Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil
Visar 1-15 av 15 träffar
Visar 1-15 av 15 träffar
 

Juristutbildningen i Sverige är fyra och ett halvt år lång och efter avklarad utbildning får man sin juristexamen. För att arbeta som jurist i Sverige krävs dock ingen formell högskoleutbildning, men för vissa tjänster som exempelvis domare och advokat krävs det att man har en jurist kandidatexamen.

Juridik är läran om rättsreglernas tolkning och tillämpning. Det vetenskapliga studiet av juridik kallas för rättsvetenskap. Inom rättsväsendet i Sverige finns idag cirka 5 000 aktivt arbetande jurister. Till jurister räknas bl.a. domare, åklagare och även polischefer. På Sveriges advokatbyråer och juridiska byråer finns det idag runt cirka 6 500 aktivt arbetande jurister.

När man läser en yrkesutbildning är tanken att man enkelt och smidigt ska kunna ta klivet ut i arbetslivet direkt efter avklarad utbildning. Under utbildningen blandas teori med praktik. Inom gruppen yrkesutbildningar ingår även KY-utbildningar och YH-utbildningar. Dessa utbildningsformer är kostnadsfria och studiemedelsgodkända av CSN.

»KY-utbildningar inom juridik

»YH-utbildningar inom juridik

»Yrkesutbildningar inom juridik

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in