Yrkesutbildning

Diplomerad Reseledare

Academy Online, Distans
Längd
4 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
16 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
När du vill! se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Alltid öppet!
Utbildningsform
Distans
Längd
4 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
16 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
När du vill! se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Alltid öppet!
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Diplomerad Reseledare

Drömmer du att resa? Vill du vakna upp till en ny arbetsdag på en ny arbetsplats? Målet med denna utbildning är att du ska kunna känna dig trygg och kompetent att möta olika människor, oavsett vart du befinner dig i världen. Med hjälp av olika kommunikationsverktyg kommer du lära dig att kommunicera, hitta rätt information enkelt och snabbt. Denna utbildning passar dig som vill hjälpa turister och besökare att få en lyckad semester, antingen i Sverige eller utomlands.

Utbildningen Diplomerad Reseledare tillhandahåller grundläggande kunskaper inom resebranschen. Under utbildningen lär du dig att möta gästerna på flygplatsen, arrangera välkomstmöten, sälja och genomföra utflykter, hantera enklare ekonomi på destinationen, skriva välkomstbrev och hantera oförutsägbara händelser. 

Som reseledare är det viktigt att du är serviceinriktad. Service och bemötande är en viktig del av utbildningen. Som reseledare ska du också vara duktig ledare så att gästerna kan ha förtroende till dig. 

Att läsa en utbildning där det ingår ledarskap kan vara positivt för din karriär.

Efter att ha genomfört utbildningen kommer du kunna självständigt leda en grupp. Du kommer kunna ta emot gäster på flygplatser, arrangera, genomföra och sälja utflykter. Du ska på ett strukturerat sätt kunna ge allmän information om länder och områden som besöks och se till att arrangemang utförs enligt resplan. Du ska kunna hantera destinationens ekonomi. Skriva välkomnande välkomstbrev, göra och sälja presentationer.

UTBILDNINGSPLAN

Modul 1
Vi börjar med en introduktion till resebranschen. Introduktionen till yrket reseledare. Vi går igenom reseledarens arbetsuppgifter, ansvar och skyldigheter. Förberedelse inför en resa, vad man ska veta innan man ska till en destination, destinationskunskap. Som reseledare reser man en hel del förstås, det är av stor vikt att man känner till vad händer i världen. Omvärldskunskap. I denna modul ska du lära dig att göra en omvärldsanalys. Detta kommer ge dig möjlighet att enklare orientera sig i omvärlden och få kännedom kring vilka processer och händelser äger rum i vår omvärld. Praktiska hjälpmedel inom resebranschen. Reseledarens etik.


Modul 2
I modul 2 går vi in på grundläggande teorier kring kommunikation, service och kundbemötande. Efter den teoretiska genomgång går vi in på praktik där ni ska öva på övergången mellan teori och praktik. Du lär dig kommunikation och retorik som tillhör yrket. I samma modul går vi in på försäljning, presentationsteknik. Du kommer att lära dig hur man skapar en säljande presentation till dina gäster. Vi går igenom hur man skriver ett välkomstbrev, hur man presenterar och övertygar sina gäster att till exempel hyra en bil. Informationsteknik, mikrofonteknik, är viktiga redskap inom reseledarens yrke. 

Modul 3
I modul 3 ska vi lära oss kring hur en flygplats fungerar. Vilka regler bör du som reseledare känna till. Transport kunskap, som reseledare har man bland annat ansvar för transport av resenärer. Det är en hel del man bör veta kring hur transport beställs, hur man sammanställer ett schema när gäster bor på olika hotell mm.

Modul 4
I modul 4 ska vi gå igenom ledarskap. För att gästerna ska kunna ha förtroende till dig är det viktigt att du är en duktig ledare. Ska du göra karriär inom resebranschen och satsar på att vara platschef så är det extra viktig att utveckla sitt ledarskap, då blir du också ansvarig för personalen på destinationen. Därför är det viktigt att man har hög kompetens samt rätt verktyg och stöd för att framgångsrikt lyckas med sin uppgift. I modulen ingår ledarteorier och ledarstilar, att leda sig själv och andra, att hantera oväntade situationer i resebranschen, konflikthantering, ekonomi, aktivt lyssnande, frågeteknik och vi avslutar med värdegrundsarbete. Varje modul avslutas med några övningsuppgifter som inte behöver lämnas in och en inlämningsuppgift som ska lämnas in.

Utbildning avslutas med examinerande uppgift i form av en kort skriftlig rapport.

För mer information om Diplomerad Reseledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

När du vill!

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: Alltid öppet!

Varför välja Academy Online?

Bli diplomerad/certifierad

Behov på

arbetsmarknaden

Du väljer studietakt

Så ansöker du

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret nedan eller via mail till support3(at)academyonline.se

Ange vilken yrkesutbildning anmälan avser.

Examen & Intyg

Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för certifierad

Kostnader

Avgiften för utbildningen till Diplomerad Reseledare är 16 500 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 4 125 kr. 

Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av diplom

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Reseledare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Välkommen till Academy Online! Academy Online International är ett av Europas ledande företag avseende digitala yrkesutbildningar. Academy Online Sweden erbjuder idag ett 160-tal digitala yrkesutbildningar samt många fristående kurser inom olika ämnen. Detta är ett modernt sätt att studera där...

Läs mer om Academy Online och visa alla utbildningar.

Highlights