Visar 1-20 av 31 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 31 träffar
1
2

yrkesutbildningar inom grafisk design

Visuell kommunikation

Visuella budskap förpackade utifrån en visuell retorik möts vi dagligen av. Genom att ha kunskap inom grafisk design kommer du att bli medveten och kritiskt granska, analysera och även skapa dina egna visuella uttryck. Färger, former, logotyper, typsnitt, kontraster och mönster är bara några av de hjälpmedel du kan använda för att få fram budskap.

Att arbeta inom grafisk design

Grafisk design har funnits ända sedan människan började använda skrift. Det var dock först i slutet av 1800-talet som det började ses som en egen disciplin. Grafisk design går många gånger hand i hand med andra discipliner som arkitektur, inredning, mode och illustration. Färg, form och mönster uttrycker ett visuellt budskap.

Grafisk design används inom alla branscher och du kan se det på till exempel internet, informationsskyltar, trycksaker, förpackningar och i film. Det handlar ofta om att genom färg, text och bild göra det lättare för mottagaren att förstå det tänkta budskapet och förbättra besökarnas upplevelse.

Yrkesutbildningar inom grafisk design

En yrkesutbildning inom grafisk design kommer lära dig att förstå grafisk kommunikation, tyda och använda dig av typografiska regler och få förståelse för hela den kreativa processen. Det finns olika inriktningar för dig att välja mellan beroende på vad du vill få ut av din utbildning. Många yrkesutbildningar har en praktikperiod i utbildningen vilket ger dig arbetserfarenhet redan under studietiden.

Jobb efter dina studier

Grafisk design är ett område som ständigt utvecklas och som erbjuder dig många valmöjligheter. Att arbeta inom grafisk design och med formgivning kan se olika ut beroende på vilket företag du är på. Du kan arbeta med allt från idé och konceptutveckling till att arbeta med bildhantering, layout, visuell identitet, förpackningsdesign, typografi och design av hemsidor eller fysiska platser. Kreativitet är den gemensamma nämnaren för de olika arbetsuppgifterna du kan ha!

Du kan arbeta på många olika arbetsplatser, några exempel är reklambyrå, tryckeri, kommuner, landsting, eventbolag.

Några av de yrkestitlar du kan ha efter en yrkesutbildning inom grafisk design är:

  • Art Director
  • Illustratör
  • Grafisk formgivare
  • Creative director
  • Webbdesigner

Stort lycka till med dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in