Visar 1-20 av 88 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 88 träffar
1
2
3
4
5

Oftast skiljer sig yrkesutbildningarna inom sociologi från varandra med uppbyggnaden och innehållet. Flertalet av utbildningarna använder sig av någon form av praktik, ofta förlagd ute på en extern arbetsplats. Praktikperioden är en mycket bra tid för dig som student att visa vilka kunskaper du förvärvat dig samt för att knyta viktiga kontakter med arbetslivet.

Yrkesutbildning inom Sociologi

Att läsa en yrkesutbildning kan vara allt från kostnadsfritt till att kosta flera hundratusen kronor. Vad utbildningen kostar beror på vem som är anordnare. Yrkesutbildningar inom KY och YH går under statlig tillsyn och är kostnadsfria och studiemedelsberättigande genom CSN, Centrala studiestödsnämnden.

Att jobba inom sociologi kan vara krävande men det är viktigt att ha tålamod och kunna hantera känslor av olika slag för att på bästa sätt kunna hjälpa den person som har problem. Du kan välja bland flera olika områden, vilket innebär att arbetsuppgifterna kan särskilja sig, men i grund och botten handlar det om att hjälpa andra som har har det svårt, oavsett om de är med droger, socialt etc.

Som definition sammanfattar man sociologi som en vetenskaplig disciplin som studerar samhällen och social handling i vid bemärkelse.

>> Här kan du finna yrkesutbildningar inom Sociologi

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in