Yrkesutbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.

Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna inom Yrkesutbildningar


08 apr 2014
Startar internationell inköpsekonom till våren?
Som särskilda förkunskaper krävs också att de sökande når minst sex meritpoäng på vart och ett av de två tester, skriftligt respektive muntligt, som genomförs på Göteborgs Stad Utbildning i svenska och engelska.
De första testerna genomförs 13/5 och 14/5. Om du får godkänt resultat på de skriftliga testerna kallas du till muntligt test. Muntliga tester genomförs med behöriga sökande 30/5, 3/6 4/6, 5/6.
Urval:
Urval görs genom betyg, yrkeserfarenhet och muntligt test.

Så min fråga är: Hur anmäler man sig till dessa tester? Och planerar ni att starta denna utbildningen till våren?
(Internationell inköpsekonom)

Svar:

Hejsan!

Nu har du kontaktat Studentum.se. Vi är en söktjänst för utbildningar och det är alltså inte vi som bedriver denna utbildning. Utbildningen bedrivs av Göteborgs Stad Utbildning.

Utbildningen till Internationell inköpsekonom startar preliminärt 2015. Det är alltså dem du kontaktar för att både ansöka till utbildningen samt för att göra deras tester.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum

01 apr 2014
Finns en liknande som denna: Diplomerad Friskvårds- och Kostkonsult med kognitiv inriktning i Göteborg?
Hej försökt hitta en liknande utbildning i Göteborg som denna: Diplomerad Friskvårds- och Kostkonsult med kognitiv inriktning.

Har ni några tips om var jag kan hitta detta då jag vill bosätta mig i Göteborg.

MVH// Viktor

Svar:

Hej Viktor!

Har du testat att gjort olika sökningar? Du kan exempelvis söka på ort, kategori, utbildningstyp men även göra fritextsök. Jag gjorde t.ex. en sökning på ordet "kognitiv" och satte "Göteborg" som ort och fick sex träffar. Kanske kan någon av dessa vara något för dig?

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

24 mar 2014
Vilka utbildningar finns till bilmekaniker?
Hej!

Jag är väldigt intresserad av att utbilda mig till bilmekaniker men jag skulle behöva lite hjälp.
Jag pluggade Estetisk Musik i gymnasiet så har ingen bakgrund inom fordon.
Det jag hittat när jag sökt runt är mest Komvuxutbildningar, är det dem som gäller eller finns det några eftergymnasial utbildning?

Alla orter är intressanta!
Stort tack för all info som går att få eller vart jag bäst vänder mig.

Mvh Henning

Svar:

Hej Henning!

Jag gjorde en sökning på Studentum.se och fick fram, precis som du, komvuxutbildningar till bilmekaniker. Dessa får du söka till - det gör du via vuxenutbildningen i din hemkommun. Prata med en studie- och yrkesvägledare där och hör vilket utbud som finns i din kommun eller om de kan köpa in denna typ av utbildning till dig.

Komvux prioriterar personer som saknar slutbetyg, så det är inte säkert att du har rätt till en kostnadsfri utbildning på komvux. Men det är olika hos alla kommuner, så hör vad som gäller i din kommun.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in