Socialpedagog

Humanify
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
1 år
Heltid
Ej studiemedelsberättigad – se lånealternativ
14 900 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande start - Distans

Om utbildningen

Utbilda dig till Socialpedagog

Socialpedagog arbetar med att stöda, vägleda och förändra människor och deras livssituation. Du kommer att möta klienter med olika bakgrunder och problematik som kräver teoretiska- och praktiska verktyg inom samtalsmetodik. kommunikation och professionellt bemötande som därmed kan användas i förändringsarbetet hos klienterna.

Studieupplägg

Utbildningen till behandlingsassistent bedrivs på distans utan några fysiska sammankomster. Lektionerna och uppgifterna är är inte schemabelagda och du bestämmer din studietakt.

Lektionerna finns digitalt i kursplattformen och är uppbyggt med både inlämningsuppgifter och prov. All kommunikation och interaktion med utbildare sker via webbaserade verktyg på våran kursplattform.

För mer information om Socialpedagog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Humanify?

Du väljer studietakt

Distansutbildning

Du väljer startdatum

Så ansöker du

Inga särskilda förkunskaper krävs för att studera till socialpedagog. 

Grundläggande datorkunskap och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand.

Vi rekommenderar en studietakt på 50 procent som motsvarar 18 timmar i veckan under två år för att färdigställa en distansbaserad utbildning.

Examen & Intyg

MÖJLIGHET TILL EN PRAKTIK PERIOD SOM BLIR ETT INTYG I DITT DIPLOM

Utbildningen innehåller en valfri arbetsbelagd praktik och innebär att vi intygar om att du även har de praktiska färdigheterna att arbeta som socialpedagog. Det är eleven som ansvarar för att hitta en praktikplats och som då måste godkännas av utbildaren. Eleven kan då omsätta sina teoretiska kunskaper rent praktiskt i arbetslivet, samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. Du bestämmer individuellt om hur och när du vill genomföra praktiken.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning så har du en bred kompetens att arbeta som socialpedagog inom både den kommunala och privata sektorn. Du kommer att ha kunskaper och färdigheter inom områden som kommunikation, samtalsmetodik och professionellt bemötande, men framförallt hur du arbetar med att förändra livsvillkoren för människor.

Humanify


HUMANIFY

Vi är ett företag som bedriver utbildningar, föreläsningar och handledning inom socialt arbete. Du läser på distans utan obligatoriska sammankomster och med en individuell studietakt. Humanify har samarbeten med utbildare som har arbetslivserfarenhet och utbildning inom beteendevetenskap, socialpedagogiskt arbete, behandlingsarbete och...


Läs mer om Humanify och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Socialpedagog

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Humanify

Johannedalsvägen 32
863 32 Sundsbruk

Tel: 010-641 01 24
Mobil 073-239 50 49
www.humanify.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Mattias

Mycket bra upplägg med närvarande lärare som svarade direkt på sms eller telefonen. Jag lärde mig väldigt mycket under utbildningen och hade stöd hela vägen. Läraren tog sig även tiden att prata med min nuvarande arbetsgivare i arbetssökan som referens och tom skrev en sammanfattat personligt omdöme om min prestation på utbildningen. Den h...

Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in