Visar 1-20 av 20 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 20 träffar

yrkesutbildning inom programmering

Programmera mera

Att programmera innebär att du bland annat kan skapa hemsidor, appar och utveckla spel. Det är ett yrke som innebär stor variation, du kan arbeta med allt från mobilspel till avancerade styrsystem inom industrier. Som programmerare kan du vara med och skapa framtiden.

Vad innebär programmering?

Programmering görs vanligtvis i något som kallas för programmeringsspråk. Det finns många olika programmeringsspråk och de består av olika system och regler som en programmerare kodar efter. Att koda innebär alltså att skapa text i programmeringsspråket. Koden har otaliga funktioner beroende på vad det är du kodar och programmerar, det kan vara en knapp på en blogg eller avancerade funktioner i mjukvara eller system.  

Programmering kan också innebära att ge instruktioner till maskiner på hur problem ska lösas på olika sätt. Instruktionerna skrivs då i ett språk som maskinen eller datorn förstår. Några språk inom programmering är till exempel Javascript och Python. Datorn eller maskinen lyder de instruktioner som vi människor ger dem – det är att programmera.

Att jobba med programmering

Ditt jobb som programmerare innebär inte bara att programmera eller koda, som det också kan kallas, utan även att komma fram till lösningar på olika problem som kan uppstå. Många gånger finns det flera lösningar på ett problem, då är ditt jobb att hitta den bästa lösningen för det specifika problemet.

Som programmerare kan du skapa det mesta, spel, appar, hemsidor, bloggar, musik och konst är ett axplock av det som går att skapa. Mycket av det vi använder och ser i vårt dagliga liv är programmerat utan att vi tänker på det, leksaker, mikrovågsugnar, miniräknare och diskmaskin är några exempel.

Som programmerare kommer du att ha ett varierande yrke. På en del arbetsplatser kan du jobba med att skriva omfattande programmeringsuppgifter och på andra arbetsplatser ingår programmeringen i systemutvecklarens uppgifter. Eftersom utvecklingen ständigt går framåt är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom branschen.

Det behövs fler programmerare

Enligt prognos från EU-kommissionen kommer det år 2020 att saknas 1 000 000 programmerare. Du behövs! När du är klar med din yrkesutbildning inom programmering har du många olika vägar att välja mellan. Som programmerare kan du arbeta inom många olika branscher, de flesta företag behöver en programmerare.

Lycka till med dina studier! 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in