Visar 1-20 av 57 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 57 träffar
1
2
3

kvinna i kontorsmiljö

Från idé till färdig produkt

Är du ute efter att studera en utbildning som leder till praktiskt arbete så har du hittat rätt. En yrkesutbildning inom hantverk lägger grund för att du ska kunna skapa, med händerna och kroppen som dina verktyg. Känslan av att kunna formge och producera någonting eget är oslagbart!

Hantverksarbeten är ofta kreativa så det kan vara bra att vara konstnärlig och att man gillar att skapa. Men det varierar beroende på vilken inriktning du väljer - och inriktningar finns det gott om bland yrkesutbildningar inom hantverk. Ett första steg att fundera över är om du vill arbeta med textil och mode eller hantverk i metall, smide och trä. Som du märker finns det ett brett utbud av material och arbetsformer du kan välja, men i slutändan är det vad just du brinner för som är viktigt vid val av utbildning!

Vad gör en person som jobbar inom hantverk?

För dig som läst en yrkesutbildning inom hantverk kommer du att arbeta med uppgifter inom hantverk och framförallt produktion. Yrkestitlar inom genren är bland annat tapetserare, konstsmed, garvare, handskmakare, bokbindare, homestaging-konsult, båtbyggare och urmakare för att nämna några. Så du kan praktiskt taget arbeta med alltifrån att tapetsera, inreda hus och företagslokaler till att producera klockor av olika slag. Är du intresserad av att veta mer om formgivning och grafik på ett teoretiskt plan kanske du vill kolla in en yrkesutbildning inom Bild / Form / Konst?

Yrkesutbildningar inom Bild / Form / Konst

Den gemensamma nämnaren är med andra ord att du arbetar med händerna, och i vissa fall olika maskiner och andra verktyg. Men att du gillar att skapa är en fördel om du börjar studera en yrkesutbildning inom hantverk. Utbildningarna varierar från område till område, men du kommer få kunskap om hur hantverk och produktion går till samt hur maskiner används på rätt sätt. Utöver det kan det handla om formgivning, design och tillverkning av olika hantverksföremål samt kunskap om olika tillverkningsmetoder. Inom yrket kommer du att träffa mycket människor, så förutom att ha ett öga för detaljer kommer du att träna på att samarbeta och bemöta kunder på ett serviceinriktat sätt.

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Med en yrkesutbildning inom hantverk i ryggen har du väldigt goda förutsättningar inför ditt framtida yrkesliv. Som du förstått vid det här laget finns det många inriktningar att välja mellan! För dig som vill satsa på entreprenörskap finns möjligheter till att starta och driva egen verksamhet. Då är det en fördel om du gillar att marknadsföra och sälja. Det är vanligt att arbeta som konsult, exempelvis inom inredning och homestaging, och är du sugen på det kan du klicka dig vidare nedan.

Yrkesutbildningar inom Inredning / Homestaging

Trots ett samhälle som ständigt utvecklas och processer automatiseras i högre grad, kommer alltid behovet av den mänskliga faktorn spela in. Och det är här en yrkesutbildning inom hantverk kommer in i bilden. Ditt praktiska sinne och öga för detaljer behövs - både idag och i framtiden!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in