Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.

Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


25 aug 2023
Frågor om utbildning
Hej!
Jag har gått en YH utbildning med 120YH poäng, examen 2002. När jag söker jobb kommer jag inte med i processen där det står akademiskt utbildning. Kan man likställa YH poäng med akademiska högskolepoäng?

Svar:

Hej,

Nej, man kan tyvärr inte det.

Vänligen /Petra, SYV

10 apr 2023
Frågor om utbildning
Hej!
Jag såg inte det men jag undra om det är en yrkesutbildning för sjuksköterska eller vårdbiträde. Dessutom är det på distans.
MVH

Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Lycka till! /Petra,SYV

20 mar 2023
Var hittar man SYV?
Hej!

Jag skulle behöva vägledning för att få en utbildning.


Tack på förhand!

Svar:

Hej,

finns studievägledare på de flesta komvux och universitet. Riktlinjen är att du vänder dig till vägledaren på det universitet du är intresserad av eller det komvux som finns i din kommun. I de flesta städer finns också vägledningscentra där du kan få kontakt med studie- och karriärvägledare.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in