Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
2 dagar
Heltid/deltid
7 375 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2021-11-01 - Distans
PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld Strukturerade professionella riktlinjer för bedömning och hantering av risk vid hedersrelaterat våld enligt den nya uppdaterade versionen PATRIARK-V2 (2021)

PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

På vår utbildning i PATRIARK-V2 lär du dig de strukturerade professionella riktlinjerna för bedömning och hantering av risk vid hedersrelaterat våld. Utbildningen ger dig behörighet att utföra bedömningar. Under utbildningsdagarna går vi igenom manualen i detalj och övar på verkliga fall. Vi utgår från den nya uppdaterade manualen PATRIARK-V2 som också ingår i priset för utbildningen.

Målgrupp

För att gå denna utbildning bör du ha en grundläggande utbildning inom socialt arbete och arbeta på en för utbildningen relevant arbetsplats. Om du inte har någon tidigare kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck eller arbetslivserfarenhet där du mött problematiken rekommenderar vi att du går vår utbildning i hedersrelaterat våld och förtryck.

Undervisningsform

Två dagars utbildning bestående av föreläsningar och praktisk träning. Utbildningsmaterial och manual för riskbedömning ingår i priset.

Målsättning

  • lära dig metoden PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld)
  • få behörighet att utföra riskbedömningar enligt PATRIARK-V2
  • kunna utföra bedömningar enligt PATRIARK-V2 i den yrkesroll du har idag

Genomförd utbildning ger dig behörighet att använda PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld).

Utbildningens innehåll

Utbildning i PATRIARK – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

Hedersrelaterat våld och förtryck är ett större och mer omfattande problem än vad många tidigare har trott. Problemområdet är invecklat och känsligt, och offren är vanligtvis unga och sårbara. Denna utbildning ger vägledning i hur man professionellt bör bedöma och hantera risker vid hot om hedersrelaterat våld. Utbildningen består av föreläsning och praktisk träning. Genomförd utbildning innebär behörighet att använda PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld).

Om kursledaren

Naska Ismail leder den här utbildningen. Hon har tidigare arbetat som skyddskoordinator och gjort skyddsbedömningar på uppdrag av socialtjänsten. Idag föreläser hon om hedersrelaterat våld och förtryck och att arbeta med skyddade individer för att stärka deras inre och yttre skydd. Hon har arbetat med skydd av barn och unga men också med unga i kriminalitet och missbruk i över 12 år. Naska Ismail är certifierad utbildare i PATRIARK-V2, SARA:SV och SARA-V3.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

Maria, Kvinnojouren Malva
Bra utbildning men för lite fokus på just patriark och bedömning
La Vie AB
gymnasium YA
I två intensiva dagar med en bra ledare och aktiva deltagare som ledde till bra diskussioner om det viktiga ämnen. I den utbildningen fick man större perspektiv i ämnen . mycket bra material och tack vara de aktiva deltagarna från olika verksamhet .
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in