Yrkesutbildning

Projektledare

Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

 • Distans med träffar
 • Distans
 • Sista ansökan: 2024-04-15

Om utbildningen

Vår utbildning i projektledning på folkhögskolenivå är skräddarsydd för de som söker en unik och engagerande lärandeupplevelse, med fokus på sociala projekt. Genom en välbalanserad kombination av teori och praktik ger utbildningen dig verktyg och insikter som är direkt tillämpbara inom projektledning men också i att söka projektfinansiering.

Kursområden och fördjupningar

Utbildningen har fem områden

 • Grunder i projektledning
 • Projektansökan, rapportering och uppföljning
 • Projektekonomi 
 • Kommunikation och ledarskap
 • Lärande i arbete (LIA)

Teori och praktik i harmoni: Utbildningen strävar efter att harmonisera teoretiska koncept med praktisk tillämpning, och omfattar grundläggande projektledning i både traditionell och agil form. Detta ger dig en mångsidig förståelse som är anpassad för folkhögskolans unika pedagogiska sammanhang där lärandet sker tillsammans och där gruppen är viktig.

Praktiska moment för verklig kompetens:Särskild tonvikt läggs på praktiska moment, särskilt inom området projektansökningar. Här utvecklar du en stadig grund för att inte bara kunna tolka och förstå utlysningar, utan också skapa och presentera projektidéer på ett sätt som passar folkhögskolans specifika ramverk.

Projektekonomi i fokus: Projektekonomi är centralt i alla projekt, och vår utbildning rustar dig med nödvändiga färdigheter för att budgetera och följa upp medfinansiering och andra kritiska faktorer inom folkhögskoleprojekt. Vi förser dig med verktygen för att navigera i ekonomiska aspekter specifika för projektledning.

Kommunikation och ledarskap: För framgångsrikt projektarbete är kommunikation och ett tydligt ledarskap avgörande. Utbildningen fokuserar på att utveckla din förmåga att kommunicera både internt och externt, med särskilt fokus på hur dessa färdigheter kan appliceras inom projektledning. Ledarskapskompetens är en nyckelkomponent för att trivas och lyckas som projektledare.

Lärande i Arbetslivet (LIA):Utbildningen inkluderar en berikande period av Lärande i Arbetslivet (LIA), där du får praktisk erfarenhet ute på ett företag eller i en organisation. Här får du testa dina kunskaper och färdigheter inom projektplanering och ansökningsprocesser, skräddarsytt för Folkhögskolepedagogiken.

För mer information om Projektledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

 • 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola, särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2.
 • Personligt brev
 • Arbetslivserfarenhet inom utbildningens område är meriterande

Utbildningstid och studieform

Utbildningens längd är två läsår och bedrivs dagtid. Utbildningen bedrivs på halvfart varav 10 h i veckan är lärarledd undervisning och utöver det grupparbeten, inläsning av litteratur samt skriftliga inlämningar. I utbildningen ingår Lärande på arbetsplatsen LIA (praktik), totalt 12 veckor, halvfart. Under dessa dagar följs praktikplatsens schema. Tillgång till egen dator krävs

Distanskrav

 • Dator och adekvat internetuppkoppling som fungerar för videokonferenser
 • Datorvana
 • Villig att uttrycka sig och synas i bild under videokonferens
 • Villig att arbeta i grupp på distans
 • Att utbildningen är i fokus under utbildningsdagarna (tisdag och torsdag) och att skolan inte kan ge personliga särlösningar p.g.a. arbete osv.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Projektledare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Axevalla folkhögskola
532 72 Axvall

Välkommen till Axevalla Folkhögskola

På Axevalla Folkhögskola erbjuder vi en rad olika spännande kurser och utbildningar. Här finns möjlighet att studera dataspel, nätverk, omvärldsanalys, sociologi, psykologi och svenska som andraspråk på någon av våra allmänna kurser. Allmän kurs är en bra väg till att...

Läs mer om Axevalla folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights