Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Certifierad Paralegal, online

Påhlmans Handelsinstitut
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
165 timmar
Heltid, distans
85 000 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2021-03-03 18:00 - Distans
Sista ansökan: 2021-02-25
Informationsmöte
2021-02-04

Certifierad Paralegal, online

Certifierad Paralegal, online

Att fortbilda dig med nya kunskaper och en certifiering som Paralegal gör att du växer i din befintliga yrkesroll eller kan söka jobb med nya utmaningar. En Paralegal är en viktig resurs på advokatbyråer, bolag, domstolar och myndigheter.

Du kommer att erhålla adekvata kunskaper inom juridik, ekonomi, projektledning och IT-verktyg. Du kommer även få förståelse för såväl juridisk svenska som Legal English, samt få kunskap om den retorik och metodik som yrkesrollen kräver.

Påhlmans Handelsinstitut har genomfört Paralegal-utbildning sedan 2008. Denna utbildningsplan är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister, samt lärare inom ekonomi och juridik från Stockholms universitet och Södertörns Högskola – allt för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver.

Du kommer att erhålla adekvata kunskaper inom juridik, ekonomi, projektledning och IT-verktyg. Du kommer även få förståelse för såväl juridisk svenska som Legal English samt få kunskap om den retorik och metodik som yrkesrollen kräver.

Påhlmans Handelsinstitut har genomfört Paralegal-utbildning sedan 2008. Denna utbildningsplan är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister, samt lärare inom ekonomi och juridik från Stockholms universitet och Södertörns Högskola – allt för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver.

Deltagare skriver att detta var speciellt bra

 • Lärarnas kunskap och sättet att lära ut!
 • Jag tycker att lärarna överlag har varit jättebra och våra två internat i Stockholm har varit över all förväntan.
 • Kompetenta lärare, en lärorik period, intressanta case.
 • Det är inget snack om att Anna och Hans är otroligt bra lärare. Det är alltid intressant att lyssna på deras föreläsningar på kursinternaten. De är extremt kunniga och pedagogiska.

Start online: 3 mars 2021
Avslutning: 6-7 december 2021

För mer information om Certifierad Paralegal, online, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Program

 • Juridik
 • Ekonomi
 • Juridisk svenska
 • Legal English
 • Informationsteknik
 • Kommunikation & Metodik
 • IT-verktyg
 • Projektledning

Utbildningslängd

Utbildningen genomförs online varje vecka under två terminer via vår studieplattform och programmet Teams. Du deltar även på obligatorisk undervisning i form av studieinternat i Stockholm med föreläsningar och muntlig framställning vid två tillfällen, en per termin: se datum på vår hemsida.
Det är sommaruppehåll vecka 27 - 30.  

Avslutning på skolan med redovisning av examensarbete och certifiering sker 6-7 december 2021. Kontakta oss om du önskar se en detaljerad studieplan för hela läsåret.

Kontakta skolan om du vill se en detaljerad studieplan.

Så här går det till att läsa online

Utbildningen består av interaktivt material: text, artiklar, hänvisning till studielitteratur, inlämningsuppgifter av PM och rättsfallskoncentrat samt inspelade lektioner.
Du följer en tydlig studieplan med två studietillfällen per vecka, när det passar dig tidsmässigt, att logga in på studieplattformen för att ta del av de inspelade lektionerna och materialet att läsa.
Via studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare och du har även kontakt med övriga deltagare via plattformen Teams.

Lärarna finns givetvis som ett stöd och svarar på frågor och handleder dig i dina studier. Allt material och samtliga moment i onlineutbildningen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. Du får tillgång till studieplattformen och de första kursdelarna vid start och efter antagning.

Beroende på förkunskaper och tidigare studievana beräknas tidsåtgången för studierna till 8-15 timmar per vecka.
För dig som har behov av särskilt studiestöd lämnas utrymme för utökad tid för inlämningsuppgifter och mer tid för genomförande av tentamen.

Informationsmöte och personlig rådgivning

Vi bjuder in till informationsmöte digitalt via Teams inför utbildningsstarten: vänligen se vår hemsida för datum. Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning utefter datum och tider som passar dig.

