Filtrera efter
Hälsa / Friskvård
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 193 träffar
1
2
3
4
...
10
Annonser

Populära platser

Reportage inom Hälsa / Friskvård

Kursinnehållet var övergripande ...

yrkesutbildning inom hälsa

Inspirera andra och gör skillnad

I dagens samhälle är det allt viktigare för människan att må bra och orka mer. Hälsa och kost är alltså högaktuella ämnen i vårt samhälle. Ämnet engagerar dagligen många människor och intresset ökar hela tiden. Om du är intresserad hälsa, såväl fysisk som mental, och vill jobba med din hobby är det här rätt område för dig.

Vad det innebär att jobba inom hälsa och friskvård

Att jobba inom hälsa och friskvård kan innebära många olika yrkestitlar och där med varierande arbetsuppgifter. Gemensamt för de flesta yrken är att du arbetar med människor och förebygger skador och inspirerar till ett mer hälsosamt liv genom träning, kost, mental fokusering och olika typer av behandlingsmetoder. Det är ett yrke där du kommer att göra stor skillnad, på många olika plan.

Hälsa och friskvård handlar om människors hälsa, hur vi tar hand om oss själva och njuter av livet. Det kan handla om att ta hand om sin egen hälsa med både stresshantering, personlig coachning och livsstilsval men också om omsorgen av andra.  

Vad det innebär att jobba inom skönhet

På samma sätt som människor allt mer bryr sig om hälsa så har också intresset kring skönhet och utseende ökat. Skönhet är ett brett begrepp som rymmer många olika områden. Oavsett vilket yrke du utbildar dig till så kommer du att arbeta med människor på ett eller annat sätt. Inom skönhet kan du till exempel läsa utbildningar till hårstylist, frisör, massageterapeut, spa-terapeut, nagelterapeut, hudvårdsterapeut, fransstylist och makeup artist.

Yrkesutbildningar inom hälsa, friskvård och skönhet

Antalet utbildningar inom området har ökat avsevärt då det har blivit allt mer viktiga ämnen för människor. En yrkesutbildning kan variera i både längd, kostnad och med inriktning. Innehållet i utbildningen eller kurser skiljer sig också åt beroende på vilken inriktning du har valt.

En yrkesutbildning inom hälsa, friskvård och skönhet ger dig insikt om människors hälsa och hur hälsan bäst tas om hand om. Du kan också få lära dig mer om ledarskap och olika tränings- eller behandlingsmetoder. Några exempel på kurser som du kan få läsa är kost och hälsa, mental träning och massage, det beror helt på vilken inriktning din utbildning har.

Efter din yrkesutbildning

När du är färdig med din yrkesutbildning har du många olika vägar att gå. Det är en bransch med många möjligheter för dig som vill hitta ett jobb. Några av de yrken du kan jobba med efter dina studier är:

  • Kostrådgivare
  • Friskvårdskonsult
  • Massör
  • Personlig tränare
  • Hälsocoach
  • Zonterapeut
  • Massör
  • Makeup artist

Lycka till med dina studier!