Ungdomspedagog

Humanify
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
1 år
Heltid, distans
14 900 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande start - Distans
Ungdomspedagog

Om utbildningen

Utbilda dig till ungdomspedagog

Ungdomspedagog arbetar uppsökande och förebyggande med barn och ungdomar i utsatta situationer. Det kan antingen vara direkt riktat gentemot grupperingar eller genom individuellt stöd i samarbete med skolan och närstående.Du arbetar oftast i team med ett stort eget ansvar. Det kräver att du är har ett motiverande och pedagogiskt förhållningssätt, samtidigt som du har förmågan att skapa relationer med ungdomarna.

Studieupplägg

Utbildningen till ungdomspedagog bedrivs på distans utan några fysiska sammankomster. Lektionerna och uppgifterna är är inte schemabelagda och du bestämmer din studietakt.

Lektionerna finns digitalt i kursplattformen och är uppbyggt med både inlämningsuppgifter och prov. All kommunikation och interaktion med utbildare sker via webbaserade verktyg på våran kursplattform.

För mer information om Ungdomspedagog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Humanify?

Du väljer studietakt

Distansutbildning

Du väljer startdatum

Så ansöker du

Inga särskilda förkunskaper krävs för att utbilda dig till ungdomspedagog

Grundläggande datorkunskap och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand.

Vi rekommenderar en studietakt på 50 procent som motsvarar 18 timmar i veckan under två år för att färdigställa en distansbaserad utbildning.

Examen & Intyg

MÖJLIGHET TILL EN PRAKTIK PERIOD SOM BLIR ETT INTYG I DITT DIPLOM

Utbildningen innehåller en valfri arbetsbelagd praktik och innebär att vi intygar om att du även har de praktiska färdigheterna att arbeta som ungdomspedagog. Det är eleven som ansvarar för att hitta en praktikplats och som då måste godkännas av utbildaren. Eleven kan då omsätta sina teoretiska kunskaper rent praktiskt i arbetslivet, samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. Du bestämmer individuellt om hur och när du vill genomföra praktiken.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning så har du en bred kompetens att arbeta som ungdomspedagog inom både den kommunala och privata sektorn. Det kan vara på fritidsgård, socialtjänsten eller skolsektorn.

Du kommer att ha kunskaper och färdigheter inom områden som pedagogik, samtalsmetodik och professionellt bemötande, men framförallt hur du arbetar motiverande med ungdomar.

Humanify


HUMANIFY

Vi är ett företag som bedriver utbildningar, föreläsningar och handledning inom socialt arbete. Du läser på distans utan obligatoriska sammankomster och med en individuell studietakt. Humanify har samarbeten med utbildare som har arbetslivserfarenhet och utbildning inom beteendevetenskap, socialpedagogiskt arbete, behandlingsarbete och...


Läs mer om Humanify och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ungdomspedagog

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Humanify

Johannedalsvägen 32
863 32 Sundsbruk

Tel: 010-641 01 24
Mobil 073-239 50 49
www.humanify.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in