Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Visar 1-20 av 66 träffar
Visar 1-20 av 66 träffar

Oftast skiljer sig yrkesutbildningarna inom sociologi från varandra med uppbyggnaden och innehållet. Flertalet av utbildningarna använder sig av någon form av praktik, ofta förlagd ute på en extern arbetsplats. Praktikperioden är en mycket bra tid för dig som student att visa vilka kunskaper du förvärvat dig samt för att knyta viktiga kontakter med arbetslivet.

Yrkesutbildning inom Sociologi

Att läsa en yrkesutbildning kan vara allt från kostnadsfritt till att kosta flera hundratusen kronor. Vad utbildningen kostar beror på vem som är anordnare. Yrkesutbildningar inom KY och YH går under statlig tillsyn och är kostnadsfria och studiemedelsberättigande genom CSN, Centrala studiestödsnämnden.

Att jobba inom sociologi kan vara krävande men det är viktigt att ha tålamod och kunna hantera känslor av olika slag för att på bästa sätt kunna hjälpa den person som har problem. Du kan välja bland flera olika områden, vilket innebär att arbetsuppgifterna kan särskilja sig, men i grund och botten handlar det om att hjälpa andra som har har det svårt, oavsett om de är med droger, socialt etc.

Som definition sammanfattar man sociologi som en vetenskaplig disciplin som studerar samhällen och social handling i vid bemärkelse.

>> Här kan du finna yrkesutbildningar inom Sociologi

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in