Visar 1-20 av 73 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 73 träffar
1
2
3
4

Yrkesutbildning inom it

Lär dig framtidens teknik

IT har en central roll i dagens digitala samhälle. Tekniken utvecklas hela tiden och behovet av personer med rätt kompetens är hög. Du kommer att vara en eftertraktad person efter din yrkesutbildning inom IT.

En mångsidig bransch

Det är finns många avancerade system som behöver både underhållas och utvecklas. I takt med att tekniken utvecklas ökar också behovet av personer med rätt kompetens inom IT-branschen.  

Branschen är global och du kommer att vara behövd på många olika platser. Om du vill arbeta internationellt finns möjligheten att arbeta för internationella företag på olika platser i världen. Beroende på din utbildnings inriktning och kan du till exempel arbeta som IT-konsult, programmerare, spelutvecklare eller inom webbdesign.  

Yrkesutbildning inom IT

Det finns oerhört många olika ingångar till IT-branschen. Man brukar skilja mellan tekniksidan, systemutvecklingen, mjukvarusidan och grafisk formgivning som riktar sig mot användare av olika system.

Yrkesutbildningar inom IT är inriktade mot specifika yrkestitlar och är anpassade för att du ska kunna komma ut i arbetslivet direkt efter avklarad utbildning. Det finns många olika nivåer och inriktningar för dig att välja mellan.

Vi har delat in yrkesutbildningarna inom IT i olika underkategorier. Här kan du läsa mer om de olika inriktningarna:

CAD
Informationsteknik / Informationsdesign
Programmering
Programmerare
Spelutveckling
Webbdesign


Efter dina studier

När du är klar med dina studier väntar ett spännande arbetsliv. Branschen är bred och under ständig utveckling vilket gör att det finns något för alla. Vad du kommer att jobba med varierar beroende på vilken inriktning din utbildning har haft.   Lycka till med dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in