Om skolan

Lillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsveds mål är att vara Sveriges ledande folkhögskola och mötesplats med inriktningen:

• Hälsa
• Idrott och rörelse
• Coachande ledarskap

Lillsved coachar för livet

Lillsved Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill skolan bidra till en högre livskvalitet. Lillsved Idrottsfolkhögskola betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan. 

I skärgården men nära storstan

Lillsved Idrottsfolkhögskola ligger på en udde av Värmdölandet. Alldeles utanför udden förenas Lindalssundet med Saxarfjärden och där går den stora farleden mot Stockholm. Ett omväxlande skärgårdslandskap omger skolan med vikar, skogsdungar och öppna marker. Skolan ligger nära Stockholm med storstadens många möjligheter. 

På Lillsved har man utbildat ledare sedan 1937. Skolans folkhögskolekurser är genomtänkta och väl anpassade till omvärlden. Hälsoidrottens, fitnessbranschens och fritidssektorns ständigt fortgående utveckling återspeglas i utbudet av utbildningar och skolans deltagare blir väl förberedda för ett yrke eller fortsatta studier. 

Lillsved har lokaler för både små och stora grupper upp till ca 220 personer. På Lillsved blandas gammalt med nytt. I Herrgården med sina äldsta delar från mitten av 1800-talet finns bl.a. bibliotek, konferens/undervisningslokaler och sociala ytor. Måltiderna serveras i Lillsveds restaurang som ligger inbäddad i grönska bland sekelgamla träd i Lillsveds park. Naturen inbjuder till friluftsliv, avkoppling och träning.

Stora idrotts- och träningslokaler

För idrott, träning och motion har Lillsved en välutrustad idrottshall med fullstora mått, gymnastikhall, ett stort gym för styrke- och konditionsträning, spegelsal, spinningcyklar, klättervägg, lokal för massage, utegym, parkourbana, hoppbacke för skidakrobatik, motionsspår, tennisbanor, samarbetsbanor "kul i natur", multigolfbana, beachvolleybollplan, gräsfotbollsplan, skärgårdspaddling.


För mer information om Lillsved Idrottsfolkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Lillsved Idrottsfolkhögskola

Varför välja Lillsved Idrottsfolkhögskola?

Samarbete med branscher

Bli licensierad

Distansutbildning med tillfällen på plats

Reportage

"Magiska året på Lillsved!"

Lisa Jönsson, platschef på skidsystemet Baqueira-Beret i Spanien, berättar om sin tid på idrottspedagogutbildningen på Lillsved. Läs mer här!"Ett av de bästa åren i mitt liv!"

Isabell Zetterström, yrkesverksam inom filmproduktion, berättar om sina erfarenheter av idrottspedagogutbildningen på Lillsved. Här kan du läsa mer!"Året på Lillsved var ett av de mest lärorika och utvecklande åren för mig!"

Sebastian Nykvist, yrkesverksam hälsocoach och personlig tränare, berättar om sina erfarenheter av Lillsveds Hälsocoachutbildning. Läs mer här!"Ingen kommer ångra ett år på Lillsved!"

Angelica Avebjörk, yrkesverksam hälsocoach och personlig tränare, berättar om sin tid på Hälsocoachutbildningen på Lillsved. Här kan du läsa mer!Utbildningar

Ortbeskrivning

Öppet Hus

Öppet Hus på Lillsved den 1 april 2023

Hej!

Den 1 april 2023 har vi öppet hus på Lillsveds idrottsfolkhögskola.

Då kan du få träffa deltagare och lärare och se alla faciliteter på vår fina skola.

Varmt välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-04-01    Tid:   10:00 - 14:00  

Lillsvedsdagen med öppet hus och aktiviteter

Hej!

Den 6 maj 2023 har vi Lillsvedsdagen med massor av aktiviteter på Lillsveds idrottsfolkhögskola.

Då kan du få träffa deltagare och lärare samt delta på idrottsaktiviteter.

Varmt välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-05-06    Tid:   10:00 - 15:00  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Lillsved Idrottsfolkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lillsved Idrottsfolkhögskola

Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Tel: 08 - 541 385 30
Fax 08 - 541 383 16
lillsved.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 185 recensioner.

Veronica

Lärde mig massor och jobbar idag delvis som personlig tränare på ett gym. Håller både PT-timmar och grupper. Så kul och en dröm som faktiskt växte fram under utbildningen. Rekommenderar starkt!

Karin H

Den bästa och mest användbara kurs jag har gått, det finns inte ord nog som kan förklara det jag har fått vara med om. Gruppkänslan och gemenskapen, de två finaste och mest inspirerande lärare som jag mött, alla känslor och tankar och diskussioner, allt som hänt på insidan. Livets kurs.

Christina Hjelmar Kommentar:
Livets kurs, wow! Här sitter stolt rektor med ståpäls och gratulerar dig till en suverän utbildning. Tack för dina fina ord som jag håller med om:)

Christina, rektor
Linda J

Det här är det bästa jag läst och då har jag ändå 5 års studier på universitetet och 1 års tidigare studier på folkhögskola i bagaget. En gedigen coachutbildning med stort fokus på att landa i sig själv, sina behov, sin hälsa och sina värderingar för att sedan kunna coacha andra framåt med ett helhetsperspektiv. Här står HELA MÄNNISKAN i fok...

Christina Hjelmar Kommentar:
Tack för din fina recension som summerar precis den intention vi hade när vi startade kursen. Det känns som vi lyckats! ;)

stolt rektor Christina
Visa mer