Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar

Elektriker som drar kablar

Arbeta för en hållbar samhällsutveckling

Elektronik finns överallt runtomkring oss, och utan el skulle samhället i princip stå still. Smarta lösningar och ny teknik växer ständigt fram, och då gäller det att det finns rätt kompetens och att man ligger i framkant i utvecklingen. En yrkesutbildning inom el och elektronik skapar de bästa förutsättningarna för att du snabbt ska komma in i yrkeslivet, och utöva det du brinner för!

Vad gör en person som jobbar inom el och elektronik?

Det finns en rad olika elektronikutbildningar du kan välja mellan, beroende på vilket område du vill arbeta inom. Oavsett val kommer du få baskunskaper och färdigheter som behövs inför ditt framtida yrkesliv. Det är en fördel om du har teknikintresse och en förståelse för hur lösningar och innovationer hänger ihop. Arbetsuppgifterna varierar, och inom yrket kommer du få möjlighet att möta många olika typer av människor.

Inriktningar är många om du läser en yrkesutbildning inom el och elektronik. Men det finns goda möjligheter till att bli elektriker, och några av de vanligast förekommande typerna för elektriker är:

• Serviceelektriker: Här jobbar du inom områden som ombyggnation, felsökning och reparation fastigheter och anläggningar. Kunderna är både privatpersoner eller kontor och industrier.

• Installationselektriker: Drar du ledningar till nya bostäder, kontor eller köpcentras kallas man ofta installationselektriker. Det sker ofta i samband med renoveringar, och förutom dragning av ledningar kan man även behöva montera elcentraler.

• Industrielektriker: Här arbetar du med både hög- och lågspänning, och är du anställd som industrielektriker är det vanligt att arbeta på större industrier alternativt på en elinstallationsfirma.

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Att studera en yrkesutbildning inom el och elektronik ger dig stora möjligheter att välja olika karriärvägar. Olika specialområden varierar, men en sak har utbildningarna gemensamt – de lägger grund för att du ska kunna bidra till en hållbar samhällsutveckling. Inte minst från ett miljömässigt perspektiv med energisnåla alternativ etc. Jobbet du gör idag lägger grund för nästa generation!
Söker du kanske specifika yrkesutbildningar till elektriker? Jämfört vårt utbud av utbildningar nedan!

Yrkesutbildningar till elektriker

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in