Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-18 av 18 träffar

yrkesutbildningar inom projektledning

Var en samordnare och navet i företaget

Projektledare har blivit ett alltmer framträdande yrke, och idag är det många företag som driver sitt arbete i projektform. Det förutsätter att någon kan organisera och samordna arbetsuppgifter, coacha och stötta medarbetare, se till att projekt håller sig inom budgetramen och slutligen upprätthåller de satta tidsplanerna. Låter det intressant? Då kanske en yrkesutbildning inom projektledning är något som skulle passa dig!

Vad gör en person som jobbar inom projektledning?

Du har säkert hört titeln projektledare förut, men det är inte alla som vet vad en projektledare gör. En yrkesutbildning inom projektledning kan leda till jobb med väldigt varierade arbetsuppgifter. Projekt skiljer sig ofta från varandra, men övergripande så handlar det mycket om att utforma projektplaner med projektgrupper, sammankalla möten, förankra beslut och information i organisationen samt ansvara över projektets övergripande mål.

Väljer du att läsa en yrkesutbildning inom projektledning finns en rad olika branscher du kan jobba inom; reklam, IT och media är bara några exempel på detta. För dig som är intresserad av ledarskap har du möjlighet att utvecklas även där, då en stor del av arbetet handlar om att leda arbete och skapa ett kreativt arbetsklimat hos deltagarna i projektet och stimulera till att tänka i nya banor. Just att motivera personer med olika kompetenser är en viktig kugge i yrkesrollen och något som efterfrågas bland många organisationer.

Kolla in våra utbildningar inom Ledarskap/Organisation!

Reklambyråer arbetar ofta i projektform och vanligtvis involveras projektgruppen bland annat av en art director, planner, copy writers etc. Det är många viljor som ska tas hänsyn till, och som spindeln i nätet blir din uppgift att peppa, inspirera och i vissa fall hantera konflikter inom gruppen. För dig som läst en yrkesutbildning inom projektledning är kundkontakt vanligt förekommande och ekonomiskt ansvar kan tillkomma.

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Förr arbetade projektledare främst inom inom reklam- och mediabranschen men idag efterfrågas yrket i desto fler branscher. En yrkesutbildning inom projektledning kan idag leda till roller inom företag, kommuner, landsting och statliga myndigheter. Oavsett om du läser enstaka kurser eller hela program kommer du efter avslutade studier kunna välja det område som tilltalar dig mest.

Är du intresserad av att utveckla och sköta affärer, coacha medarbetare i framtiden kanske leda företag framåt? Då kanske en Business Management-utbildning är något för dig. Kolla in vårt utbud nedan!

Till Business Manager-utbildningar

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in