Hudvårdshögskolan IBS

i Stockholm
Få mer information om skolan 👍

Hudvårdshögskolan IBS

Hudvårdshögskolan IBS

Välkommen till Hudvårdshögskolan 

Vi har utbildat framgångsrika terapeuter i 29 år

Vi erbjuder dig en modern Yrkesutbildning till Hud- och spaterapeut.

Skolan har en mycket erfaren och kompetent lärarkår och har ett nära samarbete med en rad experter inom hudvårdsbranschen.

Hudvårdshögskolan finns i Sickla köpkvarter (Nacka) 18 minuter från Stockholm Centralstation.

Hudvårdshögskolan är som enda skandinaviska hudterapeutskola godkänd av två internationella organisationer;  ITEC och Cidesco . Detta innebär att våra studerande kan avlägga internationella examen och därmed få behörighet att arbeta över hela världen.

Hudvårdshögskolan är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolor och är skolmedlem i Svenska Hudterapeuters Riksorganisation (SHR).

Välj mellan att studera på heltid (Privat utbildning) eller deltid med CSN stöd

Du kan anpassa utbildningslängd och studieform för att passa just dina förutsättningar.  Skolan erbjuder en Yrkesutbildning på heltid 1 år med en utbildningsavgift på 85000 kronor och en Yrkeshögskoleutbildning på deltid 2 år med en utbildningsavgift på 97500 kronor. Som finansieringshjälp kan du söka Merkostnadslånet via CSN upp till 67500 kronor (gäller endast deltid). 

Utbildningen på Hudvårdshögskolan

Hudvårdshögskolans utbildning täcker alla traditionella behandlingar som en hud- och spaterapeut bör kunna enligt svensk och internationell standard. Därutöver ingår modernare apparatur behandlingstekniker för både ansikte och kropp som är de mest efterfrågade på marknaden idag, såsom Microneedling med Dermapen4, hårborttagning med Diodlaser, Microcurrent, Microdermabrasion och Diamond dermabrasion. 

Utbildningen har fokus på specialiserad hudvård och på Hudvårdshögskolan används hudvårdsprodukter från Neostrata och Phytomer. Utbildningens omfattning gör att våra studerande möter arbetsmarknadens högt ställda kompetenskrav. 

Studerande på Hudvårdshögskolan kan samtidigt bli fullt utbildad och Diplomerad LPG terapeut samt Certifierad inom Eyelash & Browlift under sin studietid. Dessa utbildningar är ett tillval och erbjuds till starkt subventionerade priser.

Hudvårdshögskolan har utbildat många framgångsrika hudterapeuter genom åren.

  • Hos oss får du en bred utbildning inom specialiserad hudvård och modern kroppsvård.

  • I utbildningen använder vi endast produkter som ger verkliga resultat!

  • Väljer du till examen från Itec och Cidesco kan du arbeta var som helst i världen.
För mer information om Hudvårdshögskolan IBS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför ska du välja IBS?

Läs vad tidigare studenter sagt om Hudvårdshögskolan:

"Jag utbildade mig till hud-och spaterapeut på Hudvårdshögskolan och valde att studera på deltid då det passade mitt liv och situation bäst. Jag bor i Uppsala och pendlade till skolan i Stockholm varje dag och det fungerade väldigt bra. Jag hade inte pluggat sedan gymnasiet så det var en ganska stor omställning för mig och det var lite tuffare än jag kanske trott men samtidigt så otroligt roligt!! Lärarna på skolan är väldigt kompetenta och de var alltid måna om att det skulle gå bra för oss alla. Jag trivdes väldigt bra på skolan och har även fått vänner för livet! Efter min examen fick jag direkt en anställning på ett spa i Uppsala och där jobbar jag fortfarande kvar." - Linda Löfberg

Jag har alltid velat jobba med människor – och så älskar jag hudvårdsprodukter. Att jag skulle gå en hudvårdsutbildning föll sig alltså naturligt. Det finns ett flertal utbildningar och jag besökte flera av dem innan jag bestämde mig. Anledningen till att jag valde Hudvårdshögskolan var att direkt när jag kom hit kände jag vilken harmonisk och positiv miljö det är. Jag gick runt med rektorn som visade mig runt och vi fick en bra och personlig kontakt. Redan från början var det en familjär stämning här. När utbildningen var klar kände jag mig väl förberedd för jobb på salong med ansiktsbehandlingar och hudvård. Eftersom skolan följer internationella standarder finns hela världen som en potentiell arbetsmarknad, vilket är en härlig känsla! - Frida Strömberg

Utbildningar

Yrkesutbildning
Hälsa / Friskvård
Massage / SPA / Hudvård Utbildningsform Längd Ort
Hud-och Spaterapeut - Privat utbildning på heltid Klassrum 1 år Stockholm

Hudvårdshögskolan International Beauty School of Sweden Facebook

Videoreportage

Beskrivning och boende

Vanliga frågor

  • Vi välkomnar både män och kvinnor, det här yrket passar båda kön. Lägsta ålder 18 år. Du ska ha goda svenska kunskaper i både tal och skrift.

  • Vi har en utbildning på heltid som är 1 år (50 veckor). Schemalagd undervisning måndag-fredag. Vi har också en utbildning på deltid som är 2 år. Förbestämda datum och skolförlagd undervisning 7-8 dagar sammanhängande 1 gång per månad.

  • Nej, vi har ingen distans utbildning. Vår deltids utbildning benämns semi-distans (skolförlagda träffar som kombineras med praktisk träning och studier hemma). Vår utbildning är godkänd av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR).

  • Vår deltids utbildning är berättigad till studiestöd med 75%. Heltidsutbildningen är privat och är inte CSN berättigad.

  • Vår utbildning har fokus på resultatinriktad hudvård med produkter och apparaturer som gör skillnad. Vårt huvudmärke är Neostrata som är medicinskt utvecklad hudvård. Du lär dig Diodlaser, microneedling, microcurrent, dermabrasion med mera. Du kan bli cert. LPG terapeut och cert. Lash/browlift stylist genom skolan under din studietid (tillvalskurser).

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Hudvårdshögskolan IBS

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Hudvårdshögskolan IBS

Smedjegatan18
13154 Nacka

Tel: 08-653 36 41
Mobil 070-4953741
www.hudvardshogskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Doha Albildawi
03 mar 2024
Mycket bra skola!

En fantastisk utbildning med bra lärare, upplägg och läge. Skolan lär dig allt du behöver veta för att bli en lyckad spa- och hudterapeut.

5/5
Sinikka Linna
10 dec 2018
Professionalism, positiva förväntningar & varmt mottagande!

En utmärkt utbildning med professionella lärare inom både teori & praktik. Skolan lär ut gedigna grundkunskaper som en stabil bas. Hand i hand med den senaste teknologin inom hu...

Visa mer
4/5
Anonym
05 mar 2007
Highlights