Yrkesutbildning

Hud & spaterapeut - Kalmar

Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
79 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
79 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

 • Klassrum
 • Kalmar

Om utbildningen

Hud & spa terapeut - Kalmar

Belle Education är en komplett utbildning som ger dig gedigna kunskaper inom de praktiska samt teoretiska ämnena. Alltifrån anatomi, dermatologi, näringslära till den senaste teknologin inom avancerad hud och kroppsvård och de senaste skönhetsbehandlingarna på marknaden.

Vi har utbildat hudterapeuter och skönhetsterapeuter sedan 2007 på gymnasienivå. För oss är kvalité, kunskap och bra service A & O. Vi har startat denna utbildning för att du som elev ska få en bred kunskap och bli en attraktiv blivande anställd på arbetsmarknaden där du ska känna dig trygg i din nya yrkesroll. Efter godkänd utbildning erhåller du ett internationellt certifikat.

Vår personal har gedigen kunskap och många års erfarenhet inom branschen. Vår rektor sitter i utbildningsutskottet i styrelsen inom SHR, Sveriges hudterapeuters riksorganisation.

Flera utbildningar i en 

Med den erfarenhet vi besitter så vet vi hur viktigt det är med breda kunskaper inom detta yrke. I denna utbildning har ni den fantastiska möjligheten att bli diplomerade i följande:

 • Hudterapeut
 • Spaterapeut
 • Friskvårdsmassör
 • Lash & Brow lift artist
 • Make Up

Vårt mål är att du som elev ska få de bästa förutsättningarna när du kliver ut i arbetslivet.

Dessutom får du unika fördjupande kunskaper inom ekologisk, naturlig hudvård, avancerad hudvård och apparatur.

Utbildningen är både fysisk och online med praktik

Utbildningen sker både fysiskt och online. Perfekt för dig som vill studera och jobba samtidigt eller har familj att ta hänsyn till. Lektionerna är intensiva och fokuserar på alla de praktiska och teoretiska moment som du behöver lära dig. Du kommer sedan att praktisera dessa på skolan, på din hemort och under en praktikperiod på en salong eller ett spa.

Besök av arbetslivet

Under året kommer vi att få besök av olika aktörer i branschen för att ni ska få inblick i de senaste teknikerna/behandlingarna/teknologin.

Utöver den elevpraktik som göra på vår skolsalong så kan vi erbjuda elevpraktik på någon utav våra salonger eller span. Där ni får en inblick i arbetslivet.

Vi erbjuder attraktiva praktikplatser där vi också ständigt letar efter duktig och kunnig personal.

Våra praktikplatser är följande:

 • Santai Spa & Relax i Kalmar
 • Skansen Spa på Öland
 • Grodan of Sweden i Växjö
 • Hudsalongen i Jönköping
 • Salong Created by Belle i Kalmar

Vi varvar teori och praktik under utbildningens gång. Praktiken är både intern på vår skolsalong och extern på någon utan våra salonger/kliniker ovan, alternativt om ni hittar en egen praktikplats. Den interna praktiken är under handledning av våra duktiga lärare.

”Hud- och spa branschen växer för varje dag och det är en ständig efterfrågan efter duktiga terapeuter”

Efter avlutad utbildning så kan man antingen ta en anställning eller starta eget inom branschen. Tex starta egen salong eller hyra in sig på en redan befintlig salong/klinik. Föredrar du att arbeta som säljare inom skönhet, apotek eller på en agentur finns även den möjligheten. Med ditt internationella certifikat öppnar det upp för jobb utanför Sveriges gränser.

För mer information om Hud & spaterapeut - Kalmar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Education by Belle ?

Eftertraktad utbildning

Bli certifierad

Erbjuder delbetalning

Så ansöker du

Du bör ha fyllt 18 år samt ha goda språkkunskaper i svenska, då utbildningen enbart är på svenska. Samt besitta lättare kunskaper i engelska, då viss ITEC-litteratur är på engelska.

Skicka din ansökan via ansökningsformuläret på vår hemsida.

