Yrkesutbildning

Vidareutbildning Socialpedagog

Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Anmälan öppnar under våren 2025
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Anmälan öppnar under våren 2025
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Vidareutbildning Socialpedagog

Vidareutbildning Socialpedagog

Augusti 2025 kommer vi på Viskadalens Folkhögskola starta en ny eftergymnasial vidareutbildning för Socialpedagog!

Nedan kan du se lite hur upplägget ser ut just nu under planeringsstadiet.

UTBILDNING

Kursen kommer bedrivas under två terminer och är, på samma sätt som grundläggande socialpedagogutbildningen, indelad i delkurser där ämnesområdena integreras i arbetet på din nuvarande arbetsplats. Undervisning sker på plats i skolan, en till två dagar i veckan.

Nedan ser du lite av innehållet i utbildningen:

Kriminologi, där vi fördjupar oss i de olika förklaringsmodellerna till varför brottslighet uppstår i samhället. Fokus kommer efter inledningen ligga på hur vi samverkar över professionsgränser för att arbeta brottspreventivt, och hur vi gör detta på individ- och verksamhetsnivå. Vi kommer även fördjupa oss i brottsprevention som begrepp och samhällsfenomen, samt hur vi praktiskt kan arbeta med klienter, deras familjer och anhöriga, för att bryta kriminella mönster, värderingar och handlingar.

Psykisk ohälsa där vi arbetar med att undersöka och förstå de psykologiska och psykiatriska mekanismerna bakom psykiskt lidande. Under kursen kommer vi bland annat att beröra ämnen som suicidalitet, samsjuklighet och neuropsykiatri, samt hur vi på bästa sätt kan rusta oss för att möta människor som lever med psykisk ohälsa.

Systemiskt förhållningssätt får deltagaren kunskaper i systemisk teori, tänkande och förhållningssätt kopplat till det socialpedagogiska arbetsfältet. Vi går igenom olika typer av samtal på systemiska grunder. Deltagaren ges teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter i systemteoretisk teori och praktiska förhållningssätt riktat mot socialpedagogiskt klientarbete.

Socialpedagogik i teori och praktik där ytterligare perspektiv på socialpedagogiskt tänkande och handlande ges. Vi fördjupar oss i socialpedagogikens ämnesområde, centrala begrepp och verksamhetsfält. Särskilt fokus kommer att ligga på hur utsatta individer kan inkluderas i gemenskaper, samt hur intersektionalitet påverkar det praktiska socialpedagogiska arbetets utformning.

Ledarskap och samverkan där det ges en utbildning i utvecklande ledarskap, UL. Modellen för utvecklande ledarskap kännetecknas av att ledaren uppträder som föredöme och lyfter upp frågor om moral och etik samt agerar utifrån en synliggjord värdegrund. Den övriga kursens innehåll fokuserar på möjligheter gällande kommunikation, grupprocesser och värdegrundsarbete inom ledarskap och samverkan.

För mer information om Vidareutbildning Socialpedagog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Seglora
  • Sista ansökan: Anmälan öppnar under våren 2025

Så ansöker du

ANTAGNINGSKRAV

För antagning till vidareutbildningen ser vi gärna att du har en socialpedagogisk grundutbildning från en BALSAM-certifierad folkhögskola eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
Vidare behöver du ha en pågående anställning inom det socialpedagogiska yrkesfältet.

Arbetarrörelsens Folkhögskola Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vidareutbildning Socialpedagog

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen
Folkhögskolan 1
151 93 Seglora

Två skolor - en tanke

Västra Sveriges Arbetares Folkhögskola (VSAF) är en ideell förening som bildades den 8:e mars 1928. Målsättning var, och är, att vara det ledande bildningscentret för arbetarrörelsen i Västsverige för att minska utbildningsklyftan i samhället och bidra till att stärka demokratin...

Läs mer om Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen och visa alla utbildningar.

Highlights