Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Dataskyddsreformen GDPR, online

Påhlmans Handelsinstitut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Flexibel (max 10 mån)
Deltid, distans
Icke studiemedelsberättigad
6 125 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande - Distans
Informationsmöte
2020-01-08
Informationsmöte
2020-01-14
Informationsmöte
2020-04-21

Dataskyddsreformen GDPR, online

Dataskyddsförordningen gäller nu som lag i Sverige och har ersatt Personuppgiftslagen (PUL) från den 25 maj 2018. Förändringarna medför att du som behandlar personuppgifter kommer att behöva ta ett mer aktivt ansvar för att skydda de registrerades fri- och rättigheter.Anmäl dig här

Om kursen

Kursen ger en tydlig och lättöverskådlig översikt över hur dataskyddsförordningen påverkar dig som företagare. Genom att ta del av kursinnehållet får du tydliga exempel och förklaringar på vad du behöver tänka på för att efterleva dataskyddsförordningens krav.

Än så länge är några praktiska frågor om dataskyddsförordningen oklara i Sverige, vilket innebär att många företagare fortfarande känner sig osäkra på vad som faktiskt behöver göras. I den här kursen kommer du inte endast att få handfasta råd och omfattande information, utan även fortlöpande uppdateras om regelförändringar. På så vis riskerar du inte att missa viktig information. Det gör det även enklare för dig att fokusera på din verksamhet utan att själv aktivt eftersöka vad som gäller.

Kursens mål

Syftet med kursen är att du ska få kännedom om vilka åtgärder du kan behöva vidta i just din verksamhet för att efterleva dataskyddsförordningens krav.

Målgrupp

Dataskyddsförordningen kommer att gälla för alla som behandlar personuppgifter, men kursen riktar sig till dig som företagare eller dig som arbetar med personuppgifter.

Så här går det till

Denna är en onlinekurs utan fysiska sammankomster. Varje deltagare får genom inloggningsuppgifter tillgång till kursmaterialet i tio månader. Materialet består i huvudsak av information i textform och olika typer av checklistor.

Detta är inte en traditionell kurs med inlämningsuppgifter eller tentamen. Kursen riktar sig till dig som företagare som med hjälp av information och konkreta råd får kännedom om hur personuppgifter ska behandlas och hur övriga skyldigheter enligt dataskyddsförordningen ska följas.

Du läser kursen på egen hand och i din egen takt, helt oberoende av övriga deltagare. Du har under kursens gång möjlighet att ställa frågor till kursledaren. Uppskattningsvis tar varje kursdel ungefär två timmar inklusive egna frågeställningar, men tiden kan variera beroende på förkunskaper och tidigare studievana.

I kursens samtliga kapitel finns ett avsnitt som heter Frågor & Svar, det fungerar som en studiecirkel. I detta avsnitt tas aktuella frågor upp och kan följas och kommenteras av alla kursdeltagare i din grupp. Allt material och alla moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn, och fungerar även via mobiltelefoner och läsplatta. 

Frågor?

Du är alltid välkommen att kontakta oss på 010-157 64 34 och info @ phi.se.

För mer information om Dataskyddsreformen GDPR, online, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

Tekniska förutsättningar

Du ska ha tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Firefox eller Google Chrome. Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.

Kursinnehåll

Innehåll

Kursen är indelad i sju block, där du steg för steg kan läsa vad du behöver göra för att säkerställa att du behandlar personuppgifter på ett korrekt sätt.

