"Magiska året på Lillsved!"

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lillsved1

Varför valde du att söka till Lillsveds Idrottspedagogutbildning?
- Jag var rätt vilse och osäker på vad jag ville göra med livet. Hörde om Lillsved och deras breda utbildning. Hade inget att förlora och efter en dag på Lillsved var jag såld. Att t.ex åka långfärdsskridskor under lektionstid lät som någonting för mig!

Hur var året på Lillsved?
- Magiska året på Lillsved! Leka sig genom en utbildning. Få testa på massor av aktiviteter/idrotter/äventyr under ett år. Fler än jag gjort i hela livet. Se alla runtomkring sig utvecklas och sakta men säkert förstå att det även hände med mig själv. Bo i den underbara miljön med likasinnande, som bjöd in till att springa i skogen, bada morgon som kväll och paddla kajak i soluppgången.

Vad har du haft för jobb/studier efter din utbildning?
- Efter utbildningen öppnades många möjligheter. Jag kunde även se vilken bana i livet jag ville välja. Jag har jobbat i en äventyrspark, rest med grupper som guide, jobbat som aktivitets- och äventyrsguide och på vintrarna varit nere i bergskedjan Pyrenéerna och visat runt resenärer i skidområdena.

Vad gör du idag?
- Idag ska jag ut och guida svenska resenärer i skidsystemet Baqueira/Beret i Spanien. Jag är platschef här nere och jobbar för ett svenskt resebolag. Jag ser till att gästernas vistelse blir så smidig, minnesvärd och trevlig som möjligt. Efter dagens guidning lämnar jag dem och åker av mig i pudret som finns utanför pisterna.

Övrigt du vill dela med dig?
- Jag vill verkligen rekommendera ALLA att gå en liknande utbildning. Det skulle nästan vara ett krav efter gymnasiet. Även om man inte vill jobba med ämnet efter utbildningen så utvecklas du så mycket personligen. Det var häftigt att se alla elever precis som jag växa som människa. Man får lära känna alla underbara lärare och få vänner för ett helt liv…..




Läs mer om Idrottspedagog

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.