Yrkesutbildningar inom teknik

Vill du jobba med automation, el & elektronik eller säkerhetsteknik? Då kan en yrkesutbildning inom teknik passa dig! Läs mer om de olika utbildningarna nedan och hitta den utbildning som passar just dig!
Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Läs en yrkesutbildning inom teknik

När du går en yrkesutbildning så leder den till ett yrke som du kan jobba med direkt efter dina studier. En yrkesutbildning kan kosta pengar att gå, men det finns även utbildningar som är kostnadsfria. Vad utbildningen kostar beror på vem som är anordnare. Yrkesutbildningar inom Yh går under statlig tillsyn och är kostnadsfria och studiemedelsberättigande genom CSN. 

Oftast skiljer sig yrkesutbildningarna inom teknik från varandra med uppbyggnaden och innehållet. Flertalet av utbildningarna använder sig av någon form av praktik, ofta förlagd ute på en extern arbetsplats. Praktikperioden är en mycket bra tid för dig som student att visa vilka kunskaper du förvärvat dig samt för att knyta viktiga kontakter med arbetslivet.

läs en yrkesutbildning inom teknik

Flera olika inriktningar bland yrkesutbildningar inom teknik

Vare sig du vill specialisera dig som automationstekniker, drifttekniker, flygtekniker eller med någon annan inriktning så finns det flera yrkesutbildningar att välja bland. Då det är en ständigt utvecklande bransch så gäller det för dig att även efter din examen hålla dig uppdaterad med förändringarna som kan ske.

Yrkesutbildning inom teknik på distans

Om du inte har möjlighet att ta dig till utbildningsorten är en yrkesutbildning inom teknik på distans ett bra alternativ. Det finns flertalet yrkesutbildningar inom teknik som erbjuds på distans. Att studera en yrkesutbildning inom teknik på distans innebär mycket självstudier vilket kräver disciplin från din sida. Förutom disciplin, behöver då också ha tillgång till dator och internetuppkoppling.

Yrkesutbildning inom teknik utomlands

Om du vill kombinera din yrkesutbildning inom teknik med språk, kan det vara ett bra alternativ att läsa den utomlands. Att läsa en utbildning i ett annat land kan skapa många möjligheter, där du kan uppleva nya kulturer och miljöer, skaffa nya vänner, samtidigt som du fördjupar dina kunskaper inom teknik.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in