Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Hitta din yrkesutbildning inom juridik här!

Om du vill läsa en yrkesutbildning inom juridik har du hittat helt rätt! Här hittar du allt du behöver veta om yrkesutbildningar inom juridik. Ta första steget mot din dröm idag - hitta din yrkesutbildning här!

 
Visar 1-4 av 4 träffar
Sökresultat Ort
Arbetsrätt, online
Påhlmans handelsinstitut
Distans
I denna kurs reder vi ut olika begrepp, vi gör djupdykningar ned i lagtext, vi söker upp mycket information via...
Jöken, online
Påhlmans handelsinstitut
Distans
I dagens samhälle hamnar du oftare än du tror i situationer där du har en fördel av att kunna hantera...
Kurs - Juridik
One Academy
Stockholm
Det här är en 6-veckors juridikutbildning hos One Academy, det vill säga en kurs på yrkeshögskola. Kursen förbereder dig för...
Kurs - Upphandling
One Academy
Stockholm
Kursen "Upphandling"  hos One Academy ges under 6 veckor. Målet med kursen är att du ska få kunskaper och färdigheter...
Visar 1-4 av 4 träffar
 

Juristutbildningen i Sverige är fyra och ett halvt år lång och efter avklarad utbildning får man sin juristexamen. För att arbeta som jurist i Sverige krävs dock ingen formell högskoleutbildning, men för vissa tjänster som exempelvis domare och advokat krävs det att man har en jurist kandidatexamen.

Juridik är läran om rättsreglernas tolkning och tillämpning. Det vetenskapliga studiet av juridik kallas för rättsvetenskap. Inom rättsväsendet i Sverige finns idag cirka 5 000 aktivt arbetande jurister. Till jurister räknas bl.a. domare, åklagare och även polischefer. På Sveriges advokatbyråer och juridiska byråer finns det idag runt cirka 6 500 aktivt arbetande jurister.

När man läser en yrkesutbildning är tanken att man enkelt och smidigt ska kunna ta klivet ut i arbetslivet direkt efter avklarad utbildning. Under utbildningen blandas teori med praktik. Inom gruppen yrkesutbildningar ingår även KY-utbildningar och YH-utbildningar. Dessa utbildningsformer är kostnadsfria och studiemedelsgodkända av CSN.

»KY-utbildningar inom juridik

»YH-utbildningar inom juridik

»Yrkesutbildningar inom juridik

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in