Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut

Lüning Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Malmö
Distans
2 år
Deltid, distans
74 000 SEK inkl. moms
Startdatum: 2023-08-07 - Distans
Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut

Om utbildningen

En kvalitetssäkrad yrkesutbildning inom funktionsmedicin och näringsterapi!

Utbildningen är en kvalitetssäkrad och professionell yrkesutbildning där du får möjlighet att arbeta som Dipl. Ört- och Näringsterapeut efter avslutade och godkända studier. Utbildningen passar även dig som vill få en bredare kunskapsbas för att kunna leva ett hälsosammare liv. Denna utbildning är vår mest avancerade utbildning och pågår under två år. Kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Mål med utbildningen

Utbildningen handlar om hälsa som helhetskoncept och efter avslutad utbildning kommer du kunna vägleda andra människor till bättre hälsa utifrån ett holistiskt perspektiv samt med ett tydligt hållbarhetsfokus. Du kan arbeta i egen regi eller med hälsorelaterade frågor på en arbetsplats. Att ge vägledning mot god hälsa är ett framtidsyrke. Många behöver stöd inom området och vi som arbetar med holistisk hälsa behöver bli fler! 

Kvalitetssäkrad utbildning

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Efter slutförd utbildning och godkänd examen får du ett diplom på att du är Dipl. Ört- och Näringsterapeut hos Lüning Academy. Då kan du även ansöka om att bli kvalitetssäkrad medlem hos Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Utbildningens upplägg

Undervisning sker i den digitala kursportalen där materialet består av text, videoinspelat material samt frågeövningar. En gång i veckan har du även möjlighet att närvara under en digital LIVE-träff under 60 minuter för att ställa frågor om kursmaterialet, bli coachad i rättriktning och få hjälp med klientfall.

Vissa moment sker på plats men alla moment går även att genomföras digitalt. Dator, Ipad eller smartphone krävs för att följa utbildningen online, samt för att medverka under de digitala live-träffarna. Allt kursmaterial kommer du åt via egen inloggning till kursportalen. Du har tillgång tillmaterialet under utbildningens gång.

För mer information om Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Lüning Academy?

Bli diplomerad

Erbjuder delbetalning

Distansutbildningar

Förkunskaper

För att genomföra utbildningen krävs det att du är minst 18 år gammal samt har en gymnasieexamen. Inga andra förkunskaper krävs. Utbildningen passar både dig som är nybörjare och dig som redan är välorienterad inom området men som vill ta dina kunskaper till en högre nivå.

Vad kommer jag att lära mig?

Syftet med utbildningen "Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut" är att du ska få avancerad förståelse för hur de tar hand om din och andras hälsa på ett holistisk och funktionsmedicinskt sätt. Utbildningen är en kvalitetssäkrad och professionell yrkesutbildning där du får möjlighet att arbeta som Dipl. Ört- och Näringsterapeut efter avslutade och godkända studier. Nedan presenteras några av de områden som kommer att ingå under utbildningens gång.

Utveckla bred kunskap inom området

Utbildningen ger dig ett helhetstänk där du får kunskap både inom näringsterapi samt örtterapi. Du får bred kunskap inom både, vitaminer, mineraler, örter, skolmedicinska- och funktionsmedicinskalabbtester samt hur du använder kunskapen i praktiken vid olikahälsoproblem. Kursplanen innehåller både teoretiska och praktiskamoment för att du ska vara redo för arbetslivet efter avslutade studier. 

Kursplan

Termin 1

 • Studieteknik
 • Introduktion till funktionsmedicin
 • Humanbiologi
 • Fortsättning humanbiologi
 • Mikronäringslära
 • Mat som medicin 
 • Aminosyraterapi 

Termin 2

 • Hormonell hälsa - kvinnor, män & ungdomar
 • Endokrina organen (hypofys, hypotalamus, sköldkörtel, binjurar, testiklar och äggstockar, lever/galla)
 • Immunförsvaret 
 • Hjärta och blodkärl m. arteriograf
 • Miljömedicin 
 • Stressrelaterad ohälsa 
 • Inflammatorisk ohälsa 
 • Metabolisk ohälsa 
 • Idrottsnutrition 
 • Sluta snusa och röka 
 • POCT 

Termin 3

 • Örtterapi 1-6 
 • Praktikfall & mentorstid 

Termin 4

 • Funktionsmedicinska- och skolmedicinska labbtester
 • Hjärnan
 • Nutrition och psykisk ohälsa
 • Start och utveckling av ditt hälsoföretag
 • Samtalsmetodik och hälsocoach
 • 10h praktisk övning på övningspatienter & mentorskap
 • Examensprov

Examen & Intyg

Du blir Diplomerad Ört- och Näringsterapeut

Efter dina studier

Utöver all kunskap som omfattas av ört- och näringsterapi får du även kunskap om företagande och marknadsföring, något som är viktigt för dig som vill arbeta som Dipl. Ört- och Näringsterapeut. Du lär dig grunderna för att komma igång med ditt företagande, hur du ska resonera när du bygger ditt varumärke, hur du skapar en målgruppsanalys samt hur du marknadsför dig via sociala medier.

Vi erbjuder även godkända studenter möjlighet att vara en del av Lüning Näringskliniks team som egenföretagare.

Utbildare

Anette Lüning - Cert. Näringsterapeut, Dipl. Örtterapeut och Civilekonom.

Utbildningen leds av Anette Lüning som har arbetat som Cert. Näringsterapeut och Dipl. Örtterapeut i över 14 år på heltid. Hon har drivit upp två funktionsmedicinska kliniker, en i centrala Malmö och en i Helsingborg och hon arbetar främst med att ta emot klienter inom olika behandlingsområden.

Utöver detta har hon även utbildat framtida näringsterapeuter i Stockholm inom hormoner och signalsubstanser samt även inom mage/tarm. Anette är även Dipl. Tobaksavvänjare vid Sahlgrenska Universitetssjukhus. Anette har även en fem-årig examen inom Internationell Ekonomi som hon studerade vid Lunds Universitet. Hon har arbetat inom olika ledande befattningar som bland annat produktchef.

utbildare

Kostnader

Anmäl dig idag genom att betala in anmälningsavgiften á 2900:-. Därefter erbjuds direktbetalning och räntefri delbetalning för resterande totalkostnad. Anmälningsavgiften dras av från den totala utbildningskostnaden. Läs mer på utbildarens hemsida för mer information om betalning. 

 • Pris vid direktbetalning: 93 000:- inkl. moms. (Företag betalar + 25% moms)

 • Pris delbetalning: 98 000:- inkl. moms. (Företag betalar + 25% moms)

Lüning Academy

Kunskap om en bättre hälsa! 

Utbildningarna leds av Anette Lüning som har arbetat som Cert. Näringsterapeut och Dipl. Örtterapeut i över 14 år på heltid. Hon har drivit upp två funktionsmedicinska kliniker, en i centrala Malmö och en i Helsingborg och hon arbetar främst med...


Läs mer om Lüning Academy och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Funktionsmedicinsk Ört- och Näringsterapeut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lüning Academy

Holmgatan 4
211 45 Malmö

Tel: 010 - 151 50 92
Mobil 010 - 151 50 92
www.luningacademy.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Johanna

Om man har ett intresse för funktionsmedicin ska man definitivt välja Lüning Academy! De erbjuder hög expertis i sin undervisning, ett mycket brett undervisningsinnehåll, och dessutom personligt mentorskap av en av landets främsta ört- och näringsterapeuter!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in