Visar 1-20 av 116 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 116 träffar
1
2
3
4
...
6

vård omsorg utbildning

Yrkesutbildningar inom vård och omsorg

Oftast skiljer sig yrkesutbildningarna inom vård och omsorg från varandra med uppbyggnaden och innehållet. Flertalet av utbildningarna använder sig av någon form av praktik, ofta förlagd ute på en extern arbetsplats. Praktikperioden är en mycket bra tid för dig som student att visa vilka kunskaper du förvärvat dig samt för att knyta viktiga kontakter med arbetslivet.

Yrkesutbildningar varierar

Att läsa en yrkesutbildning kan vara allt från kostnadsfritt till att kosta flera hundratusen kronor. De varierar även i längd. Vad utbildningen kostar och hur lång den är beror på vem som är anordnare. 

Många vägar att gå

Bland yrkesutbildningarna inom vård och omsorg finns det flera olika inriktningar och vägar att gå. Innehållet på de olika utbildningarna kan variera därefter, men man kan säga att gemensamt för vårdbranschen är att du i din yrkesroll hjälper och tar hand om andra människor som har besvär och/eller problem av något slag. Det kräver mycket från dig som person, och det kan vara ett stressigt arbete, där det i många fall innebär att du jobbar oregelbundna tider. Men på samma gång så får du så mycket tillbaka när du hjälpt en annan person att må bättre.

Yrkesutbildning till Kiropraktor

Är du intresserad av att jobba som kiropraktor så är en yrkesutbildning perfekt. I dina arbetsuppgifter som kiropraktor ingår det bland annat att behandla ryggont, huvudvärk, nackspärr och ischias, men även behandling av idrottsskador och arbetsrelaterade besvär är också vanligt förekommande. Det övergripande syftet med kiropraktisk behandling kan sägas vara att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem.

I ditt arbete som kiropraktor ingår det alltså mycket fysisk kontakt med andra människor och man måste också sätta sig in i andras problem för att ge rätt behandling. Därför är det viktigt att du som är intresserad av en utbildning till kiropraktor att du tycker om att jobba med människor. Man behöver också trivas med ett arbete där problemlösning hör till vardagen, samt vara stresstålig som person.

Yrkesutbildning till Tandsköterska

Är du intresserad av en yrkesutbildning till tandsköterska så finns det flera att välja bland. I dina arbetsuppgifter som tandsköterska så ingår det bland annat att du assisterar tandläkaren med undersökningar och behandlingar. Det kan även ingå att arbeta med munhygien/tandhälsoinformation, puts, polering och fluorbehandling.

Utöver behandlingar och undersökningar ingår det ofta även administrativa arbetsuppgifter så som att ta emot patienter och telefonsamtal i klinikens reception. Att sköta faktureringar och journalhanteringar brukar också ingår i arbetet, så väl som att sköta inköp.

Yrkesutbildning inom vård och omsorg på distans

Om du inte har möjlighet att ta dig till utbildningsorten är en yrkesutbildning inom vård och omsorg på distans ett bra alternativ. Att studera en yrkesutbildning inom vård och omsorg på distans innebär mycket självstudier vilket kräver disciplin från din sida. Förutom disciplin, behöver då också ha tillgång till dator och internetuppkoppling.

>> Här kan du finna yrkesutbildningar inom vård och omsorg på distans

Yrkesutbildning inom vård och omsorg utomlands

Om du vill kombinera din yrkesutbildning inom vård och omsorg med språk, kan det vara ett bra alternativ att läsa den utomlands. Att läsa en utbildning i ett annat land kan skapa många möjligheter, där du kan uppleva nya kulturer och miljöer, skaffa nya vänner, samtidigt som du fördjupar dina kunskaper inom språk.

>> Här kan du finna yrkesutbildningar inom vård och omsorg som ges utomlands

Stort lycka till med dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in