Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-8 av 8 träffar

Nyckeln till lönsamhet

Inköp är ett brett område som kräver hög kompetens. Inköpare finns inom de allra flesta branscher och är en viktig roll att fylla. Om du gillar att göra bra affärer, skapa goda relationer och är strukturerad har du hittat helt rätt! Utvecklingsmöjligheterna är stora och du kommer hela tiden utvecklas på jobbet. Läs mer om olika yrkesutbildningar inom inköp nedan!

Vad arbetar en inköpare med?

En inköpare ser över hela processen i en affär och inköparens betydelse har ökat mycket de senaste åren. Du kommer att ansvara för inköp av varor och tjänster till det företag du jobbar åt. Att sitta med inköpskalkyler, analyser, bedöma leverantörer och ha kontakt med olika leverantörer tillhör dina vardagliga arbetsuppgifter. I dina arbetsuppgifter ingår det också att göra inköpen så kostnadseffektiva, miljömedvetna och affärsmässiga som möjligt.

yrkesutbildningar inom inköp

Yrkesutbildningar inom inköp

Inköp är ett område som är brett och varierande, därför finns det också olika inriktningar på yrkesutbildningar inom inköp. Beroende på vad du vill jobba med kan du välja mellan olika inriktningar, till exempel design och mode. 

Vad du kan jobba med efter dina studier

Att jobba som inköpare kommer innebär att du har varierande arbetsuppgifter beroende på vilket företag och vilken bransch du arbetar inom. Något som är säker är att arbetet kommer att bjuda dig på utmaningar! När du är klar med din yrkesutbildning inom inköp har du olika yrken att välja mellan. Din inriktning på utbildningen hjälper dig på vägen, men här är några av de yrken som du kan ha efter avslutad yrkesutbildning inom inköp:

  • Inköpare
  • Inköpsassistent
  • Upphandlare
  • Strategisk inköpare
  • Operativ inköpare

Om du är intresserad av inköp kanske du även är intresserad av andra utbildningar inom försäljning och handel - kolla in alla utbildningar här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in