Visar 1-19 av 19 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-19 av 19 träffar

yrkesutbildning till löneadministratör

En viktig resurs på alla företag

Som löneadministratör kommer du att ha ett utmanade och utvecklande jobb. Det passar dig som vill jobba med siffror, service och trivs med ordning och reda. Det är ett omväxlande jobb som ständigt utvecklas. Företag är i behov av personer med rätt kompetens, det bådar gott för en framtid som löneadministratör!

Vad gör en löneadministratör?

En löneadministratör arbetar med löneadministration, kartlägga och analysera lönerutiner, ekonomi och även HR-frågor. Det är en fördel om du har servicekänsla och är kommunikativ då du kommer att ha kontakt med både interna och externa kontakter. Efter dina studier kommer du att kunna ansvara för löneadministration och lönehanteringen på ett företag.

Det är ett arbete som många gånger är självständigt och som kräver att du är ansvarstagande. Du kommer att fungera som en rådgivande funktion, ofta till hela företaget, och har en viktig roll.

Andra arbetsuppgifter som du kan ha i din yrkesroll är att räkna ut löner med både tillägg och avdrag och hålla dig uppdaterad gällande lagar, regler och kollektivavtal

Ett utvecklande arbete

Vårt samhälle är i ständig förändring och arbetsmarknaden följer med. Det är därför viktigt att du som löneadministratör håller dig uppdaterad med vilka lagar och regler som gäller och om det sker någon förändring i dem – till exempel i lagen om anställningsskydd.

En stor del av ett företags ekonomi handlar om löner. Du som löneadministratör har därför en viktig roll när det gäller rådgivning, både till ledning och de anställda. Att samarbeta med personalavdelningen och ha koll på personalfrågor är därför viktigt.

Yrkesutbildningar till löneadministratör

Du som vill utbilda dig till löneadministratör har många olika utbildningar att välja mellan. Vissa utbildningar kan skilja sig åt när det gäller längd, kostnad och inriktning.

Efter din utbildning

När du är klar med dina studier kan du arbeta inom de flesta områden och branscher. Både privata och offentliga sektorn har anställda löneadministratörer. Du kan till exempel arbeta på en ekonomiavdelning eller som konsult på en löne- eller redovisningsbyrå.

Lycka till med dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in