Visar 1-20 av 47 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 47 träffar
1
2
3

Mer om Försäljning

Vilka krav du har som säljare kan variera stort inom olika företag och branscher. Viktiga egenskaper att ha för dig som vill arbeta inom försäljning är social förmåga, matematiska kunskaper och en förmåga att kunna hantera många olika situationer åt gången. Som säljare påverkar du din egen lön eftersom du oftast arbetar mot en budget och får provisionslön.

För dig som vill arbeta inom försäljning kan det vara en smart idé att först gå en yrkesutbildning inom försäljning. Utbildningarna är många till antalet och de har alla olika inriktningar och områden. Vissa riktar sig rent mot försäljning, medan andra är mer koncentrerade kring marknadsföring.

För dig som vill gå en yrkesutbildning inom försäljning där du får praktiska erfarenheter är en KY-utbildning eller YH-utbildning ett bra alternativ. Dessa utbildningsformer är kostnadsfria och en tredjedel består av Lärande i Arbete (Lia) där du är ute på ett företag och får både arbetslivserfarenhet och kontakter. Det finns även renodlade yrkesutbildningar inom försäljning som är anpassade mot särskilda yrkestitlar inom området.

Framtiden för försäljare ser relativt bra ut eftersom det är en kompetens som krävs på samtliga företag. Spetskompetens är något som många studenter tagit fasta på under senare år för att utöka sina chanser till en fast anställning.

Läs mer om de olika yrkesutbildningarna i vår lista här ovan och hitta den som passar dig bäst.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in