Yrkesutbildning

Hud & SPA-terapeut - Göteborg

Gilda Skolan, i Göteborg
Längd
1 år eller 1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Språk
Svenska
Längd
1 år eller 1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Hudterapeut och Spaterapeut - två utbildningar i en

I vår högt ansedda utbildning till hud- och spaterapeut ingår allt du behöver för att börja din yrkeskarriär som både hudterapeut och spaterapeut. Du lär dig bland annat allt om hudens uppbyggnad samt olika hudsjukdomar och hudproblem samt att rekommendera och utföra rätt behandlingar. Du lär dig också att ge skönhetsrelaterade behandlingar för händer och fötter, samt att lägga makeup, färga fransar och ögonbryn och mycket mera.

I utbildningen ingår även en spaterapeututbildning enligt Gilda Skolans koncept. Du får bland annat lära dig inpackningar, fuktighetskurer och spateorier.

Vi har två utbildningsalternativ, det ena är på två terminer och kostar 95 000kr. Det andra alternativet är på tre terminer och är kostnadsfritt men man erlägger en depositionsavgift på 25 000kr. 

Är du redo att satsa på en riktigt bra, avancerad hudvårdsutbildning?

Utmärkande för utbildningen är att den fokuserar på en djupare nivå av avancerad hudvård. Förutom grundläggande hudvård lär du dig avancerad hudvård med bland annat microneedling, kemisk peeling och ultraljudsbehandling.

Sista steget i utbildningen är en ytterligare fördjupning i den avancerade hudvården där du bland annat får kunskap om laser och IPL samt om kost och näring för huden.

För mer information om Hud & SPA-terapeut - Göteborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Gilda Skolan?

Eftertraktad utbildning

Kurslitteratur ingår

91% får jobb efter genomförd utbildning

Så ansöker du

Vad krävs?

För att söka till utbildningen ska du vara minst 18 år, ingen övre åldersgräns. För att klara av att tillgodogöra dig utbildningen krävs att du behärskar svenska i tal och skrift.

Vi ser främst till dina personliga egenskaper. En hudterapeut är serviceinriktad och gillar att ge av sig själv och att hjälpa andra. Du ska också vara beredd att satsa seriöst på utbildning. Företräde har sökande med utbildning inom naturvetenskap, vård och omsorg, fotvård, estetik eller till hudterapeut närliggande område, t ex frisör, friskvårdskonsulent eller massör.

Besök och rådgivning

Vi rekommenderar dig som vill gå vår utbildning att boka in en personlig visning på skolan innan ansökan. Då får du möjlighet att se lokalerna och att prata med skolansvarig, utbildare och studenter. Efter besöket kommer du att känna dig väl införstådd i vad som krävs av dig som student och vad du kan förvänta dig både under och efter studietiden. Du bokar enkelt en tid på vår hemsida.

Ansökan

Nästa steg för att bli student på Gilda Skolan är att skicka in din ansökan. Så här går det till. Varje termin antas som mest 18 studenter i varje stad. Du ansöker online på vår hemsida. En ansökan är inte bindande utan ses endast som en intresseanmälan tills du har tackat ja till utbildningen.

Intagning sker löpande under hela året. Efter ansökan får du i god tid före kursstart reda på om du har blivit antagen eller inte.

Kursinnehåll

Utbildningen innehåller en stor del teori kring hud- och kroppsvård. Du får även utöva praktik och på så sätt väva ihop det med teorin. Du lär dig teori och praktik inom följande områden.

Grundläggande hudvårdsbehandlingar

Ansiktsbehandling

Hudanalys, behandlingsmål, rengöringsteknik, ansiktsmassage, peeling, masker och krämer. Utbildning inom individuella råd till kund om hudens funktion och föreslå lämpliga produkter och kosttillskott.

Makeup, färg, form och stil

Färgkunskap, makeupteknik, färga och forma fransar och bryn, lash lift. Färg- och stilanalys. 

Kroppsvård

Kroppsanalys, behandlingsmål och figurformning.

Massage

Svensk klassisk massage.

Aromakemi Vegetabiliska och eteriska oljors verkan och kemiska uppbyggnad

Vaxning

Hårväxt avlägsnas temporärt med vax.

Manikyr och pedikyr

Händers, fötters och naglars uppbyggnad, nagelförändringar och nagelsjukdomar. Fila, forma och lacka naglar. Hand- och fotmassage samt permanent lackning.

Mikrobiologi och hygien

Smittspridning, sterilisering och desinficering.

Etik

Riktliner om service och kundbemötande samt ekologi och miljö.

Fysikalisk terapi/apparaturbehandlingar

Elektrisk epilering och diatermi

Permanent borttagning av oönskad hårväxt, fibrom (missprydande hudflikar) och ytliga blodkärl med hjälp av ström och engångsnålar.

