Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Silversmide, smycken

Medborgarskolan Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
14 Sammankomster
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
9 925 SEK Momsfri
Klassrum
Startdatum: 2020-09-04 09:00 - Göteborg

Diplomutbildning: Silversmide, smycken

Denna diplomutbildning är en grundläggande utbildning på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper i silversmide och tillverkning av smycken. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron! Kanske vill du lägga grunden till en helt ny yrkesbana eller krydda ditt CV med nya meriter.

Innehåll

Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska delar och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdigt arbete. Du arbetar i de grundläggande teknikerna som sågning, filning, lödning, glödning, betning, slipning och polering. Du får också praktiska kunskaper om material, verktyg och maskiner. Tonvikten ligger på smyckeformgivning och den egna processen i formgivning inför arbetet i silversmedjan. I utbildningen ingår föreläsningar om smyckehistoria och nutida smyckekonst.

Upplägg

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Utbildningen består av 14 kursdagar. För exakta dagar och tider, se utbildningens hemsida.

Kursledare

Özay Emert är utbildad på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) och har en magisterexamen i smyckekonst. Hon har även studerat på Mimar Fine Arts University i Istanbul. Özay är yrkesverksam smyckekonstnär med egen verkstad. Hon har haft ett flertal utställningar med sina smycken och har även varit gästlärare på HDK.

Alla skolans kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

För mer information om Diplomutbildning: Silversmide, smycken, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Inga förkunskaper krävs. 

Ansökan 

Du söker via utbildningens hemsida. 

Examen & Intyg

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kostnader

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på tre delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Kostnad för kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Alla verktyg och material som behövs för utbildningen finns i skolans välutrustade silversmedja. Ni arbetar främst i silver men du kan även välja ett andra övningsmaterial, till exempel koppar eller mässing. Både plåt och tråd används. Silvret vägs, skrivs upp och faktureras efter utbildningens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 14 kr/gram. På materialfakturan tillkommer även en kostnad om 100 kr/kursdeltagare för förbrukningsmaterial såsom lod och sågblad.


Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Fortsatta studier

Utbildningen vänder sig bland annat till dig som vill förbereda dig för högre studier.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Om Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Väst erbjuder ett antal grundläggande utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker...


Läs mer om Medborgarskolan Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Silversmide, smycken

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Väst

Haga Östergata 12
Göteborg

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: