Vanliga frågor om utbildning

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Kategori

Antal frågor

Senaste frågorna

Frågor om utbildning
Hej!
Jag har gått en YH utbildning med 120YH poäng, examen 2002. När jag söker jobb kommer jag inte med i processen där det står akademiskt utbildning. Kan man likställa YH poäng med akademiska högskolepoäng?
Svar:

Hej,

Nej, man kan tyvärr inte det.

Vänligen /Petra, SYV

Frågor om utbildning
Hej!
Jag såg inte det men jag undra om det är en yrkesutbildning för sjuksköterska eller vårdbiträde. Dessutom är det på distans.
MVH
Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Lycka till! /Petra,SYV

Var hittar man SYV?
Hej!

Jag skulle behöva vägledning för att få en utbildning.


Tack på förhand!
Svar:

Hej,

finns studievägledare på de flesta komvux och universitet. Riktlinjen är att du vänder dig till vägledaren på det universitet du är intresserad av eller det komvux som finns i din kommun. I de flesta städer finns också vägledningscentra där du kan få kontakt med studie- och karriärvägledare.

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 293 frågor
1
2
3
4
...
98

Annonser