  • Det första blocket är av inledande slag och redogör för när och var förordningen gäller och vilka undantag som finns. Några exempel på frågor som behandlas är: När är du skyldig att tillämpa dataskyddsförordningen? Omfattas du av något undantag, som medför att du inte behöver följa reglerna? Vilka personuppgifter behandlar du i din verksamhet och vad är en personuppgift?
  • Det andra blocket handlar om hur du ska behandla personuppgifter. Du behöver ha en rättslig grund för att få behandla personuppgifter och all behandling du utför måste ske i enlighet med ett antal principer. Särskilda, skärpta, regler gäller när du ska begära samtycke från den registrerade.
  • Det tredje blocket handlar om de registrerades rättigheter. De registrerade har bland annat rätt till information, tillgång, rättelse, radering och dataportabilitet. Här får du lära dig vad du behöver tänka på för att kunna uppfylla de rättigheter och krav som de registrerade kan framställa mot dig som behandlar deras personuppgifter.
  • Det fjärde blocket handlar om IT-säkerhet. Vad menas med IT-säkerhet? Vilken säkerhetsnivå krävs och vad behöver du tänka på? Observera att kursen endast innehåller de juridiska aspekterna gällande IT-säkerhet.
  • Det femte blocket handlar om personuppgiftsincidenter. Om de registrerades personuppgifter obehörigen röjs kan du behöva agera. I det här blocket kan du läsa om vilka skyldigheter du har när olyckan är framme.
  • Det sjätte blocket handlar om konsekvensbedömningar och förhandssamråd. Under vissa förutsättningar måste du utföra en bedömning av vilka risker som en viss behandling av personuppgifter är förenad med.
  • Det sjunde blocket handlar om dataskyddsombud. En del verksamheter är skyldiga att utse ett dataskyddsombud. Även om du inte omfattas av skyldigheten kan det ändå vara klokt att utse ett sådant ombud, eftersom det kan hjälpa dig efterleva förordningens krav.

Kostnader

Avgift

6125 kronor inklusive moms (25 %).

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut


Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik, ledarskap, dataprogram och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik som uppskattas av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Informationsmöte

Varmt välkommen på informationsmöte om Certifierad Ekonomiassistent och Certifierad Löneadministratör!

Träffa oss på skolan, se våra lokaler och få svar på dina frågor. Vi bjuder på fika 15 minuter innan informationsmötet startar och det är givetvis kostnadsfritt.

Onsdag 8 januari kl 17:15
Vi berättar om våra två utbildningar Certifierad Ekonomiassistent med
löneadministration 
och Certifierad Löneadministratör med bokföring.

Båda utbildningarna har utbildningsstart 3 mars och avslut i juni 2020. De ges även online med valfri start samt på kvällstid med start 3 februari (avslut mitten juni) då utan karriärcoachning vilket kan köpas som tillval.

Vänligen boka plats till infomötet via vår hemsida alternativt mejla/ring oss.

Hjärtligt välkommen!

Vänliga hälsningar,
vi på Påhlmans Handelsinstitut
Hagagatan 23 A i Stockholm, T-bana Odenplan.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-08    Tid:   17:15 - 18:15

Välkommen till infomöte om Certifierad HR-assistent, blended learning!

Hjärtligt välkommen till kostnadsfritt infomöte om utbildningen Certifierad HR-assistent, blended learning tisdag 14 januari kl 17.15.

Träffa oss och en av lärarna här på skolan, kika i studielitteraturen och få svar på dina frågor. Vi serverar fika ungefär från kl 17:00.

Utbildningsstarten äger rum hos oss i klassrum onsdag 11 mars kl 13.00 - 18.00 och
avslutningen är tisdag 10 juni (med reservation för ändringar).

Boka plats via vår hemsida eller ring/mejla oss.

Vänliga hälsningar och väl mött,
vi på Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A, plan 4 nära T-bana Odenplan.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-14    Tid:   17:15 - 18:00

Infomöte om utbildningen Certifierad Researcher med praktik som startar 14/9

Varmt välkommen till vårt infomöte om Certifierad Researcher med praktik med utbildningsstart 14 september och avslut 16 december. Den går på deltid och dag.

Infomötet startar kl 17:15 tisdag 21 april och vi bjuder på fika från kl 17.00.

Du får träffa lärare och se våra lokaler samt se utbildningsplanen.

Boka en (givetvis kostnadsfri) plats till infomötet via vår hemsida.

Hjärtligt välkommen till oss!

#sattfartpåkarriärersedan1881

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-04-21    Tid:   17:00 - 18:00

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dataskyddsreformen GDPR, online

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Påhlmans Handelsinstitut

Box 19193 Hagagatan 23 A, Box 191 93
104 32 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in