Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomutbildning: Möbelsnickeri

Medborgarskolan Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
14 Sammankomster
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
9 925 SEK Momsfri
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
9 925 SEK
2020-09-01

Göteborg
9 925 SEK
2020-09-04

Diplomutbildning: Möbelsnickeri

Denna diplomutbildning är en grundläggande utbildning i möbelsnickeri på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper samt hanterar formgivning av möbler. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron! Kanske vill du lägga grunden till en helt ny yrkesbana eller krydda ditt CV med nya meriter. 

Innehåll

Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdig möbel. Du lär dig grundläggande tekniker och får praktiska kunskaper om material, verktyg och maskiner. Under kursen kommer du även ges tillfälle att göra ett processarbete, vilket ligger till grund för din egen möbelformgivning. I utbildningen ingår också föreläsningar om möbelhistoria och nutida möbeldesigner.

Upplägg 

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

För exakta dagar och tider, se utbildningens hemsida.

Kursledare

Oskar Johansson är utbildad möbelsnickare och har studerat både på Stenebyskolan och Carl Malmsten Furniture Studies, där han har tagit sin kandidatexamen och avlagt gesällprov. Under sin yrkesverksamma tid har han arbetat med konsthantverkare i Philadelphia och varit på resande fot bland mästare i Japan. Numera driver Oskar sin verksamhet A Makers Collective tillsammans med andra inom yrkesområdet i egen verkstad i Göteborg. Oskar har haft ett flertal utställningar både i Sverige och utomlands. 

Alla skolans kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

För mer information om Diplomutbildning: Möbelsnickeri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Inga förkunskaper krävs. 

Ansökan 

Du söker via utbildningens hemsida. 

Examen & Intyg

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kostnader

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Övriga kostnader

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Alla verktyg som behövs för utbildningen finns i skolans verkstad. 

Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Fortsatta studier

Utbildningen vänder sig bland annat till dig som vill förbereda dig för högre studier.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Om Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Väst erbjuder ett antal grundläggande utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker...


Läs mer om Medborgarskolan Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Möbelsnickeri

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Väst

Haga Östergata 12
Göteborg

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: