Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Vi har samlat yrkesutbildningar inom design och hantverk för att göra det lättare för dig i ditt val av utbildning, inriktning och yrke. Yrkesutbildningar inom design och hantverk leder till många olika jobb och titlar, som exempelvis florist, inredningsdesign, textil, hantverk av metall, smide och trä med flera. För att förenkla ditt val ytterligare har vi här nedan beskrivit lite grann om några av de olika yrkena.

Yrkesutbildningar till Florist

Yrkesutbildningar till florist riktar sig till dig som gillar färg, form och kreativa lösningar och vill arbeta med blommor. Som florist arbetar du både med händer och huvud. Yrket florist handlar om att skapa snygga och funktionella arrangemang med blommor och blad. Efter din floristutbildning kommer du att kunna arbeta i blomsterhandel, driva eget företag inom blomsterdesign, arbeta som lärare eller som dekoratör och inredare.

Yrkesutbildningar inom Inredning, Dekoration och Rumsgestaltning

Yrkesutbildningar inom inredningsdesign, dekoration och rumlig gestaltning har ökat mer och mer i popularitet. De vänder sig till dig som är intresserad av inredning, scenografi och design och vill utveckla ditt kunnande, din kreativa förmåga och skapa fungerande mötesplatser, hem och kontor. Många av yrkesutbildningarna inom detta område vänder sig till dig som vill lära dig ljussättning, färger och möbelplacering. Du utvecklar din förståelse för trender och stilar på samma gång som du lär dig att se kunders personliga smak och särskilda behov.

Yrkesutbildningar inom Metall och Smide

Yrkesutbildningar inom metall och smide är för dig som vill lära dig ett gammalt hantverk som hela tiden är under utveckling och vill arbeta med konsthantverk och design. Det finns många olika yrkesutbildningar inom smide, som exempelvis guld- och silversmide. Dessa fokuserar i första hand på konsthantverket där man lär sig formge hantverk. Kurser inom teckning, målning och presentationsteknik kan också ingå med syfte att utveckla din formkänsla och ditt designtänkande.

Yrkesutbildningar inom Textil

Yrkesutbildningar inom textil är riktade för dig som är konstnärligt lagd och intresserad av textil och mode. Du vill påverka mode och trender och skapa klädmodeller och formge mönster till tyger. Det finns flera olika textilutbildningar som yrkesutbildning att välja bland. Läs mer om de olika yrkesutbildningar inom textil och hitta den som passar dig bäst.

Yrkesutbildningar inom Trähantverk

Yrkesutbildningar inom trähantverk är anpassade åt dig som vill arbeta med formgivning, produktutveckling och tillverkning av möbler. Du kan även arbeta med restaurering av möbler och du ska ha en känsla för färg, form, design och tredimensionell gestaltning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in