Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


21 dec 2022
Var kan jag läsa terminologi?
Hej! Jag studerar till medicinsk vårdadministratör men har fått underkänt i terminologi, vilket gör att jag inte kommer att få min examen. Jag undrar om enbart den kursen eller liknande finns att studera någonstans?

Svar:

Hej,

Jag känner inte till någon sådan kurs som du kan komplettera med. Men din skola bör kunna hjälpa dig med det.

Lycka till! /Petra,SYV

02 dec 2022
Vad är skillnaden på utbildningarna?
Hej,
Jag skulle vilja veta följande:

* Vad är skillnaden mellan kurserna "Inköpare (e-kunskap)" kontra "Certifierad Inköpare"?
* Vad händer om jag mot all förmodan skulle kugga på inlämningsupgifterna? Får jag nya chanser?

Med vänliga hälsningar,

Svar:

Hej,

Utbildningar kan ha lite olika namn och för att veta om utbildningarna är samma eller inte behöver du titta på utbildningsbeskrivningarna. Är utbildningarna du tittat på inom samma skolform (högskola, YH mm.) ? Eller det inte det så är utbildningarna troligen rätt så olika varandra. Men är det samma skolform får du kolla närmare på utbildningsbeskrivningarna för att se vad som skiljer.

Kontakta skolorna för mer information om detta samt om hur deras system fungerar när man får underkänt.

Lycka till! /Petra,SYV

09 sep 2022
Frågor om utbildning
Hej!

Jag har sett att det finns en makeupartist utbildning hos er, jag har lämnat flera intressanmälar men jag fick inga svareller några information om utbildningen och hur kan jag söka utbildnimgen. Kan du snälla hjälpa och ge mig extra information gällande utbildningen. Hälsningar.

Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning men om de inte svarar på din intresseanmälan får du försöka kontakta dem på annat sätt.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in