Massageterapeut avancerad / Certifierad Massör

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Linköping
Klassrum
Två terminer på halvfart, 55 dagar lärarlett
Heltid/deltid
50 800 SEK Momsfri
Startdatum: 2023-08-17 - Linköping

Praktik

Kontinuerligt under denna utbildning praktiserar du som massageterapeut, dels på skolans elevpraktik och dels på olika företag på din hemort. Syftet med företagspraktiken är, förutom att praktisera som massageterapeut, att du ska bygga upp en kundbas av företag och göra dig känd på orten där du bor.
Vill du även arbeta som idrottsmassör? I stället för att göra all praktik som företagsmassör kan du också göra praktik i idrottsföreningar som idrottsmassör.

En bärbar massagebänk behövs för praktiken på hemorten. Skolan erbjuder en mycket bra bänk till rabatterat pris.

Kvalitetssäkrad utbildning

Yrkesutbildningen hos Bergqvist står under tillsyn hos myndigheten för Yrkeshögskolan vilket innebär att vi uppfyller myndighetens krav på en seriös utbildning och välskött skola. Dessutom innebär Bergqvists medlemskap i Branschrådet Svensk Massage att vi uppfyller branschrådets krav på yrkesutbildning för massörer.

Bergqvists utbildning till massageterapeut och certifierad massör

Om utbildningen

Massageterapeut avancerad, med inriktning på idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning

Detta är en yrkesutbildning på 500 timmar och leder till att du kan jobba professionellt med massage och friskvård.

Skadeförebyggande insatser och friskvård har idag hög prioritet och allt fler företagsledare öppnar sina ögon för att i förebyggande och rehabiliterande syfte anlita massörer.

Efter godkänd utbildning till Massageterapeut avancerad, med inriktning på idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning, hos oss blir du massageterapeut. I utbildningen ingår också att göra ett nationellt certifieringsprov för att bli "Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör", vilket idag är den mest eftertraktade titeln inom massagebranschen i Sverige!

Som certifierad har du också möjlighet att bli medlem i yrkesförbund för massörer. Medlemskapet ger dig automatiskt obligatoriska patient och ansvarsförsäkringar. Du kan gå utbildning till massageterapeut antingen på helfart under en termin eller på halvfart under två terminer. Halvfarten passar bra för dig som vill finansiera studierna och dina levnadskostnader genom att jobba uppemot 75% under studietiden.

För mer information om Massageterapeut avancerad / Certifierad Massör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörig att söka till utbildningen till Massageterapeut avancerad, med inriktning på idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning är den som har genomgången gymnasieskola eller motsvarande.

Examen & Intyg

Diplomerad Massageterapeut, med inriktning mot idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning

I utbildningen ingår nationella praktiska och teoretiska certifieringsprov framtagna av Branschrådet Svensk Massage. Klarar man dessa prov får man titeln "Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör". Certifierade massörer har möjlighet att söka medlemskap i yrkesförbund för massörer.

För att få ut diplom från skolan krävs följande:
- Minst 85 % närvaro på lärarledd undervisning.
- Godkänt resultat på skolans prov.
- Fullgjord praktik på skolan och på hemorten.
- Hela kursavgiften betald.

Kostnader

Bergqvists yrkesutbildning står under tillsyn hos myndigheten för Yrkeshögskolan och är därmed momsbefriad.
I kursavgiften ingår kurskompendier, litteratur, tröjor, handdukar och en liten anatomiplansch. Dessutom ingår olja, kräm och patientpapper för praktikbehandlingarna på din hemort. Även kostnaden för att göra Branschrådets certifieringsprov ingår!

Fortsatta studier

Bergqvist erbjuder ett antal vidareutbildningar för Massageterapeuter / Certifierade Massörer. Till exempel inom Triggerpunkter, Strain and counterstrain och Andningsterapi enligt Lotorpsmetoden. Kontakta oss gärna för mer information om detta!

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist Utbildningar

Bergqvist har haft utbildningar inom friskvårdssektorn i över 20 års tid. Vi har yrkesutbildningar inom följande områden:- Massageterapeut- Personlig tränare- Kost- och näringsrådgivare- Diplomerad coach- Spaterapeut Bergqvists yrkesutbildning inom massage leder till att du blir massageterapeut med inriktning på friskvård....


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Massageterapeut avancerad / Certifierad Massör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Roxviksgatan 8A
582 73 Linköping

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in