Visar 1-20 av 132 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 132 träffar
1
2
3
4
...
7

ledarskap organisation utbildning

Ledarskap och organisation

Begreppen ledarskap och organisation går hand i hand. För att bli en bra ledare måste man ha en förståelse för organisationen innan åtgärder kan vidtas och det finns många inriktningar och vägar att gå inom just ledarskap och organisation. Du kan bland annat utbilda dig till hälsocoach, säljcoach, projektledare eller varför inte fritidsledare? 

Vad är bra ledarskap?

Ingen föds till en bra ledare men alla har förutsättningarna att bli en. Viktiga egenskaper hos en bra ledare är att kunna se till varje anställda och dennes behov samt kunna engagera och motivera de anställda. Konflikthantering och grupputveckling kan vara centrala arbetsuppgifter för en ledare inom en organisation, ett företag eller en förening. 

Exempel på innehåll i en ledarskapsutbildning:

  • Konflikthantering
  • Attityder, förväntningar och ansvar
  • Om dig och gruppen
  • Ledarskap
  • Att motivera och kommunicera
  • Att ge rätt feedback
  • Organisation

Att gå en yrkesutbildning

En yrkesutbildning innefattar allt ifrån treåriga till två veckor långa utbildningar eller kurser. Yrkesutbildningar är en slags utbildning som leder till en yrkestitel inom ett specifikt område. Yrkesutbildningar arrangeras av privata utbildningsanordnare och är i de flesta fall avgiftsbelagda. 

Är du sugen på att jobba inom organisationer och bidra till förändring genom bra ledarskap? Då är en yrkesutbildning inom just ledarskap och organisation rätt väg att gå. Du kanske vill gå en distansutbildning eller studera utomlands? Välj den yrkesutbildning som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Stort lycka till med dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in