Så ansöker du

 • Du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har gymnasiekompetens.
 • Utbildningen riktar sig till dig som arbetar helt eller delvis med juridisk administration och vill certifiera dina kunskaper som Paralegal.
 • För det fall du inte redan har yrkeserfarenhet men vill utbilda dig till Paralegal så rekommenderar vi att du försöker få praktik på en arbetsplats några veckor mot slutet av utbildningen. Skriv till lärarna efter starten för att få mer information om hur just du går tillväga på bästa sätt om du inte har egna kontakter.

Anmälan och antagning

Anmäl dig på Påhlmans Handelsinstituts hemsida och mejla sedan kopior på ditt betyg och CV, skriv "Antagning Paralegal online" i ämnesraden. Din anmälan behandlas i turordning.

Du kan välja till karriärcoachning: vid intresse vänligen kontakta vår karriärcoach på telefonnummer 010 – 157 6321.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till en dator med internetuppkoppling. Både PC och Mac fungerar bra för studieplattformen och då med operativsystemen Windows 10 samt MacOS, IOS, iPadOs och Android.

• Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsarna Google Chrome eller Firefox.
• Du kan ladda ner och läsa filer som Word, Excel och Pdf då det kan ingå i studiematerialet.
• När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid exempelvis videouppladdning.

I kursdelen Ekonomi gör du övningar i programmet Visma Administration vilket kräver följande:

• Den senaste säkerhetsuppdateringen av operativsystemet Windows 10.
• Minst 5 GB i utrymme vid nedladdning.
• Operativsystemet ska vara 64-bit.
• Du måste även ha administratörsrättigheter på din dator.

Programvaran Visma är windowsbaserad: det betyder att du behöver använda en PC alternativt har du en virtuell windowsmiljö installerad på din Mac-dator.

Examen & Intyg

Certifiering

Certifiering sker i form av sex skriftliga deltentor samt ett examensarbete. 
Tentamen ingår i avgiften och är frivillig.
Om du inte vill certifiera dig men har genomfört minst 70 % av utbildningen får du ett intyg efter avslutad utbildning.

Kostnader

85 000 kronor inklusive moms.
Avgift för företag: 68 000 kronor exklusive moms.

 • I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria studielånet, välkommen att ringa dem på 08-560 201 15. 
 • En anmälningsavgift på 11 250 kronor inklusive moms faktureras två veckor efter anmälan och dras av på avgiften, vilken faktureras två-tre veckor före start.
 • Tre delbetalningar är möjliga för privatperson och anges vid anmälan.

Utbildningen är inte CSN-berättigad.

Påhlmans Handelsinstitut anordnar utbildningen tillsammans
med Cross Advokater och Fröken Juridik. Inga rabatter ges på denna utbildning.

Studielitteratur

Det tillkommer kostnad för litteratur som du köper själv, ungefär 2 500 kronor inklusive moms. En lista skickas i samband med kallelsen några veckor före starten.

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem: som mest är det undervisning 12 timmar per vecka.
Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till utbildningen så att vi får samtliga uppgifter, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett ok från din A-kassa.

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik, Research och HR. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av vardagen. Vår långa erfarenhet, handplockade lärare och näringslivsanpassade utbildningar gör Påhlmans Handelsinstitut till det självklara valet för dig som vill byta...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Informationsmöte, Föreläsning

Informationsmöte Certifierad Researcher, online

Informationsmöte inför starten 9 augusti 

Om du redan bokat plats eller funderar på att boka plats på en av våra certifieringsutbildningar – yrkesinriktade utbildningar – så är du välkommen att först besöka oss på ett av våra informationsmöten.

Vi kommer att genomföra informationsmötet digitalt och du får mer information några dagar före med inbjudan till Teams per mejl.
Varmt välkommen att lyssna på information från huvudlärare och representanter på skolan och få svar på dina frågor. Våra informationsmöten är givetvis kostnadsfria.

Anmäl dig här!

