Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Lågaffektivt bemötande

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Malmö
2 dagar
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
4 650 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter
Malmö
4 650 SEK
2020-09-28

Distans
4 650 SEK
2020-08-24
Utbildning i Lågaffektivt bemötande

Lågaffektivt bemötande

Inför ett lågaffektivt bemötande i det dagliga arbetet – metoder och tillvägagångssätt.

Utbildningen vänder sig till personal inom vård och omsorg, socialtjänst, barn- ungdoms- och vuxenpsykiatri, behandling, skola och liknande och kommer ta upp följande delområden.

Det lågaffektiva förhållningsättet ingår som den standard som Socialstyrelsen rekommenderar för LSS-verksamheter. Arbetssättet har sitt ursprung i arbete riktat till personer med autismspektrumdiagnoser men har visat sig ha god effekt även i bemötande av personer som saknar diagnos.

Det lågaffektiva tankesättet tar utgångspunkt dels i affektteori och annan utvecklings- och neuropsykologi, dels i en etisk och filosofisk grundsyn. Dessa kan beskrivas på olika sätt. Bo Hejlskov Elvén är den främsta företrädaren i Sverige av förhållningssättet. Han beskriver den filosofiska grundsynen som två centrala principer, ansvarsprincipen och kontrollprincipen, i kombination med hur vi ser på människan vi möter – vår människosyn.

LAB har sin utgångspunkt i klientens/elevens/brukarens rätt att finnas till utifrån sina förutsättningar och omgivningens ansvar för att skapa möjlighet för dessa. Vi kan då minimera våld och självskada enbart genom ett ändrat arbetssätt. I utvärderingar har detta visat minskad sjukskrivning i omsorgen och bättre utveckling för patienter/klienter/brukare.

Sverigehälsans utbildningar i LAB kommer ha sitt fokus på hur vi får till förhållningssättet i det dagliga arbetet. För att lyckas med implementering av förhållningssättet krävs konkreta verktyg för personalen i det dagliga arbetet. Verktyg där du blir medveten om vad som händer med dig själv i olika situationer och sammanhang är en förutsättning för att lyckas i arbetet.

Vi kan även koppla på implementeringsstöd och handledning i förhållningssättet.

För mer information om Lågaffektivt bemötande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

Grunderna i LAB

  • Vår syn på människan

  • Ansvarsprincipen

  • Kontrollprincipen

Verktygslådorna – hur omsätter vi LAB i det dagliga arbetat

  • Hantera, Utvärdera & förändra

  • Affektregleringsmodellen

  • Hur och när gör vi vad?

  • Om konsten att göra rätt saker vid rätt tillfälle

Om kursledaren

Jeanette Johansson-Ånmark, verksamhetsutvecklare på Sverigehälsan, har 30 års erfarenhet av socialt arbete i olika former. Hon har erfarenhet av arbete med personer som har ökade sårbarheter och stresskänslighet såsom tex Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Jeanette har arbetat i kommunal socialtjänsten med förändringsarbete och förebyggande arbete runt barn, unga och deras familjer. Har även flera års erfarenhet av arbete inom privat vård och omsorg där hon har startat upp och drivit HVB-hem, skola och LSS-verksamheter. Hon är också utbildad inom bla lösningsinriktad pedagogiklågaffektiv bemötande samt tydliggörande pedagogik.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lågaffektivt bemötande

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Lotta
(3)
Webbutbildningen var ok, men det hade varit större upplevelse på plats av många aspekter. Deltagarna hade kunnat dela arbetslivserfarenheter på plats.
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: