Folkuniversitetet Norr

i Umeå (+ 4 orter)
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar i norra Sverige

Vi är en av landets största anordnare av yrkeshögskoleutbildningar

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens.

Alla våra YH-utbildningar är kostnadsfria och ger rätt till studiestöd från CSN.

Utmärkande för våra YH-utbildningar är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna. Arbetslivets representanter sitter med i utbildningarnas ledningsgrupper.

Praktik

Alla våra YH-utbildningar innehåller praktik där de studerande får omsätta sina kunskaper på en arbetsplats. Det kallas för Lärande i Arbete (LIA). LIA genomförs ute på företag inom den bransch som de utbildas för. Under LIA-perioden tillämpas de kunskaper som de tidigare lärt dig i de skolförlagda ämnena. Därmed får den studerande en direkt koppling mellan teori och praktik, samtidigt som de får träning i ämnet.

Praktik utomlands

En fantastisk möjlighet för dig som studerande är att du har möjlighet att genomföra LIA (Lärande i Arbete) i Frankrike, Nordirland, Spanien, Portugal, Italien, Tyskland och Wales. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus som möjliggör detta. Genom att göra din LIA utomlands får du mer ut av din utbildning. Du kommer få en inblick i en annan kultur och hur det fungerar på arbetsplatser i andra länder. Du får öva på dina språkkunskaper och kan skapa ett nätverk på den internationella arbetsmarknaden inom ditt område. Samtidigt får du en erfarenhet som får dig att växa.

Om Folkuniversitetet

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar.


För mer information om Folkuniversitetet Norr, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Folkuniversitetet Norr

Varför välja Folkuniversitetet Norr?

Bra kontakter med

näringsliv

Eftertraktad utbildning

Behov på

arbetsmarknaden

Utbildningar

Yrkesutbildning
Fastighet / VVS
Drift- och fastighetstekniker Längd Pris Ort
Drift- och fastighetstekniker 2 år Umeå
Språk / Språkvetenskap
Språk
Kontakttolk - grundutbildning distans 1 år Från 0 SEK Flera orter (2)

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Folkuniversitetet Norr

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Norr

Nygatan 43
903 30 umeå

Tel: 090-711400
www.folkuniversitetet.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 15 recensioner
Skriv en recension
5/5
Bayan Karbuj
03 apr 2023

En utbildning till tandsköterska innebär vanligtvis en kombination av teoretisk undervisning och praktisk träning. Utbildningen är oftast uppdelad i olika moment, där jag först ...

Visa mer
4/5
Jossan
27 mar 2023

En utbildning i ett högt tempo, början var tuff mycket som man ska lära sig. Jag ser en röd tråd allt hänger ihop i slutändan. Roligt, svettigt, skratt och utmanande.

5/5
Mirr
24 mar 2023
Människan i centrum och inte tanden.

En utbildning som verkligen sätter människan i fokus. Mycket teori med praktiska övningar. Läraren är verkligen mån om att alla ska kunna och sätter studenten i fokus. Allt som ...

Visa mer
Highlights