Har du frågor redan nu? Välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Hjärtligt välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

#sattfartpåkarriärersedan1881

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-02-16    Tid:   17:15 - 17:45  

Informationsmöte Certifierad Rekryteringsresearcher, online

Informationsmöte Certifierad Rekryteringsresearcher inför starten 8 mars 2021.

Om du redan bokat plats eller funderar på att boka plats på en av våra certifieringsutbildningar – yrkesinriktade utbildningar – så är du välkommen att först ta del av ett av våra informationsmöten.

Vi kommer att genomföra informationsmötet digitalt och informerar mer om det några dagar före, du får då en inbjudan till Teams per mejl.
Varmt välkommen att lyssna på information om utbildningen och ställa frågor till lärare och representanter från skolan. Våra informationsmöten är givetvis kostnadsfria. 

Anmäl dig genom att mejla info@phi.se: skriv ditt namn, telefonnummer och vilket infomöte du vill besöka.

Har du frågor redan nu? Varmt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Väl mött på Påhlmans Handelsinstitut!

#sattfartpåkarriärersedan1881

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-02-04    Tid:   18:00 - 18:30  

Välkommen på gratis föreläsning!

I samband med vårt 140-årsjubileum vill vi bjuda på kunskap via en gratis föreläsningsserie. Första föreläsningen i denna serie handlar om innovation och ges torsdag 11 mars med innovationsgurun Håkan Ozan.

Om föreläsaren
Håkan Ozan är head of innovation services på KPMG och har mångårig erfarenhet av innovationsledning. Han har experterfarenhet från ISO:s tekniska kommitté och har tidigare varit chef för IT-forskningscenter vid Uppsala universitet, chef för ett svenskt ICT-forskningsinstitut och tillbringat flera år som innovation manager för Sverige vid ett av de stora IT-konsultbolagen. Han är en uppskattad gästföreläsare och en aktiv medlem i branschorganisationen Innovationsledarna samt i ISPIM:s specialgrupp ”Teaching Innovation”.

Läs mer och boka plats här.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-03-11    Tid:   08:00  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Paralegal, online

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Påhlmans Handelsinstitut

Box 19193 Hagagatan 23 A, Box 191 93
104 32 Stockholm


Kursinnehåll

Program

 • Juridik
 • Ekonomi
 • Juridisk svenska
 • Legal English
 • Informationsteknik
 • Kommunikation & Metodik
 • IT-verktyg
 • Projektledning

Utbildningslängd

Utbildningen genomförs online varje vecka under två terminer via vår studieplattform och programmet Teams. Du deltar även på obligatorisk undervisning i form av studieinternat i Stockholm med föreläsningar och muntlig framställning vid två tillfällen, en per termin: se datum på vår hemsida.
Det är sommaruppehåll vecka 27 - 30.  

Avslutning på skolan med redovisning av examensarbete och certifiering sker 6-7 december 2021. Kontakta oss om du önskar se en detaljerad studieplan för hela läsåret.

Kontakta skolan om du vill se en detaljerad studieplan.

Så här går det till att läsa online

Utbildningen består av interaktivt material: text, artiklar, hänvisning till studielitteratur, inlämningsuppgifter av PM och rättsfallskoncentrat samt inspelade lektioner.
Du följer en tydlig studieplan med två studietillfällen per vecka, när det passar dig tidsmässigt, att logga in på studieplattformen för att ta del av de inspelade lektionerna och materialet att läsa.
Via studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare och du har även kontakt med övriga deltagare via plattformen Teams.

Lärarna finns givetvis som ett stöd och svarar på frågor och handleder dig i dina studier. Allt material och samtliga moment i onlineutbildningen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. Du får tillgång till studieplattformen och de första kursdelarna vid start och efter antagning.

Beroende på förkunskaper och tidigare studievana beräknas tidsåtgången för studierna till 8-15 timmar per vecka.
För dig som har behov av särskilt studiestöd lämnas utrymme för utökad tid för inlämningsuppgifter och mer tid för genomförande av tentamen.

Informationsmöte och personlig rådgivning

Vi bjuder in till informationsmöte digitalt via Teams inför utbildningsstarten: vänligen se vår hemsida för datum. Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning utefter datum och tider som passar dig.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: