Om skolan

Hjälmared Folkhögskola är en levande mötesplats för idéer, inspiration, kunskap och personlig utveckling. Med våra utbildningar kan du höja din kompetens och förbereda dig för studier på högskola eller universitetet.

Utbildning förändrar framtiden

Behöver du komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg för att kunna läsa vidare på universitet och högskola? Vill du höja din kompetens eller bara göra ett avbrott i arbetslivet? Vill du fördjupa din kunskap och samtidigt utvecklas som människa?

Här får du tid och utrymme att lära och utvecklas. Vi vill skapa en bra miljö där du blir sedd. Känslan av delaktighet och gemenskap präglar både skoltid och fritid. Många upplever lärare, klasskamrater och skolarbetet i smågrupper som väldigt givande.

Hos oss ska du uppleva känslan av delaktighet och sammanhang. Många människor har valt Hjälmared som ett avstamp i livet. Våra utbildningar är utvecklade utifrån nyckelord som personlig utveckling, gemenskap, hälsa och fördjupning.

Under årens lopp har skolan byggt upp erfarenhet och kunskap kring några nyckelområden som  hälsa, andlig reflektion, media, drama och polisyrket. Denna kompetens återspeglas i kurserna och i det dagliga livet på folkhögskolan.

Hjälmared vill erbjuda en drogfri miljö. Därför är bruk av alkohol och droger förbjudet på skolans område.

Vacker miljö

Hjälmared folkhögskola ligger vackert vid sjön Lilla Färgen några kilometer söder om Alingsås. Skolan har moderna undervisningslokaler, idrottshall i fullformat, fotbolls- och tennisplaner. Kapellet och den underbara naturen bidrar till en känsla av stillhet och ro.

Arbetsmarknadskurser

Vi kan också erbjuda arbetsmarknadskurser som vi gör i samarbete med Arbetsförmedlingen. Dels studiemotiverande folkhögskolekurser, SMF. Dels etableringskursen Språksteget och SFI för nysvenskar.

Välkommen till Hjälmared folkhögskola!


För mer information om Hjälmared folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Hjälmared folkhögskola

Utbildningar

Yrkesutbildning
Bygg / Anläggning
Snickare Längd Pris Ort
Husbyggarlinje 1 år Alingsås
Idrott / Sport
Personlig tränare
Hälsocoach Alingsås
Marknadsföring
Grafisk design
Grafisk design • Video • Webb Alingsås

Öppet Hus

Öppet hus

Lördagen den 22 april kl 10.00-13.00

  • Presentation av våra kurser
  • Se skolan och internatet
  • Prata med studerande, lärare och studievägledare
  • Prova-på-lektioner

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Hjälmared folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hjälmareds folkhögskola på Facebook

Hitta till utbildaren

Hjälmared folkhögskola

Hjälmareds allé 20
441 95 ALINGSÅS

Tel: 0322 - 64 40 00
www.hjalmared.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 41 recensioner.

Eric

Detta är en oförglömlig kurs med fantastiska lärare! Ta chansen att bli äventyrscoach, du kommer inte ångra dig!

Josefin

Ett fantastiskt halvår som gav fina relationer, givande diskussioner och inte minst viktig kunskap som man sedan fick testa på själv i verkliga situationer med skådespelare. Lärarna är otroligt engagerade och ser och bryr sig om varje elev, och oavsett om du väljer att bli polis eller inte så kommer du lära dig så mycket om dig själv och andra. ...

Visa mer
Hannah

Hjälmareds Folkhögskola är en skola som fokuserar på gemenskap. Varje morgon kl. 10:00 är det fika för alla elever i Herrgården, och gemensamma aktiviteter såsom temaveckor/temadagar hålls regelbundet där elever får möjlighet att arbeta med andra elever på skolan som man normalt kanske inte träffar. Lärarna är duktiga och omtänksamma. Jag ha...

Visa mer