Socialpedagog -yrkesutbildning

Albins folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Landskrona
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2023 - Landskrona

Om utbildningen

Socialpedagog - yrkesutbildning

Socialpedagog 2-årig yrkesutbildning

Yrkesutbildningen socialpedagog riktar sig till dig som vill arbeta med människor i olika utsatta situationer. Utbildningen lägger fokus på att utveckla följande förmågor: empati, kommunikation, pedagogik och samarbete.

Socialpedagog är en processinriktad utbildning, vilket innebär att kunna koppla samman teori, praktik och erfarenhet.


Lärande i arbete
Arbetsplatsförlagd praktik, med handledning och specifika uppgifter utformade för att sammanfoga praktik och teori. Praktikplatsen ska vara utformad så att du ges erfarenhet från socialt arbete. I år två kan möjlighet till organiserad utlandspraktik ges. 

Arbeta som socialpedagog

Arbetsmarknaden för socialpedagoger ser mycket bra ut och professionell kompetens inom området efterfrågas i många sammanhang. Som socialpedagog kommer du att arbeta med olika utsatta grupper i samhället och arbetet handlar mycket om att finnas där för din klient, genom samtal.

Som socialpedagog  kan du arbeta statligt, kommunalt eller privat inom olika behandlingshem, skolor eller kriminalvården.

Du kan arbeta inom missbruksvården, med barn och ungdomar som behöver extra stöd, med interner i form av samtal och stöttning, människor som utsatt för olika former av brott eller är i annat behov av hjälp och stöd på något sätt.

För mer information om Socialpedagog -yrkesutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Albins folkhögskola?

Eftertraktad utbildning

Behov på

arbetsmarknaden

Bli diplomerad

Så ansöker du

Du ska ha fyllt 23 år. Treårigt gymnasium eller motsvarande med grundläggande behörighet. CV och personligt brev och betyg ska bifogas ansökan. Meriterande att ha arbetat i vård, skola eller med människor på andra sätt. Antagningen kommer att ske genom intervjuer och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du kan också söka på reell kompetens. 

Kursen går på eftergymnasial nivå och är CSN berättigande.

Kostnader

Kostnader för litteratur är 2000 kr per läsår och kostnader för studieresa, studiebesök och annat relevant för utbildningen 1000 kr läsår.

Albins folkhögskola


Välkommen till Albins Folkhögskola!

Vi är övertygade om att ditt och andras lärande blir bäst när det känns roligt, angeläget och på riktigt! Därför är det viktigt för oss att jobba med en pedagogik som samlar sin inspiration i nyfikenhet, delaktighet och sådant som...


Läs mer om Albins folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Socialpedagog -yrkesutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Albins folkhögskola

Eriksgatan 108
261 33 Landskrona

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Josefin

En helt fantastisk utbildning där två år springer förbi hur fort som helst, hade gärna gått ett år till! Kompetenta och roliga lärare som skapar en familjär känsla redan från dag ett. Jag har lärt mig så otroligt mycket nyttigt och känner att jag har en bred bas inför framtiden.

Katarina

Kan det bli bättre? Du får en yrkesutbildning inom socialt arbete, du har möjlighet att växa som människa, du får riktigt bra och engagerade lärare som stöttar dig hela vägen och du har roligt under tiden! Jag kan varmt rekommendera utbildningen, även till lite äldre, som jag, som vill byta karriär.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in