PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
2 dagar
Heltid/deltid
7 375 SEK inkl. moms
Klassrum
Startdatum: 2023-05-08 - Stockholm

Målgrupp

För att gå denna utbildning bör du ha en grundläggande utbildning inom socialt arbete och arbeta på en för utbildningen relevant arbetsplats. Om du inte har någon tidigare kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck eller arbetslivserfarenhet där du mött problematiken rekommenderar vi att du går vår utbildning i hedersrelaterat våld och förtryck.

Undervisningsform

Två dagars utbildning bestående av teori, praktisk träning och certifiering i metoden. Utbildningsmaterial och manual för riskbedömning ingår i priset.

Målsättning

  • lära dig metoden PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld)
  • få behörighet att utföra riskbedömningar enligt PATRIARK-V2
  • kunna utföra bedömningar enligt PATRIARK-V2 i den yrkesroll du har idag

Genomförd utbildning ger dig behörighet att använda PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld).

Utbildningens innehåll

Utbildning i PATRIARK – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

Hedersrelaterat våld och förtryck är ett större och mer omfattande problem än vad många tidigare har trott. Problemområdet är invecklat och känsligt, och offren är vanligtvis unga och sårbara. Denna utbildning ger vägledning i hur man professionellt bör bedöma och hantera risker vid hot om hedersrelaterat våld. Utbildningen består av föreläsning och praktisk träning. Genomförd utbildning innebär behörighet att använda PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld).

Om kursledaren

Utbildningen leds av Naska Ismail. Hon har lång erfarenhet av att jobba med frågor som rör skydd av hot- och våldsutsatta personer. Idag arbetar hon som metodgarant på Humana inom riskbedömning, utbildning och handledning gällande hedersrelaterat våld, våld i nära relationer och personer med kriminell livsstil. Hon är certifierad utbildare iPATRIARK-V2 och SARA.

PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld Strukturerade professionella riktlinjer för bedömning och hantering av risk vid hedersrelaterat våld enligt den nya uppdaterade versionen PATRIARK-V2 (2021)

Om utbildningen

På vår utbildning i PATRIARK-V2 lär du dig de strukturerade professionella riktlinjerna för bedömning och hantering av risk vid hedersrelaterat våld. Utbildningen ger dig behörighet att utföra bedömningar. Under utbildningsdagarna går vi igenom manualen i detalj och övar på verkliga fall. Vi utgår från den nya uppdaterade manualen PATRIARK-V2 som också ingår i priset för utbildningen.

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: PATRIARK-V2 – Bedömning av risk för hedersrelaterat våld

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 15 recensioner.

Namn namnsson
Jessica

Kunskapen kring hedersrelaterat våld och förtryck är så viktig, läraren på kursen är väldigt kunnig och engagerad samt får en att verkligen vilja lära sig ännu mer.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in