Visar 1-20 av 21 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 21 träffar
1
2

yrkesutbildning till massör

Yrkesutbildning till massör - hitta din inriktning

Bland yrkesutbildningar till massör hittar du flera olika inriktningar. Du kan bland annat studera till massageterapeut, idrottsmassör eller inrikta dig mot spa-terapi eller yoga. Beroende på vilken inriktning du väljer ser utbildningen lite olika ut, men gemensamt för alla yrkesutbildningar till massör är att du får lära dig smärtlindring av rygg och nacke. 

Om yrkesutbildningar

När du går en yrkesutbildning varvas teori med praktik. Du får yrkeserfarenhet redan under din utbildning, vilket är en stor fördel när du sedan som nyexaminerad ska söka jobb. Yrkesutbildningar ges ofta av privata skolor. Yrkesutbildningar ges ofta på distans, vilket öppnar upp för en flexibilitet.Här hittar du alla yrkesutbildningar till massör som finns att studera på distans!

Vad får du lära dig under en yrkesutbildning till massör?

Under din utbildning till massör får du bland annat studera anatomi, massagetekniker och hur rörelseträning kan ge smärtlindring. Många yrkesutbildningar till massör tar även upp stresshantering och hur du som massör kan jobba med det eftersom stress ofta leder till stelhet i kroppen och mer värk. Teori varvas med praktik för att du ska vara förberedd inför ditt framtida arbetsliv. Du kan går göra praktiska övningar på klasskamrater, personer i din närhet och utföra praktik hos en massör. 

Vad innebär det att jobba som massör?

Många människor upplever en stressad vardag och därav har intresset för massage även ökat. Att jobba som massör innebär att du hjälper människor med sin fysiska men även psykiska hälsa då värk ofta påverkar den psykiska hälsan. Fokus för behandlingen är smärtlindring av rygg och nacke. 

Efter en yrkesutbildning till massör kan du exempelvis jobba på ett spa eller tillsammans med sjukgymnaster eller naprapater på vårdcentral eller annat behandlingscentrum. Om du har inriktat dig mot idrottshälsa så finns det ofta speciella center för denna typ av massage. 

Många som har gått en yrkesutbildning till massör startar ett eget företag efter sina studier. Om du har ett eget företag kan du jobba som konsult på företag och hjälpa till att förbättra företagshälsan. Som konsult kan du även hyra ett rum på en salong eller ett spa. 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in