Diplomutbildning: Sömnad

Medborgarskolan Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
Klassrum
14 tillfällen
Deltid
12 468,75 SEK inkl. moms
Startdatum: 2023-09-05 - Göteborg
Diplomutbildning sömnad

Om utbildningen

Detta är en grundläggande utbildning i design och sömnad på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper samt hanterar textilformgivning. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen får du baskunskaper inom det textila området och god tillgång till handledning. Du kommer att arbeta med design, enklare mönsterkonstruktion och sömnad i projektform. Du får erfarenhet av att arbeta i en kreativ process där du själv designar och tillverkar klädesplagg från idé till färdigt plagg. Du lär dig både nysömnad, omsömnad och ändringar/lagning.

I utbildningen ingår också föreläsningar om textilier som bruksföremål och som konstobjekt. Teoretiska genomgångar varvas med praktiskt arbete och individuell handledning. Du arbetar i delmoment.

Utbildningens upplägg

Teori varvas med praktik där deltagarna arbetar självständigt under handledning av kursledaren. Teorigenomgångarna sker i både grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens egna önskemål och nivå.

Så ansöker du

Inga förkunskaper krävs. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Examen & Intyg

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kostnader

Materialkostnader ingår inte i kursavgiften.

Medborgarskolan Väst

Om Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Väst erbjuder ett antal grundläggande utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker...


Läs mer om Medborgarskolan Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Sömnad

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Väst

Haga Östergata 12
Göteborg

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in