Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

University of California Los Angeles Extension (UCLA Extension)

UCLA event

UCLA Extension. Fyra bokstäver som tillsammans symboliserar ”prestige and excellence”. University of California Los Angeles Extension (UCLA Extension) är ett av världens mest välkända universitet, både för nivån på utbildningen och för de många idrottsprestationerna.

Ta chansen att studera i Kalifornien på ett av de högst rankade universiteten i världen. Här kan du välja att läsa valfria kurser under en till två terminer som Study Abroad-student, eller läsa ett Certificate Program. Om du läst ett Certificate vid UCLA Extension på minst 9 månader (3 quarters) kan du ansöka om ett OPT-visum som innebär att du har rätt att arbeta under ett år i USA efter avklarade studier.

Perfekt läge i Los Angeles på berömt campus

UCLA Extension ligger i populära stadsdelen Westwood i Los Angeles, alldeles intill Bel Air och Beverly Hills. Här har du närhet till mysiga restauranger, biografer, caféer och mer därtill. Som student på UCLA Extension får du möjlighet att känna på storstadspulsen från LA och allt vad staden har att erbjuda. Endast en kort biltur från campuset hittar du Santa Monica och Venice Beach. Passa på att njuta av Stilla havet med avkopplande sol och bad.

Efter endast en kort tur runt campusområdet känner du säkerligen igen dig bland de pampiga byggnaderna och stora grönområdena. Många Hollywood-filmer och TV-serier har genom åren spelats in just här. Som student har du möjlighet att använda universitetets tennisplaner, swimmingpool, bibliotek, teater och biograf.

Bland de bästa lärarna i USA

Undervisningen sker i mindre klasser där du har chans att få bra kontakt med såväl lärare som kurskamrater. Universitetets lärare är i undersökningar bland de högst rankade i USA och tidigare studenter har bland annat blivit tilldelade Nobelpris och Pulitzer Prize. Skådespelare och musiker som Jack Black, Sean Astin, James Dean och George Takei är alla alumni-studenter från UCLA Extension. Låt dig inspireras och utmanas på UCLA Extension, ett av de högst rankade universiteten inte bara i USA utan världen över.

Vanliga frågor och svar om studier på UCLA Extension

Vem passar utbildningarna på UCLA Extension för?

Certifikaten på UCLA Extension passar både för dig som kommer direkt från gymnasiet men också för dig som redan har en kandidatexamen alternativt har arbetat ett par år. Utbildningarna är praktiska och med stort fokus på att göra studenterna redo för arbetslivet inom det område de valt. Alla lärare på UCLA Extension är eller har varit aktiva i den bransch de undervisar i vilket såklart är ett stort plus. Ett certifikat från UCLA Extension får ditt CV att sticka ut och hela 85% av studenterna på UCLA Extension upplever att ett certifikat har förbättrat deras karriärer!

Vad kostar det att studera på UCLA Extension?

Certifikaten på UCLA Extension har en ganska låg terminsavgift jämfört med många andra universitet och utbildningar i USA. Priset varierar lite beroende på ämnesområde men räkna med någonstans mellan 2000 till 3000 USD (20 000 – 30 000 SEK) per quarter. De flesta program är på tre eller fyra quarters totalt och varje quarter är på 12 veckor.

Kan jag låna pengar från CSN för studier på UCLA Extension?

Du har möjlighet att låna pengar till både kursavgifter och levnadskostnader på UCLA Extension. Tack vare den relativt låga kursavgiften har du möjlighet att täcka hela certifikatet med ett lån från CSN om du vill.

Får jag ha praktik under utbildningen?

Det finns möjlighet att ha praktik om det ingår i certifikatet (vilket det gör för de flesta utbildningar). Praktiken kommer då kunna väljas som en kurs och vanligtvis har man detta under den sista terminen på skolan.

Vad innebär OPT?

OPT innebär att du får möjlighet att stanna kvar i USA och arbeta i ett år efter att du avslutat studierna. För att kunna ansöka om detta måste du gå ett program som är minst 3 quarters (9 månader) eller längre. Under utbildningens gång kommer du ha möjlighet att knyta värdefulla kontakter för framtida jobbmöjligheter genom exempelvis praktik, jobbmässor, dina lärare och klasskompisar.

Jag har låga betyg från gymnasiet, kan jag ändå bli antagen till UCLA Extension?

Certifikaten på UCLA Extension har inga krav på betyg från gymnasiet så det går absolut! Alla internationella studenter måste skriva ett test i engelska (TOEFL, IELTS eller iTEP) och så länge du klarar det så har du goda chanser att bli antagen.

Vart bor studenterna på UCLA Extension?

Som student vid UCLA Extension har du endast möjlighet att bo på skolans campusboende under sommarterminen, därför väljer de flesta att istället hitta en privat lägenhet att hyra tillsammans med andra studenter i närheten av campus. Det finns många bra grupper på Facebook där man kan leta både rumskompisar och lägenheter. UCLA Extension har även en lista med förslag på företag man kan kontakta som främst hyr ut lägenheter till studenter. Att hitta boende i Los Angeles är väldigt lätt då det hela tiden finns lediga lägenheter tillgängliga, både vid campusområdet men också i andra stadsdelar om du exempelvis vill bo närmre stranden eller inne i West Hollywood som också är populärt för svenska studenter.


För mer information om University of California Los Angeles Extension (UCLA Extension), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Gustav studerade till Mäklare i Los Angeles

Gustav studerade till Mäklare i Los Angeles

Läs mer UCLA Extension

Gustav Vingren från Landskrona hann studera ett halvår inom fastighetsföretagande i Malmö innan han bestämde sig för att byta snö och kyla mot soliga Los Angeles i början av 2019 med hjälp av Blueberry. 


Utbildningar

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med University of California Los Angeles Extension (UCLA Extension)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

University of California Los Angeles Extension (UCLA Extension)

University of Los Angeles
Los Angeles

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Student
Det är en ganska låg nivå jämfört med svenska universitetsstudier och inte riktigt vad jag är van vid från svenska universitet.
Student
UCLA är en superbra skola, standarden på undervisningen är hög och lärarna är mycket kunniga inom sina ämnen.
Student
Bra och motiverande lektioner och studiemiljö.