelserna ska vara dokumenterade som verifikationer som till exempel kvitton och fakturor.

Bokföring används helt enkelt som ett övergripande begrepp för att beskriva handlingen att bokföra.

Vem kan arbeta inom bokföring?

Att tycka om siffror och ekonomi säger lite sig självt, men det är såklart viktigt att göra det. Alla kan egentligen passa för ett jobb inom bokföring, men det finns vissa egenskaper som är extra viktiga. Det är och en fördel om du gillar ordning och reda, det är viktigt att snabbt kunna hitta det som behövs för bokföringen. I jobbet kommer du att stöta på problem som du förväntas lösa, att vara lösningsorienterad och kunna gå ner på detaljnivå för att hitta kärnan på problemet är därför en bra egenskap att ha.  

Yrkesutbildningar inom bokföring

Det finns yrkesutbildningar med olika inriktningar för dig att välja mellan. Utbildningarna kan ha olika längd, kosta olika mycket och leda till olika yrkes efter studierna. Generellt har yrkesutbildningar en praktikperiod då du som student får arbetserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter redan under studietiden.

Stort lycka till med dina studier!