Antagningen

När vi mottagit din ansökan kontaktar vi dig för ett personligt samtal på telefon. Blir du antagen skickar vi ett utbildningsavtal som du sedan returnerar till oss. Din utbildningsplats garanteras och bekräftas när anmälningsavgiften är betald.

Examen, diplom m.m

Som avslut på din utbildning krävs en examination, där du utför både praktiska och teoretiska moment. Skolan har teoretiska och praktiska prov på de delar som utbildar dig till hud och spaterapeut. Denna del är godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, KrY. Du genomför ett teoretiskt och även ett praktiskt prov med en examinator från ITEC närvarande på skolan.

När du sedan är färdigutbildad så finns vi alltid kvar som bollplank, för referenser och stöttning i din framtida yrkesroll.

Kursinnehåll

Undervisning

Undervisningen bedrivs i små klasser med max 12 elever för att garantera att du ska få den personliga vägledning som fordras för att bli en professionell terapeut. Varje elev tillhandahåller ett start kit till ett värde av; 1500kr

Yrkespraktik

Under utbildningen kommer du att få öva dina kunskaper inom de olika behandlingarna på någon utav våra salonger eller på din hemort på ett eget valt spa eller salong. Syftet med företagspraktiken är att du redan under utbildningen ska ges möjlighet att knyta kontakt med potentiella arbetsgivare eller samarbetspartner på orten där du bor.

Kostnader

Pris: 79 000 kr.
10 000 kr av den totala summan betalas in vid anmälan till kursen (anmälningsavgift.)

Delbetalning av kursavgift

I samarbete med Medical Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan exempelvis låna räntefritt till din hud- eller spaterapeututbildning och dela upp din betalning räntefritt i 12 eller 24 månader. Du ansöker på Medicalfinance.se

Godkänd utbildning

Vi följer branschens riktlinjer

Vår skola är kvalitetssäkrad och följer branschens riktlinjer. Vi är en ITEC godkänd skola, som är en av världens mest prestigefyllda internationella utbildningar inom hud och spa. Detta gör det möjligt för dig att jobba var som helst i världen. Vi är även godkända av KrY (Sveriges kroppsterapeuters yrkesförbund). Vi förbereder dig för att vara attraktiv på arbetsmarknaden inom världens roligaste yrke!

ITEC   

Belle Academy är en ITEC godkänd skola.

ITEC är en förkortning av, International Therapy Examination Council. ITEC grundades år 1947 och är idag världens största examensorganisation för utbildare och utövare inom skönhetsbranschen. ITEC har sitt säte i England med godkända och anslutna skolor i 38 länder. ITEC utför idag över 45 000 examinationer per år.

ITEC innehar godkännande från engelska staten att verka som internationellt examineringsorgan inom skönhets- och friskvårds branschen.

EU arbetar med att ta fram ett European Qualification Framework (EQF) vilket i förlängningen ska leda till en Europeisk yrkeslicens. ITEC är redan godkända av EU och möter samtliga krav för EQF.

Sedan 2018 ingår ITEC i VCTC* en världsledande organisation för yrkesexamination inom många områden.

ITEC besöker skolan för internationella examen en till två gånger per år

* Vocational Training Charitable Trust

KrY    

Sveriges största förbund för yrkesverksamma medlemmar och utbildare inom spa, friskvård och hälsa. KrY har granskat och godkänt vår skola. Vi följer deras etiska regler och försäkringar gällande elevers ansvar via dem.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hud & spaterapeut - Kalmar

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Internationellt godkänd yrkesutbildning Hud & Spaterapeut 

Belle Education är utbildningen för dig som vill ha bred kunskap inom de praktiska samt teoretiska ämnena. Alltifrån anatomi, näringslära, dermatologi,  till den senaste teknologin inom avancerad hud och kroppsvård och de senaste skönhetsbehandlingarna på marknaden. Vi har utbildat hudterapeuter och...

Läs mer om Education by Belle och visa alla utbildningar.

Highlights