Elektroterapi för ansikte

Behandling med borstapparat, ångapparat, högfrekvensbehandling, infraröd strålning (IR), desinkrustation och jontofores, el-/muskelstimulering, vacumsug samt micromassage.

Elektroterapi för kropp

Behandling med torrborstning, högfrekvensbehandling, djupvärmebehandling, vibrationsmassage, desinkrustation och jontofores, el-/muskelstimulering, vacumsug samt micromassage.

Fysik med apparatkunskap

Grundläggande kunskaper i fysik kombineras med användning av kosmetiska apparater.

Spaterapeututbildning

Spa

5 hela utbildningsdagar där du lär dig Gilda Skolans behandlingskoncept för ansikte och kropp. Alg- ler och aromainpackningar.

Avancerade hudvårdsbehandlingar

Microneedling

Hudföryngrande, automatisk mikronålning med engångsnålar.

Kemisk peeling

AHA-syrors verkan och uppbyggnad.

Ultraljud

Kunskap om ljudfrekvens och hur det kan användas i hudvårdsbehandlingar.

Fördjupning i avancerad hudvård

Avancerad hudvård

Fördjupning.

Laser/IPL

Teoretiska kunskaper.

Övriga ämnen

Anatomi och Fysiologi

Kroppens uppbyggnad och funktioner.

Dermatologi

Hudens uppbyggnad, hudförändringar och hudsjukdomar.

Kemi och receptur

Kosmetisk inriktning med framställning av hudvårdspreparat.

Krämtillverkning

Kunskap om hur man tillverkar och blandar kräm.

Kost och motion

Utbildning i samspelet mellan kost, kosttillskott, motion och hälsa.

Hjärt- och lungräddning med luftvägsstopp

Grundläggande kunskaper.

Affärskunskap

En introduktion i småföretagarekonomi och försäkringar, samt säljträning.

Kundpraktik

Cirka 700 timmar för 1 år, cirka 1 400 timmar för 1,5 år.

Vi arbetar med en webbaserad utbildningsportal för bättre inlärning. Under skoltid arbetar vi med läroplattformen via skolans fasta datorer. Privat används plattformen med en internetansluten dator eller surfplatta.

Teori och praktik

Gilda Skolan får du både teoretisk och praktisk utbildning. Teorin behöver du för att lära dig hudens uppbyggnad samt olika sjukdomar och hudproblem. Praktiken behöver du för att öva dig på behandlingar, kundkontakt och hur det går till att sköta och driva en salong.

På Gilda Skolan är de praktiska övningarna centrala. Skolan anser det viktigt att du redan under studietiden får kunskap och förståelse för hur företag inom skönhetsbranschen arbetar. Därför erbjuder Gilda Skolan minst 700 praktiktimmar på skolans egen salong.

Att kunna ge bra service, marknadsföra sig själv och bli en professionell yrkesutövare är därför minst lika viktigt som att kunna tillgodogöra sig teoretiska kunskaper.

Examen & Intyg

Drömmer du om att bli hud- och spaterapeut? Då ska du satsa på en riktigt bra utbildning! Hos oss på Gilda Skolan får du en utbildning som både leder till auktorisation och Gesällbrev.

Svensk SHR-examen

Gilda Skolan uppfyller kraven för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation). SHR är en branschorganisation för hudterapeuter i Sverige. Organisationen ser till att vår utbildning håller högsta nivå för att kunna utbilda de bästa hudterapeuterna. Efter avslutad utbildning kan du ansöka om medlemskap i SHR och då titulera dig Auktoriserad hudterapeut, en titel som är viktig för att visa att du är seriös i ditt yrke. SHR har också tagit fram emblemet ”Säker hudterapeut” som innebär en extra kvalitetsstämpel att visa upp för framtida kunder.

Internationell CIDESCO-examen

CIDESCO (Comité International D´Éstetique Et De Cosmétologie) är den internationella branschmotsvarigheten till SHR. Endast nio skolor i Sverige är godkända inom CIDESCO utbildning, Gilda Skolan är tre av dem med sina utbildningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Att du som godkänd, examinerad student tilldelas detta diplom gör dig unik och du kan välja att arbeta i stort sett över hela världen inom ditt yrke.

Internationellt spa-diplom

I Gilda Skolans utbildning ingår också en spaterapeututbildning enligt Gilda Skolans koncept. Detta innebär att du, efter examen, även kan titulera dig som spaterapeut. Spaterapeututbildningen är mycket högt ansedd och ger mycket bra möjligheter att arbeta både i Sverige och utomlands.

