Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Gustav studerade till Mäklare i Los Angeles

Gustav utbildade sig till mäklare i Los Angeles

Gustav Vingren från Landskrona hann studera ett halvår inom fastighetsföretagande i Malmö innan han bestämde sig för att byta snö och kyla mot soliga Los Angeles i början av 2019 med hjälp av Blueberry. Efter 9 månaders studier inom Real Estate påUCLA Extensiontog han examen och började kort därefter arbeta på en mäklarfirma i Beverly Hills. 

Varför valde du att studera till mäklare i Los Angeles?

- Det fanns en del olika städer i USA som erbjöd liknande utbildningar men Los Angeles lockade mest eftersom vädret är kanon året om. När jag var liten så pratade jag ofta om att jag skulle vilja jobba som mäklare men kände att det var mer värt att göra det i USA eftersom man kan få licens efter ett års studier istället för tre som på de flesta svenska universitet. 

Hur upplevde du utbildningen inom Real Estate på UCLA Extension?

- På UCLA Extension fick man välja ganska fritt bland kurserna men de var tvungna att vara kopplade till Real Estate och Business. Vissa kurser var väldigt enkla men en del  kurser behövde jag plugga 6 timmar varje dag för att klara av. Det är mycket mer eget ansvar och frihet jämfört med Sverige och är mer praktiskt.

- Lärarna var ofta aktiva i industrin själva. Campuset är extremt och fint och stort och det är vanligt att många kändisar föreläser på lektioner och personer som Terry Crews, Stephen Curry och James Franco har jag sett flertalet gånger.

- Det är även fler evenemang som skolan anordnar som man går till ofta, Tailgating vid Rose Bowl var en personlig favorit. Första veckan på skolan så gick jag med i en fraternity. Det är verkligen något jag skulle rekommendera eftersom det är ett bra sätt att träffa många nya människor eftersom det kan vara lite ensamt i början. Sen är det ju också coolt att få uppleva det där ‘’riktiga’’ collegelivet som man ser i alla filmer.

Hur är Los Angeles som stad att bo i?

- Los Angeles är väldigt stort till ytan. Innan jag flyttade hit trodde jag att man skulle uppleva hela Los Angeles men kan nu säga att jag bara sett någon procent av hela staden eftersom det finns så mycket saker och göra och det är ofta väldigt långa avstånd mellan allt man vill göra. Maten är så klart sjukt bra, speciellt den mexikanska eftersom det är så nära till Mexiko, In-N-Out Burger eller Chipotle är ju alltid guld värt!

Var bor du idag?

- För tillfället så bor jag i Beverly Hills och trivs jättebra. Jag bodde tidigare i Westwood där skolan ligger vilket är en liten stadsdel med få bilar och massa studenter. Det bästa med Los Angeles är enligt mig kontrasterna, är man i Santa Monica eller Malibu så hänger man på stranden men i Downtown och Beverly Hills är man omringad av höghus och massor med shopping, restauranger osv. 

Gustav utbildade sig till mäklare i Los Angeles

Var det svårt att hitta jobb när du avslutat studierna?

- Eftersom man har 100% provision som mäklare i USA så förlorar företaget inget på att anställa en, så fort man klarar sin mäklarexamen får man broschyrer hemskickade och kontaktuppgifter till olika mäklarbyråer. Att få jobb är inget att oroa sig för men det är ju såklart viktigt att välja ett företag som passar en själv och att man skaffar sig en mentor som kan generera mycket värde. 

Berätta lite om den mäklarfirma du arbetar på idag?

Idag jobbar jag på mäklarfirman eXp Realty. Det är landets snabbast växande mäklarfirma och digitalt vilket innebär att man inte har något kontor man går till varje dag. Varje dag är det föreläsningar via deras portal där man lär sig hur man ska kommunicera med kunder, hur kontrakten funkar osv. Men ifall jag behöver ha möte med en potentiell kund så finns det kontor att hyra gratis via företaget.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

- Eftersom man inte har några fasta timmar så bestämmer man helt och hållet själv hur ens arbetsdag ska se ut. Men desto hårdare du jobbar desto mer troligt är det att det går bra!

Vilken är din största affär?

- Jag jobbar för tillfället med en klient som letar hus för cirka 3 miljoner USD. Det kommer att vara min största affär hittills i så fall.

Har du planer på att stanna kvar i USA efter ditt OPT?

- Ja absolut! Mitt OPT tar slut om några månader och jag planerar att fortsätta jobba här eftersom jag trivs så bra och lever min dröm för tillfället. Så klart så lockar kompisar och familj att åka hem till men denna chans får man ju bara en gång!

Vad innebär OPT?

OPT innebär att du får möjlighet att stanna kvar i USA och arbeta i ett år efter att du avslutat studierna. För att kunna ansöka om detta måste du gå ett program som är minst 3 quarters (9 månader) eller längre. Under utbildningens gång kommer du ha möjlighet att knyta värdefulla kontakter för framtida jobbmöjligheter genom exempelvis praktik, jobbmässor, dina lärare och klasskompisar.


Kan du tänka dig att fortsätta arbeta som mäklare i Sverige längre fram?

- Jag har inga planer på att jobba som mäklare i Sverige. Det är överlag väldigt mycket sämre villkor för mäklare i Sverige och man har inte lika stora potentialer till att slå igenom ordentligt. Som jag förstått det så måste jag även plugga upp några kurser för att kunna jobba som mäklare i Sverige sen. 

Har du några tips och råd till andra svenskar som också vill testa på att arbeta som mäklare i USA?

- Kör på, det är så klart väldigt läskigt i början eftersom allt är nytt men jag ångrar det inte en sekund och kan lätt säga att det är mitt livs bästa beslut. Det blir vad man gör det till som med allt annat i USA. Det är mer eget ansvar men ifall man lägger ner tiden och energin som behövs så kan det gå väldigt brajLäs mer om University of California Los Angeles Extension (UCLA Extension)

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med University of California Los Angeles Extension (UCLA Extension)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in