Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Du läser i din egen takt
Deltid, distans
23 445 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande - Distans
Örtterapi

Om utbildningen

Läs en distansutbildning i Örtterapi på Nordiskt Näringscenter

Välkommen till en avancerad utbildning i örtterapi baserad både på den senaste forsk­­ningen och traditionella tillämpningar.

Örtterapeuter ordinerar oftast örter i kombinationer och säljer där­efter dessa kom­­binationer direkt till sina patienter. Detta skiljer sig från det vanliga medi­cins­ka systemet där en läkare ordinerar en eller kanske två läkemedel som patienten erhåller från en farmaceut. Oftast ordi­ne­rar örtterapeuter örter med syfte att åter­ställa normal organfunktion. Dessa kombinationer är individualise­rade och unika för varje patient. Kombinationerna varierar vanligtvis från gång till gång allt eftersom kroppen läker. Dessutom ger moderna örtterapeuter ofta rekommen­da­tioner om näringstillskott för att stödja örtbehandlingen. Detta innebär att under en konsultation finns en hel del att tänka på.

Avancerad yrkesutbildning 

Utbildningen är på en hög nivå. I kursmaterialet finns det en hel del citat från aktuell forskning, dessa är oftast på engelska. Forskningen handlar om olika saker som är relevanta för respektive kurs, det kan vara örter, aminosyror, vitaminer, kostvanor, dryckesvanor, rökning och annat.

Kursledare

Kursledare är Dr Michael McMullen, som har en universitetsexamen i perceptuell psykologi. Därefter ett år internutbildning och några år som en klinisk audionom vid National Acoustics Laboratory, Commonwealth Department of Health, Australien. I Sydney, har han gått Nutrition och Remedial Massage Studier vid Nature Care (1984–1985) och Medicinal Herbalism, med Denis Stewart vid Southern Cross College (1979-1985). Medlem i National Herbalists Association of Australia (NHAA) sedan 1985.

För mer information om Örtterapi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökningskrav

Inga särskilda förkunskaper krävs. Det är dock lämpligt med gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper.

Upplägg

Distansutbildning

Du läser kursen i egen takt. Du har tillgång till föreläsningar och skrivningar under minst två år. 

Inspelade föreläsningar kring varje område som utbildningen täcker. Dessa kommer du åt via vår kursportal där du även kan ställa frågor och diskutera.

Tider

Alla dagar 9.30 – 17

Datum för utbildningen

Kurserna i örtterapi spelas in allt eftersom. Datumen nedan är när inspelningarna beräknas vara klara. Avvikelser kan förekomma. Det går att hoppa in i utbildningen när som helst.

Ett steg publiceras per månad, den första kursen kom 15 september 2021.

  1. Introduktion,1 dag
  2. Matsmältning, 2 dagar 
  3. Avgiftning, lever, gallblåsa och njurar, 2 dagar
  4. Kardiovaskulära systemet, 3 dagar
  5. Immunförsvar, andning och inflammation, 3 dagar
  6. Nervsystemet, 2 dagar
  7. Hormonsystemet, 2 dagar

Kursinnehåll

Du lär dej använda 100 olika örter och hur de kan kombineras med medicinska svam­par och närings­­till­skott för varje organsystem.

Varje kurs börjar med en fysiologisk genomgång av kroppens olika system. Där­efter presenteras möjliga orsaker till kroppens dysfunktion, det kan till exem­pel vara miljöfaktorer och näringsbrister. Sedan följer omfattande beskrivningar av växtbaserade sjukdoms­behand­lin­gar som relateras till användning av olika örter och svampar.

Examen & Intyg

Diplom i örtterapi

Genom att delta i alla 7 stegen och göra skrivningar erhåller du ett diplom i örtterapi. Det är en skrivning per steg, skrivningarna göra på internet - på plats eller på distans. 

Kostnader

23 445 kr inkl. moms vid betalning av hela utbildningen på en gång.

Vill du betala per kurs eller bara gå vissa kurser kostar det:

1-dagskurs 1 750
2-dagarskurser kostar 3 500 kr
3-dagarskurser kostar 5 150 kr

Dokumentation: Kompendier på svenska ingår i priset.

Nordiskt Näringscenter

Nordiskt Näringscenter är Sveriges ledande arrangör av kurser inom kost, näring och hälsa. I över 40 år har de anordnat kurser inom området. Idag erbjuder de kurser både på plats och på distans. Bland Nordiskt Näringscenters utbud hittar du kurser...


Läs mer om Nordiskt Näringscenter och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Örtterapi

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiskt Näringscenter

Lagaplan 1
128 04 Bagarmossen

Tel: 08-559 24 170
www.naringscenter.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in