Gesällbrev

Gesällbrevet är Hantverkarnas egen kvalitetsgaranti. Du som går på Gilda Skolan kan direkt efter godkänd utbildning ansöka om Gesällbrev, utan att avlägga något Gesällprov. Som SHR-godkänd hudterapeut anses du redan besitta så höga kunskaper inom ditt yrke och att momenten som ett Gesällprov innebär redan har prövats under skoltiden. Du betalar endast en administrativ avgift till Hantverksrådet och SHR för att få ut ditt Gesällbrev.

Möjlighet till extra CIDESCO-examen

Som enda skola i Sverige erbjuder vi en valfri, internationell CIDESCO-examen i Elektrisk epilering och Aromaterapi.

 

CIDESCO logo     SHR logo

Kostnader

UTBILDNINGSALTERNATIV: Tre terminer – kostnadsfritt

I samtliga städer erbjuder vi ett kostnadsfritt utbildningsalternativ. Alternativet finansieras genom att studenten går en termin extra i vår praktiksalong och på så sätt betalar av kursavgiften. Ett perfekt alternativ för dig som vill få mer praktisk erfarenhet med kundbehandlingar.

Hur fungerar det?
För att vi ska kunna garantera din plats behöver vi en total deposition från dig på 25.000 kr (inkl. moms). Detta är ett sätt för oss att veta att du ämnar fullfölja din utbildning och inte tar upp plats för övriga sökande. Notera att du får tillbaka den totala depositionen på 25 000 kr vid slutförd utbildning.

Depositionen betalas i två steg, med en första deposition på 5.000 kr och en andra deposition på 20.000 kr.

UTBILDNINGSALTERNATIV: Två terminer – 95 000 kr

Gilda Skolan har också ett utbildningsalternativ på två terminer där du betalar full kursavgift på 95.000 kr (inkl. moms). Du blir då klar snabbare och kan komma ut i arbetslivet och börja tjäna pengar.

Hur fungerar det?
Kursavgiften betalas i 2 steg, med en första anmälningsavgift på 5.000 kr och en kursavgift på 90.000 kr.

Finansiering

Vi samarbetar med Human Finans för förmånlig delbetalning. Du kan då  t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i 6, 12 eller 24 månader. Du ansöker enkelt på vår hemsida.

I utbildningen ingår

  • Gilda Skolans eget diplom
  • Svensk SHR-examen
  • Internationell CIDESCO-examen (värde ca 3 000 kronor)
  • Gilda Skolans spa-utbildning och diplom (värde ca 12 500 kronor)
  • Diplom från Scratch Nails och Gilda Liljeblad
  • Förbrukningsmaterial (hudvård, handdukar, papper m.m.)
  • Kursmaterial via webbaserad utbildningsportal – för bättre inlärning
  • Redskap för manikyr, pedikyr, ansiktsbehandling och makeup (värde ca 7 800 kr)
  • Skolväska med arbetskläder; två par byxor, två rockar, cardigan och arbetsskor (värde ca 6 300 kr)

Fortsatta studier

Efter utbildningen till hudterapeut och spaterapeut är det vanligt att man går fördjupningskurser eller en vidareutbildning. Exempel är IPL/laserbehandlingar, kosmetisk tatuering, makeup och nagelbyggnad. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hud & SPA-terapeut - Göteborg

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
1/5
Anonym
24 sep 2022
Slavarbete

Vad jag är missnöjd med: -vi hade ej alla kurser som det stod att vi skulle ha i läroplanen -skolan följde ej arbetsmiljöverkets riktlinjer (extremt trångt, ingen funger...

Gilda Skolan
04 okt 2022
Tack för dina synpunkter, vi beklagar att du är missnöjd med din utbildning hos oss. Vi...
Visa mer
5/5
Beauty
24 feb 2012

Gick ut GildaSkolan Göteborg feb 2012. Har aldrig lärt mig så mycket som på det här året. En riktigt bra utbilding, alla i klassen fick jobb innan vi tog examen. Duktiga lärare ...

Visa mer
5/5
Beauty
24 feb 2012

Gick ut GildaSkolan Göteborg feb 2012. Har aldrig lärt mig så mycket som på det här året. En riktigt bra utbilding, alla i klassen fick jobb innan vi tog examen. Duktiga lärare ...

Visa mer
Gilda Skolan
Gustav Adolfs Torg 41
211 39 Malmö

Gilda Skolan

Hudterapeut och Spaterapeut - två utbildningar i en.  I vår högt ansedda utbildning till hud- och spaterapeut ingår allt du behöver för att börja din yrkeskarriär som både hudterapeut och spaterapeut. Du lär dig bland annat allt om hudens uppbyggnad,...

Läs mer om Gilda Skolan och visa alla utbildningar.

Highlights