Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.

Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


10 apr 2023
Frågor om utbildning
Hej!
Jag såg inte det men jag undra om det är en yrkesutbildning för sjuksköterska eller vårdbiträde. Dessutom är det på distans.
MVH

Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Lycka till! /Petra,SYV

20 mar 2023
Var hittar man SYV?
Hej!

Jag skulle behöva vägledning för att få en utbildning.


Tack på förhand!

Svar:

Hej,

finns studievägledare på de flesta komvux och universitet. Riktlinjen är att du vänder dig till vägledaren på det universitet du är intresserad av eller det komvux som finns i din kommun. I de flesta städer finns också vägledningscentra där du kan få kontakt med studie- och karriärvägledare.

Lycka till! /Petra,SYV

28 feb 2023
Vilka utbildningar CSN - berättigade?
Hej

Snälla kan ni uppge vilka utbildningar inför
Hälsa jag kan välja som CSN - berättigade❣️🙏
Funktionellmed, kost…. Hälsa
Tacksamma hälsningar från

Svar:

Hej,

Här kan du läsa om vilka utbildningar som ger rätt till studiestöd.  Du kan sedan sortera din sökning på de skolformer som är studiemedelsberättigade.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in