Yrkesutbildning

Diplomutbildning: Keramik

Längd
96 timmar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
13 995 SEK Momsfri
Nästa startdatum
1 juli, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Längd
96 timmar
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
13 995 SEK Momsfri
Nästa startdatum
1 juli, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

1 juli, 2024

  • Klassrum
  • Malmö

15 september, 2024

  • Klassrum
  • Malmö

Om utbildningen

Diplomutbildning: Keramik

Vill du arbeta med dina händer och kreativt skapande? Denna diplomutbildning i keramik riktar sig till dig som vill förbereda dig för högre studier inom hantverket, som vidare vill utveckla ditt konstnärliga skapande eller som helt enkelt vill testa något nytt och energigivande.

Innehåll
Under utbildningens gång kommer vi att arbeta med projekt som hjälper dig att utveckla tekniska- och hantverksmässiga kunskaper inom keramik och formgivning. Du lär dig grundläggande tekniker inom keramik, så som att tumma, kavla, ringla, dreja och dekorera. Vi kommer att varva praktik, teori, och föreläsningar men som deltagare kommer du huvudsakligen arbeta med det praktiska lärandet och få kunskap om material, verktyg och tillverkningsprocess. I varje projekt övar vi på att arbeta utifrån skissförslag till färdig keramik och kommer även gå igenom grunderna för glasering och dekor. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares individuella utveckling.

Under utbildningen uppmuntras du att utforska och utveckla ditt individuella keramiska formspråk som kommer ligga till grund för ett processarbete som utförs i slutet av utbildningen. Detta är ditt examensarbete.

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Upplägg
Utbildningen i sommar innefattar 72,5 klocktimmar (dvs 97 studietimmar) fördelat på 10 sammankomster. Utbildningen i höst innefattar 72 klocktimmar (dvs 96 studietimmar) fördelat på 12 sammankomster.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Utbildningsmaterial
Utbildningsmaterial ingår inte i avgiften. Materialkostnad för lera tillkommer med 85kr/kg. Alla verktyg som behövs för utbildningen finns i vår keramikverkstad men har du egna verktyg så får du gärna ta med dessa.

Tänk på att vi kommer att arbeta i en verkstadsmiljö där oömma kläder är att föredra. Ta gärna med dig ett förkläde, handduk att torka händerna på samt tåliga och bekväma skor.

Utbildare
Anne Sofie Skjold Møller är utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedekunstskolerne i Köpenhamn och arbetar i sin konstnärliga praktik med installation, skulptur och socialitet. Utöver sin konstnärliga praktik är hon lärare och förmedlare, och är även medgrundare och curator/arrangör av utställningslokalen Ladder Space, som ligger i Kødbyen i Köpenhamn. Hon arbetar främst med keramik, trä, metall och textil och sätter ofta ihop elementen i större installationer som motsvarar olika sociala situationer. Hon är brett orienterad inom samtidskonsten, och hämtar en stor del av sin teoretiska grund från det sena 1800-talets trender, och är intresserad av hur konst kan vara ett slags laboratorium där man kan prova olika saker.

För mer information om Diplomutbildning: Keramik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Anmälan
Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda och korta den vid färre än sex deltagare. Vi startar vid fyra deltagare och kommer max att vara 8 deltagare.

Anmälan är bindande!
Du anmäler dig via utbildningens hemsida. Kontakta skolan för mer information.

Kostnader

Finansiering
Utbildningen kostar 13.995 kr. Utbildningen är inte studiemedelsberättigad. Du kan vid din anmälan välja delbetalning.

Materialkostnad för lera tillkommer med 85kr/kg.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Keramik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan Syd...

Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Highlights